OGLAŠEVANJE komerciala@rgl.si osrednja Slovenija, Štajerska, Obala 041 333 333 Dolenjska 041 858 733 Zasavje 041 900 800
Zadnje predvajane

02:59

SVAKI DAN JE S TOBOM POSEBAN

LETECI ODRED

02:55

ZAPLAKAT CES

GAZDE

02:52

VOLIM ZENE

LOKIN, DUSKO I JADRANSKI MAESTRALI

02:49

TANANA

JOKSIMOVIC, ZELJKO

02:45

VOLIM TU ZEMLJU NA JUGU

STAVROS, JASMIN

02:38

VSI LJUDJE HITIJO

GODEC, ALENKA

02:11

U MEDJUVREMENU

PEROVIC, MARTIN

02:07

NA PRSTIMA

UCITELJICE

02:03

SLIKA PREVAR

TEQUILA

21:55

NA TA LEP IN SONCEN DAN

KAURIC, DARE

02. 12. 2017 13:12 | RA

Aktual ob 10. rojstnem dnevu postregel s spektakularno zabavo!

Radio z najboljšo energijo je upravičil svoj sloves, nad koncertom pa so bili navdušeni tako obiskovalci kot nastopajoči

Jasmin Stavros Foto: Vito Tofaj/M224.si

Radio Aktual je ob svoji okrogli obletnici napovedal fešto, kot je še  ni bilo, svojo obljubo pa je tudi držal.

Kralji zabave Mladen Grdović, Dražen Zečić in Jasmin Stavros so namreč zatresli nabito polne Stožice, marsikateremu poslušalcu pa so s svojo glasbo priklicali spomine na tople poletne dni ob morju.

60
Dražen Zečić je bil navdušen nad energijo ljudi v dvorani.
M24

Za uvod v praznovanje so poskrbeli Majke3.si in Aktualova Galama z Anito Gošte in Deanom on the Mike na čelu, za žur vseh žurov pa so poleg napovedanih kraljev zabave ter Mambo Kingsov in Klape Maslina poskrbeli tudi skriti gostje: DJomla KS, Davor Radolfi, Gipsy Kings, Helena Blagne, Alfi Nipič in ABBA Real Tribute Band.

Tudi letos je veliki spektakel odlično vodil in povezoval voditelj Klemen Bunderla, kateremu so se na odru pri najavi nekaterih glasbenih gostov pridružile tudi njegove jutranje sovoditeljice Mojca Gornik, Tanja Seme in Anita Gošte.

23
Voditelji na dogodku Klemen Bunderla, Anita Gošte, Mojca Gornik, Tanja Seme.
Vito Tofaj/M24.si

Čisto vsi pa so bili navdušeni nad vzdušjem v dvorani.

"Kako naj se počutim pred več kot 10.000 ljudmi? Odlično! Lepo je biti del nečesa takšnega. Občinstvo je super! Zame je to res velika čast. To je velik uspeh tako za radio kot za nas, ki smo del vsega tega," nam je po odhodu z odra dejal glasbenik DJomla KS.

Tudi Mladen Grdović se je v Stožich počutil izjemno lepo. "Lepo je, ko ljudje pojejo vse tvoje hite: Evo mene moji ljudi, Tu je moj dom, Sve za ljubav, Dalmatinac sam … Zares sem navdušen nad občinstvom. Upam, da sem naredil dobro fešto".

Na odru je zelo uživala tudi Helena Blagne: "Noro je bilo! Presrečna sem, da je vsa dvorana pela Ti boš vedno prvi! Radio Aktual je res odličen. Tudi jaz ga ves čas poslušam, ker je sproščujoč, ker ima dobro glasbo in melodije za dušo. To, da imajo takšno poslušanost in da je na vseh njihovih rojstnodnevnih zabavah toliko ljudi, je samo dokaz, da imamo ljudje radi takšno glasbo in da jo potrebujemo. Saj se vsi radi veselimo," poudarja Helena.

48
Helena Blagne
M24

Vsega tega pa ne bi bilo brez pokroviteljev: Butan plina in Mlekarne  Krepko.

Aktualove rojstnodnevne zabave so se udeležili tudi številni znani obrazi, med njimi: glasbenik Boris Novković, skladatelj in tekstopisec Dušan Bačić, glasbenik Darus Despot, glasbenik Davor Borno, tekstopisec Faruk Buljubašić Fayo, pevka Natalija Verboten, glasbenika Miki Šarac in Goran Šarac, pevka Nina Donelli, pevec Miran Rudan, direktor založbe Scardona Branko Paić in glasbeni menedžer Ljubo Šeperić.

ROJSTNODNEVNE ŽELJE ZNANIH OBRAZOV RADIU AKTUAL

Aleš Bartol (Mambo Kings): "Aktualu želim, da bi se mu poslušalci množili, tako kot so  se mu do zdaj." DJomla KS: "Aktualu želim, da nadaljuje s tem, kar počne, saj očitno dela prav."

Nina Donelli: "Aktualu želim še najmanj sto let in da bi bili še naprej tako dobri, kot so zdaj, ker imajo res najboljšo glasno pa tudi izvrstne ljudi, tako da res vse pohvale in še na veliko let."

Mladen Grdović: "Aktualu želim vse najboljše. Radio Aktual je namreč edini radio, ki mu je uspelo na kup zbrati toliko pevcev. S tem je veliko dela. To leto je 40 let od izdaje mojega prvega singla z Đorđem Novkovićem in vem, kaj pomeni napolniti veliko dvorano."

Helena Blagne: "Aktualu želim vsaj še ene petkrat toliko. Upam da bom jaz še živa toliko časa (smeh)"Vreme

Ljubljana

27.04.2018

 • SOB
  Clear throughout the day.

  10° / 22°

 • NED
  Partly cloudy until afternoon.

  11° / 19°

 • PON
  Mostly cloudy throughout the day.

  8° / 18°

 • TOR
  Rain until afternoon, starting again overnight.

  9° / 18°

 • SRE
  Mostly cloudy throughout the day.

  10° / 18°

Aktualne radijske novice