TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

5:40

MOJA STIKLA

SEVERINA

5:36

NE ZOVI MAMA DOKTORA

PRLJAVO KAZALISTE

5:28

NON STOP

KINGSTON

5:24

JOS FALIS

GRUPA VIGOR

5:21

NEMAM VISE NI SNAGE NI VOLJE

DRAZEN ZECIC I LIDIJA BACIC LILLE

5:17

AKO GRIJEH JE

MARKO SKUGOR

02. 12. 2017 13:12 | RA

Aktual ob 10. rojstnem dnevu postregel s spektakularno zabavo!

Radio z najboljšo energijo je upravičil svoj sloves, nad koncertom pa so bili navdušeni tako obiskovalci kot nastopajoči

Jasmin Stavros Foto: Vito Tofaj/M224.si

Radio Aktual je ob svoji okrogli obletnici napovedal fešto, kot je še  ni bilo, svojo obljubo pa je tudi držal.

Kralji zabave Mladen Grdović, Dražen Zečić in Jasmin Stavros so namreč zatresli nabito polne Stožice, marsikateremu poslušalcu pa so s svojo glasbo priklicali spomine na tople poletne dni ob morju.

60.jpg

Za uvod v praznovanje so poskrbeli Majke3.si in Aktualova Galama z Anito Gošte in Deanom on the Mike na čelu, za žur vseh žurov pa so poleg napovedanih kraljev zabave ter Mambo Kingsov in Klape Maslina poskrbeli tudi skriti gostje: DJomla KS, Davor Radolfi, Gipsy Kings, Helena Blagne, Alfi Nipič in ABBA Real Tribute Band.

Tudi letos je veliki spektakel odlično vodil in povezoval voditelj Klemen Bunderla, kateremu so se na odru pri najavi nekaterih glasbenih gostov pridružile tudi njegove jutranje sovoditeljice Mojca Gornik, Tanja Seme in Anita Gošte.

23.jpg
Voditelji na dogodku Klemen Bunderla, Anita Gošte, Mojca Gornik, Tanja Seme.
Vito Tofaj/M24.si

Čisto vsi pa so bili navdušeni nad vzdušjem v dvorani.

"Kako naj se počutim pred več kot 10.000 ljudmi? Odlično! Lepo je biti del nečesa takšnega. Občinstvo je super! Zame je to res velika čast. To je velik uspeh tako za radio kot za nas, ki smo del vsega tega," nam je po odhodu z odra dejal glasbenik DJomla KS.

Tudi Mladen Grdović se je v Stožich počutil izjemno lepo. "Lepo je, ko ljudje pojejo vse tvoje hite: Evo mene moji ljudi, Tu je moj dom, Sve za ljubav, Dalmatinac sam … Zares sem navdušen nad občinstvom. Upam, da sem naredil dobro fešto".

Na odru je zelo uživala tudi Helena Blagne: "Noro je bilo! Presrečna sem, da je vsa dvorana pela Ti boš vedno prvi! Radio Aktual je res odličen. Tudi jaz ga ves čas poslušam, ker je sproščujoč, ker ima dobro glasbo in melodije za dušo. To, da imajo takšno poslušanost in da je na vseh njihovih rojstnodnevnih zabavah toliko ljudi, je samo dokaz, da imamo ljudje radi takšno glasbo in da jo potrebujemo. Saj se vsi radi veselimo," poudarja Helena.

48.jpg

Vsega tega pa ne bi bilo brez pokroviteljev: Butan plina in Mlekarne  Krepko.

Aktualove rojstnodnevne zabave so se udeležili tudi številni znani obrazi, med njimi: glasbenik Boris Novković, skladatelj in tekstopisec Dušan Bačić, glasbenik Darus Despot, glasbenik Davor Borno, tekstopisec Faruk Buljubašić Fayo, pevka Natalija Verboten, glasbenika Miki Šarac in Goran Šarac, pevka Nina Donelli, pevec Miran Rudan, direktor založbe Scardona Branko Paić in glasbeni menedžer Ljubo Šeperić.

ROJSTNODNEVNE ŽELJE ZNANIH OBRAZOV RADIU AKTUAL

Aleš Bartol (Mambo Kings): "Aktualu želim, da bi se mu poslušalci množili, tako kot so  se mu do zdaj." DJomla KS: "Aktualu želim, da nadaljuje s tem, kar počne, saj očitno dela prav."

Nina Donelli: "Aktualu želim še najmanj sto let in da bi bili še naprej tako dobri, kot so zdaj, ker imajo res najboljšo glasno pa tudi izvrstne ljudi, tako da res vse pohvale in še na veliko let."

Mladen Grdović: "Aktualu želim vse najboljše. Radio Aktual je namreč edini radio, ki mu je uspelo na kup zbrati toliko pevcev. S tem je veliko dela. To leto je 40 let od izdaje mojega prvega singla z Đorđem Novkovićem in vem, kaj pomeni napolniti veliko dvorano."

Helena Blagne: "Aktualu želim vsaj še ene petkrat toliko. Upam da bom jaz še živa toliko časa (smeh)"

Fotogalerija