TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

11:51

MALO MI ZA SRICU TRIBA

DORIS DRAGOVIC

11:47

SVE BI SEKE LJUBILE MORNARE

MAGAZIN

11:42

STARA LIPA

VILI RESNIK IN KLAPA SEMIKANTA

11:38

KAP OD VINA

NOCNI SKOK

11:34

CACA

KLAPA RISPET

11:28

SUTRA MI SUDE

ALEN NIZETIC

11:25

NAJLJEPSA

IVAN IVE ZUPANOVIC

11:20

NEMAM VISE NI SNAGE NI VOLJE

DRAZEN ZECIC I LIDIJA BACIC LILLE

11:14

LJUBAV NEMA KRAJ

NINA DONELLI

11:11

NEPOZABLJENA

KVATROPIRCI

07. 11. 2015 14:36 | MKS

VIDEO: Jan Plestenjak ima novo ...

V roke sta jo vzela tudi aktualovca Klemen Bunderla in DJ Dady. CD ploščo, seveda!

Potem ko je pevec po krajšem glasbenem premoru ponovno razprl krila s pesmijo Stara dobra, nam zdaj predstavlja še svoj trinajsti studijski album Dvigni krila, naslednika z zlato ploščo nagrajenega albuma Večja od neba.


Jan Plestenjak je s svojo novo ploščo v petek prišel kar v naš studio, kjer sta ga pričakala aktualovca Klemen Bunderla in DJ Dady. Vsi trije se poznajo že s snemanja Aktualove priredbe pesmi Stara dobra, zato je bilo vzdušje zelo sproščeno.

Jan-Plestenjak_CD_1500x15001.jpg
Naslovnica novega albuma Jana Plestenjaka. Dvigni krila.

»Na albumu vsaka pesem opisuje trenutek, v katerem veš, da moraš narediti premik v življenju. Pesmi govorijo o odločitvi po spremembi, ko imaš vsega dovolj, zato se podaš v iskanje novih rešitev,« je povedal Jan.

Poleg avtorskih pesmi je na albumu tudi priredba uspešnice ‘Ko mene več ne bo’, o kateri Jan pove, da mu je to najlepša pesem, napisana v slovenskem jeziku. »Malce sem nevoščljiv avtorjema Sašu Fajonu in Dragu Misleju, da je nisem jaz napisal,« se je pošalil Jan.



Tudi tokrat je bil koproducent albuma dolgoleten Janov sodelavec, Martin Štibernik, instrumentalni del pa so poleg Jana, ki je sam odigral kitare, klaviature in klavir, posneli glasbeniki, ki Jana spremljajo tudi na koncertih:  basist Anže Langus Petrović, bobnar Roman Ratej in kitarist Zdenko Cotič. V pesmi ‘Ostani’ in ‘Moja zastava’ gostuje tudi simfonični orkester Bucharest, ki mu je dirigiral Valter Sivilotti.  Klaviature za pesem ‘Ko mene več ne bo’ pa je posnel Sašo Fajon.

Album je glasbenik posvetil svoji psički Aji, dolgoletni zvesti prijateljici, ki ga je spremljala tudi pri delu v studiu in je bila tako nepogrešljiv del ekipe med snemanjem sedmih studijskih albumov.

Fotogalerija