OGLAŠEVANJE komerciala@rgl.si osrednja Slovenija, Štajerska, Obala 041 333 333 Dolenjska 041 858 733 Zasavje 041 900 800
Zadnje predvajane

04:31

TI BOS VEDNO PRVI

BLAGNE, HELENA

04:26

PRICAJ MI

CETIRI TENORA

04:23

DA DA DI DA

VOLASKO, ALEX

04:16

NE BOLI ME

GRASO, PETAR

04:11

BILA PISMA

KARAN, GORAN

04:06

CET RI STADUNA

CETINIC, MERI

04:02

ISTO IME (LATINO RMX 2016)

SOPRANOS

03:55

RADUJEM SE

SKENDER, ZDRAVKO

03:51

BREZ LJUBEZNI MI ZIVETI NI

FOXY TEENS

03:48

SAMO SE JEDNOM ZIVI

ZLOKIC, JASNA

Prvotno objavljeno na spletnem portalu Svet24.si

13. 09. 2017 18:15 | S.R.

VIDEO in FOTO: Po orkanu Irma na ulicah še nuna z motorko

Nuna z motorno žago je postala simbol vseh dobrodušnežev, ki pomagajo pri odstranjevanju posledic orkana Irma.

Sestra Margaret Ann ni mogla več stati križem rok. Foto: Miami-Dade Police Department

Odstranjevanje posledic uničujočega orkana Irma, ki je prejšnji teden pustošil po Karibih in na Floridi, bo dolgotrajno in naporno, vendar so ljudje že našli svojega ljudskega junaka ali, bolje rečeno, junakinjo. V Miamiju se je odstranjevanja podrtih dreves na »svoji« ulici z motorno žago lotila kar sestra Margaret Ann. In dela vajena redovnica jo je znala vihteti.

Rodila se je legenda

Pri delu jo je opazil policist, jo posnel in video objavil na spletu, ta pa je v zgolj enem dnevu zaokrožil po svetu. Sestra Margaret Ann se je bliskovito znašla na naslovnicah svetovnih medijev, včeraj pa je za medijsko hišo CNN opravila tudi svoj prvi intervju.

»Cesta je bila neprevozna, nismo mogli mimo. Videla sem nekoga, ki je zapeljal s ceste ter v blatu izgubil oblast nad vozilom in skoraj trčil v zid. Nekaj je bilo torej treba ukreniti, jaz pa sem imela orodje – želela sem pomagati,« je povedala za CNN. »... tja niso spadale. Treba jih je bilo uporabiti,« pa je okrcala motorne žage, ki so neuporabljene ždele v omari v njeni šoli.

»Zahvaljujemo se sestri in vsem sosedom, ki si skupaj prizadevajo za to, da se prebijemo skozi težke čase,« so na facebooku zapisali policisti policijske postaje Miami-Dade, ki službujejo v njeni soseščini. Na svojo ravnateljico, sestra Margaret Ann je namreč ravnateljica srednje šole Archbishop Coleman F. Carroll, so izjemno ponosni tudi njeni sodelavci, ki so na facebooku zapisali: »Presrečni smo, da so ona in sestre karmeličanke na naši šoli. Ponosni smo na vzor, ki ga vsako leto dajejo našim dijakom in drugim članom skupnosti.«

Sama pravi, da je želela storiti le to, kar učijo tudi njihove dijake: "Pomagaj, kolikor lahko pomagaš."Vreme

Ljubljana

23.11.2017

 • SOB.

  7° / 12°

 • NED.

  2° / 12°

 • PON.

  -2° / 4°

 • TOR.

  3° / 5°

 • SRE.

  2° / 5°

Aktualne radijske novice