OGLAŠEVANJE komerciala@rgl.si osrednja Slovenija, Štajerska, Obala 041 333 333 Dolenjska 041 858 733 Zasavje 041 900 800
Zadnje predvajane

02:59

SVAKI DAN JE S TOBOM POSEBAN

LETECI ODRED

02:55

ZAPLAKAT CES

GAZDE

02:52

VOLIM ZENE

LOKIN, DUSKO I JADRANSKI MAESTRALI

02:49

TANANA

JOKSIMOVIC, ZELJKO

02:45

VOLIM TU ZEMLJU NA JUGU

STAVROS, JASMIN

02:38

VSI LJUDJE HITIJO

GODEC, ALENKA

02:11

U MEDJUVREMENU

PEROVIC, MARTIN

02:07

NA PRSTIMA

UCITELJICE

02:03

SLIKA PREVAR

TEQUILA

21:55

NA TA LEP IN SONCEN DAN

KAURIC, DARE

Prvotno objavljeno na spletnem portalu Svet24.si

17. 07. 2017 19:50 | mk

Kam se na dopustovanje odpravljajo naši politiki

15. julija so se za poslance državnega zbora začele mesec in pol trajajoče počitnice, ko predvidoma ne bo razpisanih sej. Že pretekli teden smo preverjali, kje najraje dopustujejo nekateri politiki in kam se bodo odpravili letos. Še nekaj odgovorov pa smo zbrali tokrat.

Foto: Profimedia

ALENKA BRATUŠEK

Nekdanja premierka in poslanka Zavezništva Alenka Bratušek nam je dejala, da bo njen dopust kratek in razdrobljen. »Nekaj dni bom preživela v slovenskih hribih in gorah, šla pa bom tudi na morje,« nam je zaupala in dodala: »Sicer pri dopustovanju ni tako pomembno, kje si in kaj počneš. Važno je, da 'odklopiš' in napolniš baterije. Hribi in morje so zame najboljši način za to,« je povedala.

bratusek-kolo_18.09.13

Alenka Bratušek Foto: BoBo

JERNEJ VRTOVEC

Poslanec Nove Slovenije Jernej Vrtovec nam je zaupal, da bo svoj dopust konec julija deloma preživel doma v Vipavski dolini. »Kot običajno pa bomo tudi letos z družino za nekaj dni odšli na Hrvaško, na otok Pag, in se prepustili morskim radostim,« je dodal poslanec stranke Ljudmile Novak, ki se je v preteklosti na dopustu takole predajal morskim užitkom (na fotografiji s hčerko).

Jernej Vrtovec, hčerka, morje

Jernej Vrtovec je dopust posvetil čofotanju s hčerko med valovi. Foto: Facebook

JANEZ JANŠA

Janša medijem informacij o tem, kje bo letos preživel dopust, ni želel podati. V preteklosti so njegova draga potovanja v oddaljene kraje že vzbujala sume pri organih pregona, ki so ugotovili, da ni jasno, s katerim denarjem so bila krita, in morda tudi zato noče več govoriti o tem. Sodeč po enem izmed njegovih zagovorov na sodišču pa je lani kar od 23. julija do konca avgusta čas preživljal na dopustu, sprva v Bovcu in v Lepeni, nato pa še na morju.

Janša golf 1

Sodišče pravi, da so mu tožbo vročili. Foto: Bobo

DEJAN ŽIDAN

Prvak SD in kmetijski minister Dejan Židan bo letošnji tritedenski dopust razdelil na tri dele. V prvem tednu bo potoval z avtom po Evropi, en teden namerava preživeti na slovenski obali, zadnji teden pa bo namenjen pohodništvu po Sloveniji. Svoje fotografije s takšnih pohodov običajno rad deli na twitterju, kot je denimo razvidno s fotografije z gore kralja Matjaža, ki jo je objavil na tem družbenem omrežju.

Dejan Židan gore

Dejan Židan se rad odpravi na pohod v gore. Foto: Twitter

MILOJKA KOLAR CELARC

Ministrica za zdravje, okoli katere se zadnje čase spet dviguje veliko prahu in proti kateri je vložena že druga interpelacija, bo pred naporno in negotovo jesenjo v začetku avgusta in predvidoma prvi teden septembra za dober teden odšla na dopust. Lani je dopustovala v Grčiji, kam se bo podala letos, pa se še ni odločila. Gotovo pa bo tudi z veseljem urejala vrt, kar tudi sicer rada počne.

BORIS KOPRIVNIKAR cerar s kitaro bernarda žarn

Cerar je v oddaji Vikend paket poprijel za kitaro in zaigral skupaj z ministrom Koprivnikarjem. Foto: RTV SLO

BORIS KOPRIVNIKAR

Tako kot številnim politikom je tudi ministru za javno upravo in podpredsedniku vlade Borisu Koprivnikarju pogodu hrvaška obala. Svoj dopust bo tako z družino preživel na enem izmed hrvaških otokov v Dalmaciji. Minister sicer ni povedal, ali bo s sabo vzel kitaro, na katero skupaj s starimi mački iz skupine OF preigrava različne znane klasike.

erjavec_bobo_08.09.12_0

Karl Erjavec Foto: Bobo

KARL ERJAVEC

Zunanji minister in prvak stranke Desus je pretekli teden z željo po nabiranju političnih točk njegovi stranki, ki ji rejtingi ne kažejo najbolje, spet razburjal s svojimi izjavami, da sam hrvaškega premierja Plenkovića ne bi sprejel. Zaradi dogajanja v zvezi z arbitražo tudi še ni imel dovolj časa za razmislek o dopustu. Zagotovo pa bo nekaj časa preživel na vikendu v Karigadorju pri Novigradu, ki zagotovo ostaja Hrvaški.Vreme

Ljubljana

27.04.2018

 • SOB
  Clear throughout the day.

  10° / 22°

 • NED
  Partly cloudy until afternoon.

  11° / 19°

 • PON
  Mostly cloudy throughout the day.

  8° / 18°

 • TOR
  Rain until afternoon, starting again overnight.

  9° / 18°

 • SRE
  Mostly cloudy throughout the day.

  10° / 18°

Aktualne radijske novice