OGLAŠEVANJE komerciala@rgl.si osrednja Slovenija, Štajerska, Obala 041 333 333 Dolenjska 041 858 733 Zasavje 041 900 800
Zadnje predvajane

12:34

STARI PRIJATELJI SE NE RASTAJU

ZECIC, DRAZEN

12:30

DRUGI JOJ RASPLICE KOSU A JA JE VOLIM

KOVAC, MISO

12:24

KAD TI SRCE NE PIVA

KARAN, GORAN

12:20

STAND BY ME

SEAL

12:16

LJUBLJENA

DEJAN STOJANOV FEAT. TANJA ZAJC ZUPAN

12:09

MOSKVA

NOVKOVIC, BORIS

11:56

SLUCAJNO

KOVACEVIC, SASA

11:50

STO TI DADOH

COLIC, ZDRAVKO

11:43

TICKET TO HEAVEN

DIRE STRAITS

11:38

VRATI ME

BADRIC, NINA

Prvotno objavljeno na spletnem portalu Svet24.si

16. 04. 2018 16:18 | S.R.

Ruski raziskovalni novinar s 5. nadstropja zgrmel v grob

Ruski raziskovalni novinar Maksim Borodin, ki je razkrival podrobnosti o smrti plačancev, ki se borijo v Siriji, je po padcu z balkona umrl v bolnišnici.

Smrt ruskega novinarja Borodina je zavita v tančico skrivnosti. Foto: Facebook

32-letnega novinarja Maksima Borodina so 12. aprila pred stanovanjskim blokom v ruskem mestu Jekaterinburg hudo poškodovanega našli sosedje. Reševalci so ga nemudoma prepeljali v bolnišnico, kjer je včeraj zjutraj umrl.

Lokalni organi pregona so pojasnili, da preiskovalci niso našli nobenega poslovilnega pisma, da pa tragedija najverjetneje ni posledica kriminalnega dejanja, poroča britanski BBC. Borodin naj bi sicer padel z balkona svojega stanovanja v petem nadstropju. Pristojni organi so navedli še, da je bilo njegovo stanovanje zaklenjeno od znotraj, kar kaže na to, da v stanovanje ni vstopila ali pa ga zapustila nobena druga oseba. Okoliščine njegove tragične smrti tako zaenkrat ostajajo zavite v tančico skrivnosti, so pa vse glasnejši tisti, ki pravijo, da bržkone ni šlo za nesrečo.

»Načelen in pošten«

Polina Rumjanceva, odgovorna urednica časnika Novi Den, kjer je bil Borodin zaposlen, ne verjame, da je bila njegova smrt posledica nesreče, hkrati pravi, da ne vidi razloga, zakaj bi si vzel življenje. Borodinov prijatelj Vjačeslav Baškov gre še dlje, ko pravi, da naj bi mu novinar le dan pred smrtjo povedal, da so njegovo stanovanje obkolili varnostniki. Baškov je Borodina opisal kot »načelnega in poštenega novinarja.« Povedal je, da ga je 11. aprila ob 5. uri zjutraj poklical ter mu dejal, da je »na njegovem balkonu nekdo s pištolo in da so na stopnišču zamaskirane osebe s plinskimi maskami.« Pozneje naj bi ga Borodin poklical še enkrat ter mu pojasnil, da je šlo za lažni alarm in da je šlo zgolj za urjenje varnostnega osebja.

Pisal je o ruskih plačancih

Borodin je v zadnjih tednih sicer pisal o zasebni družbi Wagner Group, ruskih plačancih, ki so bili 7. februarja domnevno ubiti v spopadih z ameriško vojsko. Mike Pompeo, zdaj že nekdanji direktor ameriške Centralne obveščevalne agencije, je nedavno dejal, da je v spopadih v regiji Deir al-Zour umrlo nekaj sto ruskih plačancev, ki naj bi sodelovali v napadu na sedež ameriških zaveznikov Sirskih demokratičnih sil (SDF). Nekoliko pozneje je Moskva potrdila, da je bilo v spopadih ubitih ali ranjenih več deset ruskih državljanov, vendar je hkrati poudarila, da to niso bili pripadniki ruske vojske.Vreme

Ljubljana

22.04.2018

23°
 • PON
  Mostly cloudy throughout the day.

  10° / 21°

 • TOR
  Clear throughout the day.

  10° / 24°

 • SRE
  Rain overnight.

  11° / 22°

 • ČET
  Rain in the morning.

  8° / 17°

 • PET
  Partly cloudy throughout the day.

  6° / 21°

Aktualne radijske novice