OGLAŠEVANJE komerciala@rgl.si osrednja Slovenija, Štajerska, Obala 041 333 333 Dolenjska 041 858 733 Zasavje 041 900 800
Zadnje predvajane

23:32

YOU TO ME ARE EVERYTHING

REAL THING

23:25

NE VJERUJ VINU

GALINA, JURAJ & IGOR DELAC

23:21

NA KANTUNU

ZGONC, MARJAN IN KLAPA MEDITERAN

23:17

BAMBINA

ROK N BAND

23:12

TUKAJ ZA TE

KVATROPIRCI

23:06

HEAL THE WORLD

JACKSON, MICHAEL

23:03

LE ZAKAJ SI ZALOSTNA

101 KA

22:55

KADA ZENA ZAVOLI

CETINSKI, TONY

22:53

MY BABY JUST CARES FOR ME

MICHAEL, GEORGE

22:50

HIR AJ KAM HIR AJ GO

MAGNIFICO BALCOUNTRY QUARTET

Prvotno objavljeno na spletnem portalu Svet24.si

13. 03. 2018 20:10 | Gabrijel Toplak/Novice Svet24

Milan po padcu obležal negiben na cestišču

Na ponesrečenega kolesarja, ki je po podatkih policije trčil v rob pločnika in je po padcu v bližini prehoda za pešce kljub pomoči reševalcev podlegel poškodbam, je opozorila peška.

Pred križiščem je sicer nameščena tabla, ki po trgu prepoveduje vožnjo kolesarjem. Foto: Gabrijel Toplak

Kolesar naj bi trčil v rob pločnika in padel, domačini pa ugibajo, da je Milan verjetno nesrečno padel predvsem zaradi posipnega peska, ki ga je na cestah še vedno v izobilju

Promet na osrednjem trgu v Račah, kjer se z vozilom na glavno cesto priključujejo tudi vozniki iz Orehove vasi, je včeraj potekal normalno. Tu in tam se je le kakšen pešec za trenutek ustavil ob drogu javne razsvetljave, ob katerem je gorela sveča. Tam se je v soboto, okrog 20.25, kot je sporočila Anita Kovačič Čelofiga iz Policijske uprave Maribor, zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. Na Grajskem trgu je poškodbam podlegel 48-letni kolesar. »Po doslej zbranih informacijah v prometni nesreči ni bilo udeleženo nobeno drugo vozilo. Kot kaže, je kolesar trčil v rob pločnika in po padcu kljub pomoči reševalcev na kraju poškodbam podlegel,« je zapisala Kovačič Čelofiga.

Rače, Grajski trg, prehod za pešce

Nesreča se je zgodila v bližini podjetja, ki ima varnostne kamere, a te niso ničesar posnele. Foto: Gabrijel Toplak

UPRAVLJAL DVA RIBNIKA

Reševalce, kot smo izvedeli, so poklicali v bližnjem podjetju, kjer imajo štiriindvajseturno varnostno službo. Včeraj sicer ni bilo v službi nikogar, ki je bil v soboto priča dogodku, a so sogovorniki vseeno dejali, da naj bi jih na poškodovanega kolesarja opozorila peška. »Pristopila je k sodelavcu in mu rekla, da na cestišču negibno leži kolesar. Ta je poklical reševalce, kasneje pa naj bi pregledal posnetek varnostne kamere, a ni videl ničesar,« je pojasnil eden izmed zaposlenih varnostnikov. Zgovornejši so bili v tamkajšnji gostilni, kjer so vedeli reči, da je pokojni Milan Braunsberger iz bližnje Brezule. »Bil je prijazen, nikoli poročen, zgolj z materjo pa je živel ob sestrini hiši v bližini lovskega doma. Zaposlen je bil v enem izmed podjetij v obrtni coni Tezno, a je vseeno upravljal dva račka ribnika in za prodajo gojil ribe,« je dejal moški, ki se je v lokalu ustavil na kavi. Milan naj bi bil tudi na vsaki lovski veselici.

Brezula, hiša, dvorišče

Pokojni je z mamo živel v naselju Brezula. Foto: Gabrijel ToplakVreme

Ljubljana

17.06.2018

17°
 • PON
  Partly cloudy starting in the afternoon, continuing until evening.

  15° / 28°

 • TOR
  Partly cloudy throughout the day.

  16° / 29°

 • SRE
  Mostly cloudy starting in the afternoon.

  17° / 30°

 • ČET
  Rain throughout the day.

  13° / 23°

 • PET
  Partly cloudy overnight.

  9° / 20°

Aktualne radijske novice