OGLAŠEVANJE komerciala@rgl.si osrednja Slovenija, Štajerska, Obala 041 333 333 Dolenjska 041 858 733 Zasavje 041 900 800
Zadnje predvajane

10:58

SAMO MORE JA NOSIM U DUSI

BRALIC, TOMISLAV I KLAPA INTRADE

10:54

CAN T HELP FALLING IN LOVE (LIVE AT LAKE LAS VEGAS)

BOCELLI, ANDREA

10:50

DALMACIJO SRCE OCA MOGA

KOVAC, IVANA I KLAPA BUNARI

10:41

UMORAN (RMX)

STAVROS, JASMIN AND MILO STAVROS

10:36

NAJ LE TRAJA

KUMELJ, MATJAZ

10:31

SOLO

BACIC, LIDIJA LILLE I LUKA BASI

10:26

TORNADO

ERBUS, INES

10:23

TO

DRAGOVIC, DORIS

10:19

LOVE TO HATE YOU

ERASURE

10:12

AKO TE VOLIM JOS

E.T.

Prvotno objavljeno na spletnem portalu Svet24.si

12. 08. 2017 20:10 | pk

Matej šel v vodo, a se iz nje ni več vrnil

V četrtek popoldne je moralo iti nekaj hudo narobe, saj se je plavanje domačina v Vogrščku končalo zelo tragično. Umrl je v vodi. Okoliščine dogodka so še precej nejasne.

Njegovo truplo je bilo nedaleč stran od betonske pregrade jezu. Foto: Facebook

Preminuli je imel rad vodo, zato je tudi večkrat prihajal na Vogršček

Preminuli je imel rad vodo, zato je tudi večkrat prihajal na Vogršček. Foto: Facebook

Tuja turista, ki sta minule dni kampirala na namakalnem jezeru Vogršček na Goriškem, sta gotovo doživela hud šok, ko sta zagledala prizor na gladini vode, kjer je v četrtek proti večeru plavalo moško truplo. Prav onadva sta menda policiji sporočila, kaj vidita. Prihiteli so gasilci in reševalci, vendar 36-letniku niso več mogli pomagati. 

»V četrtek ob 19.21 je bila PU Nova Gorica obveščena o negibnem telesu na gladini Vogrščka. Na kraju je patrulja ugotovila, da je 36-letni državljan Slovenije v popoldanskem času zaplaval v vodnem zajetju in se iz neznanega vzroka utopil. Mrliški preglednik na truplu ni našel znakov nasilja,« javijo policisti. Dodajo, da so ga identificirali s pomočjo vozila, ki je pripadalo pokojniku in ga je imel parkiranega nedaleč stran od mesta nesrečnega dogodka.

Grozljiv prizor

Pokojni Matej je bil menda strasten kitarist. Večkrat je tudi svoji družbi kaj zaigral. Bil je zelo priljubljen v svojem velikem krogu prijateljev.

V intervenciji so poleg policistov in reševalcev sodelovali tudi novogoriški poklicni gasilci s potapljaško opremo, gasilci PGD Šempeter ter še dva podvodna reševalca Društva za podvodne dejavnosti Soča iz Nove Gorice. »Ni se bilo treba potopiti v jezero, saj je bilo moško truplo na gladini, blizu obale, tako da smo moškega samo potegnili na brežino,« je povedal poveljnik Gasilske enote Nova Gorica, Simon Vendramin.

‌‌‌‌Očividci naj bi poročali, da so mlajšega moškega videli, kako se je podal v vodo. Povedali so še, da je kmalu zatem začelo divjati neurje. Fanta so nato, ko je negiben ležal na vodi, opazili šele, ko se je vreme nekoliko umirilo, takrat naj bi tudi poklicali na pomoč.

Ne morejo verjeti

Novica o nesrečnem dogodku se je včeraj hitro razširila med domačini. Ti nam povedo, da naj bi na Vogrščku umrl Matej Dodič iz Prvačine, poznan kot zelo prijazen in dobrosrčen človek. Mnogi njegovi prijatelji so se včeraj množično poslavljali od njega tudi na družbenih omrežjih. »Še pred nekaj urami smo delali načrte za naslednje dni, potem pa šok. Krasen si bil, pogrešali te bomo,« so besede njegovih prijateljev.Vreme

Ljubljana

22.08.2017

20°
 • SRE.

  14° / 30°

 • ČET.

  17° / 31°

 • PET.

  19° / 32°

 • SOB.

  19° / 30°

 • NED.

  17° / 30°

Aktualne radijske novice