OGLAŠEVANJE komerciala@rgl.si osrednja Slovenija, Štajerska, Obala 041 333 333 Dolenjska 041 858 733 Zasavje 041 900 800
Zadnje predvajane

22:17

S TOBOM

RUSKO RICHIE

22:12

ZASTAVE

PARNI VALJAK

22:08

ISPOD OVIH OBLAKA

GAZDE

22:03

SPONTANO

SOPRANOS

21:57

DALEKE LJUBAVI

KLAPA BONACA & KVATROPIRCI

21:53

JUBIM DAN KAD SAN TE SRIJA

GRDOVIC, MLADEN

21:48

TEBE TREBAM

KRUSLIN, ZELJKO & LATINO

21:44

CALIFORNIA BLUE

ENGELBERT HUMPERDINCK

21:41

RED RED WINE

UB 40

21:37

DOBRE DEVOJKE

NOVI FOSILI AND SREBRNA KRILA

Prvotno objavljeno na spletnem portalu Svet24.si

12. 08. 2017 20:10 | pk

Matej šel v vodo, a se iz nje ni več vrnil

V četrtek popoldne je moralo iti nekaj hudo narobe, saj se je plavanje domačina v Vogrščku končalo zelo tragično. Umrl je v vodi. Okoliščine dogodka so še precej nejasne.

Njegovo truplo je bilo nedaleč stran od betonske pregrade jezu. Foto: Facebook

Preminuli je imel rad vodo, zato je tudi večkrat prihajal na Vogršček

Preminuli je imel rad vodo, zato je tudi večkrat prihajal na Vogršček. Foto: Facebook

Tuja turista, ki sta minule dni kampirala na namakalnem jezeru Vogršček na Goriškem, sta gotovo doživela hud šok, ko sta zagledala prizor na gladini vode, kjer je v četrtek proti večeru plavalo moško truplo. Prav onadva sta menda policiji sporočila, kaj vidita. Prihiteli so gasilci in reševalci, vendar 36-letniku niso več mogli pomagati. 

»V četrtek ob 19.21 je bila PU Nova Gorica obveščena o negibnem telesu na gladini Vogrščka. Na kraju je patrulja ugotovila, da je 36-letni državljan Slovenije v popoldanskem času zaplaval v vodnem zajetju in se iz neznanega vzroka utopil. Mrliški preglednik na truplu ni našel znakov nasilja,« javijo policisti. Dodajo, da so ga identificirali s pomočjo vozila, ki je pripadalo pokojniku in ga je imel parkiranega nedaleč stran od mesta nesrečnega dogodka.

Grozljiv prizor

Pokojni Matej je bil menda strasten kitarist. Večkrat je tudi svoji družbi kaj zaigral. Bil je zelo priljubljen v svojem velikem krogu prijateljev.

V intervenciji so poleg policistov in reševalcev sodelovali tudi novogoriški poklicni gasilci s potapljaško opremo, gasilci PGD Šempeter ter še dva podvodna reševalca Društva za podvodne dejavnosti Soča iz Nove Gorice. »Ni se bilo treba potopiti v jezero, saj je bilo moško truplo na gladini, blizu obale, tako da smo moškega samo potegnili na brežino,« je povedal poveljnik Gasilske enote Nova Gorica, Simon Vendramin.

‌‌‌‌Očividci naj bi poročali, da so mlajšega moškega videli, kako se je podal v vodo. Povedali so še, da je kmalu zatem začelo divjati neurje. Fanta so nato, ko je negiben ležal na vodi, opazili šele, ko se je vreme nekoliko umirilo, takrat naj bi tudi poklicali na pomoč.

Ne morejo verjeti

Novica o nesrečnem dogodku se je včeraj hitro razširila med domačini. Ti nam povedo, da naj bi na Vogrščku umrl Matej Dodič iz Prvačine, poznan kot zelo prijazen in dobrosrčen človek. Mnogi njegovi prijatelji so se včeraj množično poslavljali od njega tudi na družbenih omrežjih. »Še pred nekaj urami smo delali načrte za naslednje dni, potem pa šok. Krasen si bil, pogrešali te bomo,« so besede njegovih prijateljev.Vreme

Ljubljana

19.02.2018

 • PON.

  -3° / 1°

 • TOR.

  -3° / 3°

 • SRE.

  -1° / 3°

 • ČET.

  -2° / 3°

 • PET.

  -2° / 4°

Aktualne radijske novice