OGLAŠEVANJE komerciala@rgl.si osrednja Slovenija, Štajerska, Obala 041 333 333 Dolenjska 041 858 733 Zasavje 041 900 800
Zadnje predvajane

07:44

RECI CES MI FALA

KLAPA RISPET

07:18

NE BOM TE PUSTIL SAME

POP DESIGN

07:11

AKO PROJDEMO

SKUGOR, MARKO

07:05

HOTEL CALIFORNIA

GIPSY KINGS

07:02

ZABORAVI ESPANU

PEJAKOVIC, ZLATKO

06:56

SU SU

NOVI FOSILI

06:53

URA BREZ KAZALCEV

ROBIC, NINO

06:48

HAVE YOU EVER SEEN THE RAIN

SMOKIE

06:44

LAGALA NAS MALA

PROESKI, TOSE AND TONY CETINSKI

06:40

LAZU LAZU SVE

TEQUILA

Prvotno objavljeno na spletnem portalu Svet24.si

12. 08. 2017 20:10 | pk

Matej šel v vodo, a se iz nje ni več vrnil

V četrtek popoldne je moralo iti nekaj hudo narobe, saj se je plavanje domačina v Vogrščku končalo zelo tragično. Umrl je v vodi. Okoliščine dogodka so še precej nejasne.

Njegovo truplo je bilo nedaleč stran od betonske pregrade jezu. Foto: Facebook

Preminuli je imel rad vodo, zato je tudi večkrat prihajal na Vogršček

Preminuli je imel rad vodo, zato je tudi večkrat prihajal na Vogršček. Foto: Facebook

Tuja turista, ki sta minule dni kampirala na namakalnem jezeru Vogršček na Goriškem, sta gotovo doživela hud šok, ko sta zagledala prizor na gladini vode, kjer je v četrtek proti večeru plavalo moško truplo. Prav onadva sta menda policiji sporočila, kaj vidita. Prihiteli so gasilci in reševalci, vendar 36-letniku niso več mogli pomagati. 

»V četrtek ob 19.21 je bila PU Nova Gorica obveščena o negibnem telesu na gladini Vogrščka. Na kraju je patrulja ugotovila, da je 36-letni državljan Slovenije v popoldanskem času zaplaval v vodnem zajetju in se iz neznanega vzroka utopil. Mrliški preglednik na truplu ni našel znakov nasilja,« javijo policisti. Dodajo, da so ga identificirali s pomočjo vozila, ki je pripadalo pokojniku in ga je imel parkiranega nedaleč stran od mesta nesrečnega dogodka.

Grozljiv prizor

Pokojni Matej je bil menda strasten kitarist. Večkrat je tudi svoji družbi kaj zaigral. Bil je zelo priljubljen v svojem velikem krogu prijateljev.

V intervenciji so poleg policistov in reševalcev sodelovali tudi novogoriški poklicni gasilci s potapljaško opremo, gasilci PGD Šempeter ter še dva podvodna reševalca Društva za podvodne dejavnosti Soča iz Nove Gorice. »Ni se bilo treba potopiti v jezero, saj je bilo moško truplo na gladini, blizu obale, tako da smo moškega samo potegnili na brežino,« je povedal poveljnik Gasilske enote Nova Gorica, Simon Vendramin.

‌‌‌‌Očividci naj bi poročali, da so mlajšega moškega videli, kako se je podal v vodo. Povedali so še, da je kmalu zatem začelo divjati neurje. Fanta so nato, ko je negiben ležal na vodi, opazili šele, ko se je vreme nekoliko umirilo, takrat naj bi tudi poklicali na pomoč.

Ne morejo verjeti

Novica o nesrečnem dogodku se je včeraj hitro razširila med domačini. Ti nam povedo, da naj bi na Vogrščku umrl Matej Dodič iz Prvačine, poznan kot zelo prijazen in dobrosrčen človek. Mnogi njegovi prijatelji so se včeraj množično poslavljali od njega tudi na družbenih omrežjih. »Še pred nekaj urami smo delali načrte za naslednje dni, potem pa šok. Krasen si bil, pogrešali te bomo,« so besede njegovih prijateljev.Vreme

Ljubljana

23.06.2018

12°
 • NED
  Mostly cloudy until evening.

  12° / 21°

 • PON
  Clear throughout the day.

  10° / 24°

 • TOR
  Partly cloudy starting in the evening.

  12° / 26°

 • SRE
  Clear throughout the day.

  13° / 24°

 • ČET
  Partly cloudy starting in the afternoon, continuing until evening.

  14° / 24°

Aktualne radijske novice