OGLAŠEVANJE komerciala@rgl.si osrednja Slovenija, Štajerska, Obala 041 333 333 Dolenjska 041 858 733 Zasavje 041 900 800
Zadnje predvajane

04:28

SEDEMKRAT

MADJAR, NATASA

04:24

KAD POLKU ZASVIRAM

LEPI DASA

04:19

ORIGINAL (REMIX)

KINGSTON

04:13

IF YOU LEAVE ME NOW

CHICAGO

04:08

STO VIDIS TO SAM JA

KRUSKA

04:03

NIJE MENI STO TE NEMA

VRANAC

03:57

BABY BLUE

POP DESIGN

03:54

SVE JE MOGUCE

TAMBURASKI SASTAV KAS

03:46

RUJNO VINO

MAMBO KINGS

03:38

LJULJAJ BOKOVE

TS LEDINE

Prvotno objavljeno na spletnem portalu Svet24.si

19. 05. 2017 13:19 | G.G.

Babica trpinčene Arine: Jakupi grozi, da nas bo vse pobil

O tem, kako sta obtožena Sanda Alibabić in Mirzan Jakupi ravnala z deklico Arino, je na kranjskem okrožnem sodišču pričala mati obtožene Sabiha Alibabić.

Mirzan Jakupi trdi, da je imela glavno besedo v stanovanju njegova partnerica Sanda. Foto: STA

Sodnica Milena Turuk poskuša ugotoviti, kaj se je dogajalo z deklico Arino v prvi polovici leta 2016. Kdo je kriv, da je dveletna deklica umrla zaradi hudih poškodb glave.

Po besedah danes zaslišane Sabihe Alibabić, matere obtožene Sande, je bila Arina konec leta 2015 povsem “normalen” otrok - “živahen in nasmejan”. Potem je Sanda zapustila partnerja Senada K. in se z novim izbrancem Mirzanom Jakupijem vselila v drugo stanovanje na Jesenicah, s seboj pa je odpeljala tudi dve hčeri, drugi dve pa pustila pri Senadu.

Alibabićeva je povedala, da je Jakupija spoznala po božiču, ko je prvič prišla na obisk. Ker je bilo stanovanje prazno, v sobi je bila le otroška posteljica, je pomagala pri nakupu hrane in pohištva, kasneje pa je prispevala denar še pri nakupu avta.

“Jakupi se je vedno čudno obnašal,” je na prostoru za priče razlagala Alibabićeva in svojo trditev razložila z “živčnostjo” Jakupija - že po dvajsetih minutah obiska je dobila občutek, da Jakupi “komaj čaka, da gre”. Proti koncu marca pa so se njeni obiski končali, saj v stanovanju hčere in njenega partnerja ni bila več zaželena. Občutek je imela, da je obiske prepovedal Jakupi. Na zadnje je potrkala na vrata stanovanja v četrtek 30. junija, torej tri dni pred usodno poškodbo Arine, a ji ni nihče odprl.

Jakupi naj bi se želel znebiti otrok

Ker je Jakupi v svojem zagovoru dejal, da je Arina “poseben otrok”, ki pogosto udarja z glavo ob zid in radiator, kadar ji ni kaj pogodu, je odvetnica Darja Roblek, zagovornica Alibabićeve, o tem povprašala še Sabiho Alibabić. “Arina se ni nič butala,” je odvrnila Alibabićeva in dodala, da se je Jakupi “na vsak način želel ‘losat’ otrok – v posvojitev ali stran”.

Kdo je bil gospodar v stanovanju?

Ob teh navedbah se je Jakupi nekoliko vznemiril in zaprosil za pojasnilo. Pravi, da se je s Sabiho Alibabić prvič srečal šele po novem letu in da je Sabiha vseskozi govorila, naj Sanda pusti Senada. Jakupi je omenil še, da je že takrat trdil, da noče biti odgovoren za otroke, kar naj bi slišali tudi na Centru za socialno delo Jesenice. Povsem drugačen je tudi njegov opis odnosa z materjo njegove takratne »ljubezni«. Če Sabiha trdi, da je od sredine marca ni spustil v stanovanje, Jakupi pravi, da sta kar pet mesecev zjutraj skupaj pila kavo. In kdo je imel glavno besedo v stanovanju, v katerem je Arina preživljala peklenske muke. »Vaša hčerka je odločala, kdo bo iz stanovanja prišel živ ali mrtev,« se je nekoliko ekspresionistično izrazil Jakupi. Sabiha Alibabić je le odkimala: »Larifari. Jakupijeve navedbe so čista laž.«

Dodala pa je, da jim Jakupi grozi iz zapora. Kako to ve? Pravi, da "se po Jesenicah govori, da nas bo vse pobil, ker mu je Arina uničila življenje."

No, zagotovo pa ne laže le Jakupi. Na zagovoru je Sanda Alibabić med drugim dejala, da je otroštvo od devetega do štirinajstega leta preživela pri babici v BiH. Danes pa je njena mati to zanikala in navrgla, da je Sanda vseskozi živela pri njej v Sloveniji.

Iskanje resnice se bo nadaljevalo konec maja z zaslišanjem bivšega Sandinega partnerja Senada K., očeta pokojne Arine.Vreme

Ljubljana

24.05.2018

13°
 • PET
  Partly cloudy in the morning.

  15° / 26°

 • SOB
  Light rain overnight.

  15° / 26°

 • NED
  Light rain in the morning.

  16° / 25°

 • PON
  Mostly cloudy throughout the day.

  17° / 25°

 • TOR
  Mostly cloudy throughout the day.

  16° / 26°

Aktualne radijske novice