Zadnje predvajane

13:54

VEDNO BOM OB TEBI

SPEV

13:49

STORIJA

SEVERINA, KARAN, DANIJELA, GIULIANO & PRIJATELJII

13:40

JEDAN DAN ZIVOTA (HIT MIX)

KOVAC, MISO

13:37

LJUBAV NOSI TVOJE IME

BARUNI

13:33

KAD SE PRIJATELJI RASTAJU

STAVROS, JASMIN

13:28

BE MY BABY

GRACE, LESLIE

13:22

STO TI DADOH

COLIC, ZDRAVKO

13:18

GOT MY MIND SET ON YOU

HARRISON, GEORGE

13:15

POLICIJA TRENIRA STROGOCU

LETECI ODRED

13:09

CANDYMAN

AGUILERA, CHRISTINA

Prvotno objavljeno na spletnem portalu Svet24.si

21. 04. 2017 12:29 | R.T.

Očim trpinčene Arine: Z njo sem delal tako kot s svojimi otroki

Mirzan Jakupi in Sanda Alibabić sta si v izjavah na sodišču nasprotovala. Jasno pa je že, da so madeži na dekličinem ležišču, na odeji in na steni njene sobe krvavi in jih ni povzročila otroška nerodnost pri prenašanju hrane in pijače, kot je v svojem zagovoru trdila mama.

Mirzan Jakupi in Sanda Alibabić Foto: Facebook

Nadaljevalo se je sojenje po smrti deklice Arine, za kruto smrt jeseniške deklice pa sta obtožena očim Mirzan Jakupi in dekličina mama Sanda Alibabić.

V četrtek sta se znova znašla pred sodnico na kranjskem sodišču, tekle pa so tudi njune solze ob ogledu fotografij, ki so jih prikazali, poroča Dnevnik. Zakaj šele zdaj, je vprašanje, ki si ga zastavi marsikdo ob presunljivi usodi deklice.

Čeprav sredi poletja doma niso imeli delujočega hladlnika in primerne razsvetljave, sta partnerja uporabljala kar štiri različne mobilne telefone. Alibabićeva je po poročanju Dnevnika med jokom komentirala in sodnici pojasnjevala okoliščine dogajanja, ko so si ogledovali fotografije nekdanjega skupnega doma, dogajanja med prihodom reševalcev, ko deklica ni kazala znakov življenja, in iz bolnišnice po večurni operaciji. Pokazala je tudi, kje je bil trampolin, ki naj bi bil kriv za dekličin zlom ključnice. Jakupi je le občasno dodal kakšno pojasnilo ali nasprotno izjavo Alibabićevi. 

Ona trdi, da jo je z igračko pretepel, on, da je ni nikoli videl

Med fotografijami je tako Alibabićeva pokazala tudi roza igračo – konjička, s katerim naj bi po njenih besedah Jakupi pretepel dveletnico in ji povzročil veliko modrico na stegnu malo pred smrtjo. Jakupi je to zanikal, trdil je, da igrače ni nikoli videl in da je Arina ni imela, še poroča Dnevnik.

Ker je Alibabićeva trdila, da se ga je bala, je zdaj Jakui dejal, da je bil "njen vojak in zaščitnik pred njenim nekdanjim možem". Zanikal je tudi navedbe soobtožene, da mu je bila deklica očitno v napoto in da jo je klical "živina". Dodal je še, da ga Arina nikoli ni motila, motila pa ga je njena družina. 

O tragični smrti deklice in trpljenju, ki ga je morala preživljati pred smrtjo, je še mariskaj nepojasnjenega. Že zdaj pa je znano, da so bili rjavi madeži na dekličinem ležišču, na odeji in na steni njene sobe krvavi. Alibabićeva je namreč trdila, da so posledica nerodnosti ob prenašanju hrane in pijače.Vreme

Ljubljana

27.05.2017

23°
 • NED.

  8° / 28°

 • PON.

  12° / 29°

 • TOR.

  13° / 30°

 • SRE.

  12° / 27°

 • ČET.

  10° / 28°

Aktualne radijske novice