OGLAŠEVANJE komerciala@rgl.si osrednja Slovenija, Štajerska, Obala 041 333 333 Dolenjska 041 858 733 Zasavje 041 900 800
Zadnje predvajane

04:29

MISOLOVKA

LENDERO, SASA & BARABE

04:25

BARBARA

KOKTELSI

04:21

DAJEM BRDO ZLATA

STAVROS, JASMIN & HELENA BLAGNE

04:17

LUBICE MOJE

101KA

04:12

KAKO NAM STVARI STOJE

PRAVILA IGRE

04:08

S TOBOM

RUSKO RICHIE

04:03

NESRETNIK

PEJAKOVIC, ZLATKO

03:57

SE SPOMNIS

KATJA

03:53

SKLOPI OCI

BORNO, DAVOR

03:49

BILA KOSULJA

GRDOVIC, MLADEN

Prvotno objavljeno na spletnem portalu Svet24.si

20. 03. 2017 19:50 | pk

Tragedija na Goriškem: Fante poznamo, hudo nam je

Vožnja trojice, ki se je v noči na nedeljo vozila iz Ajdovščine proti Goriški, se je končala grozljivo – s trčenjem, v katerem je eden od mladeničev umrl na kraju dogodka.

Devetindvajsetletnega Pavla Vidmarja se bodo spominjali kot izredno prijaznega fanta, ki je pridno vinaril. Foto: novagorica-turizem.com

Na ajdovski obvoznici se je v nedeljo nekaj pred 4.30 zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. Do nje je prišlo, ko so se trije fantje vozili po ajdovski obvoznici iz smeri Vipave proti letališču.

»Na ravnem delu vozišča je voznik avtomobila zapeljal na makadamsko bankino. Iz bojazni, da bi zapeljal z vozišča, je sunkovito zavil na levo, pri tem pa izgubil nadzor nad vozilom. Ob tem jih je zaneslo prek celotnega vozišča na levo, kjer so čelno trčili v varovalno ograjo in steber javne razsvetljave za njim,« so nesrečo opisali na Policijski upravi Nova Gorica.

Mladeniči, ki so trčili v odbojno ograjo, niso bili pripeti z varnostnim pasom.

Umrl takoj

Trčenje je bilo tako silovito, da so se poškodovali vsi trije. Fant, ki je sedel na zadnjih sedežih, pa je bil celo tako hudo poškodovan, da je umrl na kraju nesreče. »Šestindvajsetletni voznik je bil hudo telesno poškodovan, lažje poškodovan je bil njegov sopotnik na sprednjem sedežu, oba sta bila prepeljala v šempetrsko bolnišnico. Zaradi hudih ran pa je na kraju nesreče umrl 29-letni potnik, ki je sedel na levem zadnjem sedežu avtomobila. Noben od fantov ni bil pripet z varnostnim pasom,« so pojasnili na PU Nova Gorica. Gasilci so se morali do mladeničev prebiti s tehničnim posegom, saj je bila pločevina zverižena.

Kot smo izvedeli, naj bi bi bili fantje v sorodu, menda celo prvi bratranci, doma iz istega kraja. Očitno so se, kot pravi naš vir, skupaj nekje veselili, morda na kakšni zabavi, nakar so ob vožnji domov doživeli hudo nezgodo. »Vsi so doma iz Branika na Goriškem. Tu smo vsi zelo prizadeti. Fante poznamo. Hudo nam je,« nam je povedal njihov sovaščan.

Avto mladeničev je silovito trčil v varovalno ograjo in drog javne razsvetljave

Avto mladeničev je silovito trčil v varovalno ograjo in drog javne razsvetljave. Foto: STA

Navdušen vinar

Dodal je, da je 29-letnik, ki je umrl v nezgodi, Pavel Vidmar. »Pavel je bil diplomirani agronom. Zelo je bil predan delu na kmetiji. Njegova družina se namreč ukvarja z vinarstvom in sadjarstvom. Bil je gonilna sila domačije, poznane po dobrih vinih. Fant, ki je živel s starši, starim očetom, sestro in bratom, je bil zelo priden in prijazen. Vsa družina je bila taka; nimam kaj slabega reči o njih. Šokiran sem,« nam je še zaupal naš sogovornik.Vreme

Ljubljana

23.03.2018

-3°
 • SOB
  Clear throughout the day.

  -4° / 9°

 • NED
  Partly cloudy starting in the evening.

  -3° / 11°

 • PON
  Partly cloudy until evening.

  -1° / 10°

 • TOR
  Mostly cloudy throughout the day.

  -1° / 8°

 • SRE
  Mostly cloudy throughout the day.

  -2° / 11°

Aktualne radijske novice