TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

10:22

NEKAKO S PROLJECA

CRVENA JABUKA & KEMAL MONTENO

10:18

JEDINA JUBAV MOGA ZIVOTA

KLAPA RISPET & DORIS DRAGOVIC

10:13

CEZ 20 LET

NUSA DERENDA

10:11

NIKO SE NE SMIJE KAO TI

KLAPA KAMPANEL

0:00

26. 05. 2016 13:29 | mg

VIDEO: Klemen jo je osvojil z ...

Dolenjski quadrotlon v celoti uspel!

Odlično vreme, super vzdušje, prečudovita Dolenjska in neustavljivi Klemen Bunderla - to je le nekaj besed, ki opišejo DOLENJSKI QUADROTLON!

Če se je na začetku Mojca Gornik spraševala, ali bo njen jutranji sovoditelj Klemen Bunderla kos nalogam, ki jih mora opraviti v okviru kazni, je kmalu ugotovila, da bo vse opravil z lahkoto! Kot za šalo je na začetku svoje poti, na Otočcu, za segrevanje naredil 25 sklec (za vsako Bramacovo leto eno).

KlemnovDolenjskiQuadrotlon-2.jpg

Nato se je preobul v rolerje ter se podal v smeri Velikih Brusnic, kjer so ga že pričakovali zajci, muce in račke. No, pričakovali so ga otroci iz tamkajšnjega vrtca, katerim so se pridružili še otroci OŠ Brusnice, od prvošolčkov, pa vse tja do junakov iz četrtega razreda.

KlemnovDolenjskiQuadrotlon-12.jpg

KlemnovDolenjskiQuadrotlon-27.jpg

Zaradi zahtevnosti njegovih izzivov, ga je v Brusnicah pričakoval tudi Vzajemko, maskota zavarovalnice Vzajemna, ki je celotno pot skrbela za Klemnovo varnost. Z Vzajemkotom sta otrokom razdelila bonbončke, tamkajšnji gasilci in Krajevna skupnost Brusnice pa so vse povabili na Dan Brusniških hrustavk, ki bo 11. junija. Za vse ljubitelje najboljših češenj je to datum, ki ga morate obkrožiti na koledarju!

Praznik brusniške hrustavke,
sobota, 11.6.2016 ob 13.uri v Velikih Brusnicah pri Novem mestu

Vesel in razigran, napolnjen z otroško energijo, se je Klemen že pripravljal na naslednji izziv- do naslednje postaje je moral priti s konjsko trovprego! Ja, tudi to je opravil brez težav, kar je presenetilo celo lastnika Amigo bara iz Slatnika. In tako je Klemen prijahal - do Gabrja!

KlemnovDolenjskiQuadrotlon-47.jpg


Ko je pričakoval novo prevozno sredstvo, je ugotovil, da ga ne bo. Naslednja naloga- peš na Gospodično. In tudi to nalogo je opravil z lahkoto! Moramo priznati, da je Klemen vse presenečal s hitrostjo, saj je cilje dosegal pred predvidenim časom!

Na Gospodični je Klemna že pričakovala Mojca, in da ne bi pred njo stopil ves prešvican in smrdeč, je Kolpa  na vrh pripeljala kopalnico Kolpa-san! Klemen si je lahko vzel čas zase, se umil, še malo užival v kadi, se očedil in čisto nov odhitel do svoje sovoditeljice! Je pa res, da ko jo je zagledal, ni bil najbolj navdušen...

Kot da ni bilo dovolj, da je moral vse cilje dosegati sam, brez pomoči, Mojca se je na Gospodično pripeljala s popolnoma novim hibridnim vozilom BMW-jem 2, active Tourer.  Ampak po njunem pozdravu je bilo zavisti kmalu konec.

Ni pa bilo konec Klemnovih izzivov. Na vrhu Gospodične ga je poleg kopalnice in Mojce, čakalo tudi kolo Scott iz trgovine in servisa koles Smole, kjer imajo največjo zbirko koles na Dolenjskem. Naslednji cilj: Trdinov vrh! Rezultat: izjemno hitri Klemen je z nalogo opravil kot za šalo! Spet!

KlemnovDolenjskiQuadrotlon-62.jpg

Pred Klemnom je tako ostala le še ena naloga, vendar je po osvojenem Trdinovem vrhu prišel čas za počitek in malico. Želodčke ekipe je razvajal Saša Mrhar, oskrbnik Koče na Gospodični, in postregel z vrhunskim divjačinskim golažem v kruhovi skodelici, sirovimi štruklji in domačim štrudljem.

Če vas pot zanese na Gospodično, predlagamo, da pridete lačni, ker morate poskusiti njihove dobrote! Vrh na Gospodični pa ne slovi le po čudovitem razgledu, odlični hrani in prijaznosti- znan je tudi zaradi čudežne vode, ki tam izvira in pomlaja! Do tega čudeža narave je Klemen popeljal Mojco, ki si je takoj umila obraz in čakala na pomladitev... Ker pa ravno ne gre, da bi človek s sabo vlekel ravno celega izvira, pa sta si žejo hladila z vodo Dana, saj rada pijeta boljšo vodo.

ŠD TIAN in nogometna šola Jasmin Kurić vabi nove člane, da se jim pridružijo. Ponujajo tudi igrišče, ki ga je možno najeti za rekreacijo, izvedbo lige, turnirje, tkme, treninge, piknike in rojstnodnevne zabave.

Klemna je na poti ves čas zvesto spremljal nov VW touran, ki mu ga je prijazno priskrbela Avtohiša Berus. In prav v Novem mestu je Klemna čakal zadnji izziv- nogometni trening z mladimi nogometaši ŠD Tian, ki delujejo v okviru nogometne šole Jasmina Kurtiča.

Vesele nogice in vesele žogice so zbrcale ubogega Klemna, za piko na I pa mu je želela še Mojca zabiti gol- in to v petkah! Hm... ji je uspelo?

KlemnovDolenjskiQuadrotlon-94.jpg

Oglasno spročilo

Videogalerija

Fotogalerija