TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

7:23

24000 POLJUBOV

MAGNIFICO

7:14

SILVIJA

MAGNIFICO

7:07

CRNO VINO, CRNE OCI

IVANA KOVAC

6:57

ZORICA

MEJASI

6:52

ITALIANA

SEVERINA & FM

20. 05. 2016 15:10 | mg

Klemen Bunderla nasedel Mojci Gornik!

Preko pravljice je Klemen izvedel kakšna kazen ga čaka!

PRAVLJICA AKTUALOVE MOJCE:

Nekoč pred (ne)davnimi časi je živel en gospodič. Prijeten, simpatičen, zgovoren. Vsi so ga imeli zelo radi. In morda je prav zato kmalu začel verjeti, da je lahko v vsem najboljši… No, v resnici so vsi verjeli, da on lahko zmore vse. Le ena 'gospodična' ne. In ker je omenjena imela v nekem trenutku dovolj besed, je gospodiča pozvala na izziv- naj dokaže, da ne samo besedno, da tudi fizično, zmore. Gospodič je sprejel izziv in …ga ni opravil! Zato ga je čakala kazen. Gospodična je tuhtala in tuhtala, kako naj mu jo čim bolj zagode… In porodila se ji je odlična ideja!

Gospodič je bil v očeh gospodične kot en kraljevič in morda je prav zato želela, da se njegova kazen začne na gradu. In to na prav posebnem, tam, kjer so pred mnogimi leti živeli vitezi Otoški - edinem vodnem gradu v Sloveniji - gradu Otočec. Ker je vedela, da mu veliko pomeni tudi zdrav način življenja, se je odločila, da bo obiskal Brusnice.. se pa je zmotila, saj so na Dolenjskem Brusnice in ne brusnice, te pa so znane predvsem po češnjah. Ker je močan kot en gaber in bo vse naloge opravil z lahkoto, pa naj gre še v Gaberje. Potem pa se je spomnila na besede svoje mame: » V osrčju Gorjancev leži svojevrsten zaklad. Tam izvira studenčica, ki ima pomlajevalno moč…« To je pravi izziv za gospodiča!!! Naj mi prinese to vodo, kot je Kekec Mojci kapljice

slika kazni.jpg

Klemen Bunderla je z navdušenjem poslušal pravljico in se sploh ni zavedal, da Mojca Gornik že nakazuje na njegovo nalogo, ki ga čaka zaradi poraza v tedenskem izzivu. Njegova pot se bo začela na Otočcu, od koder se bo z rolerji podal do Velikih Brusnic, tam ga bodo pričakali člani PGD Brusnice, mu kakšno zagodli in dostavili novo prevozno sredstvo. Preko Gaberja se bo nato podal peš na Gospodično, kjer izvira tista čudežna studenčica, ki ima pomlajevalno moč. Z Gospodične ga bo pot 'poraženca' popeljala ( s kolesom) še na Trdinov vrh, kjer bo obiskal radijski oddajnik Aktuala Studio D. Za piko na I, za češnjo na torti, pa ob koncu še trening z mladimi nogometaši ŠD Tian ( v okviru nogometne šole Jasmina Kurtiča).

Klemen se bo na pot podal 25. maja! Bodite zraven!

Oglasno spročilo