TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

1:41

UDALA SE NIKAD NIJE

BERNY FT. TAZ SOLDO

1:37

NE MOGU TI RECI

OLIVER DRAGOJEVIC

1:33

LAMBADA

KAOMA

1:30

OKUS LJUBAVI

GRUPA VIGOR

1:27

MOJA LIPA DALMATINKA

DARUS DESPOT

1:24

DOBRO JUTRO ZIVLJENJE

ALYA

07. 09. 2023 12:01 | A.D

MAGNEZIJEV KVIZ

Zabavni kviz je zopet tu! Pravilni odgovor vam lahko prinese lepe nagrade!

Magnezijev kviz Foto: RA

Na Aktualu radi preverjamo znanje svojih poslušalcev, še najbolj pa si želimo, da bi bili vedno zdravi in polni energije. S tem namenom smo za vas pripravili zabavno nagradno igro, s katero bomo preverjali vaše znanje in vas hkrati lepo nagradili! Vsak dan, od ponedeljka, 11.9., do petka 15.9., bomo v eter poklicali enega poslušalca in mu postavili kompleksno vprašanje s tremi možnimi odgovori. V kolikor pokličemo prav vas, bo vaša naloga preprosta – pravilno odgovorite na zastavljeno vprašanje in nagrada bo vaša!

Za sodelovanje v nagradni igri se prijavite z SMS sporočilom na 051 70 80 90 s ključnima besedama 'Aktual Magnezij', mi pa vas bomo poklicali in razgibali vaše možgančke!

Vsak dan bomo izžrebanega srečneža, ki bo pravilno odgovoril na zastavljeno vprašanje, nagradili s 3-mesečno zalogo Magnezija 400 + B kompleks.

PR_slika.png
Magnezij 400 + B kompleks sedaj na voljo tudi v večjem pakiranju
RA

ZA UM IN TELO BREZ MEJA- MULTI ESSENCE Magnezij 400 + B kompleks

Magnezij in vitamini B so mikrohranilne snovi, ki jih telo ne proizvaja samo, zato moramo z zadostnim vnosom poskrbeti, da nam jih ne primanjkuje. Pri povečanih psihičnih in fizičnih obrementivah, se povečajo potrebe po magneziju in vitaminih B.

Pri športnih aktivnostih telo najprej črpa lastne zaloge hranilnih snovi, zato se lahko posledice pomanjkanja magnezija (npr. krči) pokažejo z zamikom. Magnezij se pospešeno izloča s potenjem in urinom, zato se potrebe po njem povečajo. Za obnovitev zalog je potreben redni vnos, čez daljše časovno obdobje. Pri športnih in drugih aktivnostih, ki zahtevajo veliko porabo energije (delo v službi, študij), lahko pride tudi do pomanjkanja vitaminov skupine B kar se kaže kot utrujenost in pomanjkanje energije.

Magnezij je pomemben mineral tudi v obdobju nosečnosti, saj uravnava interakcijo mišic in živcev ter tako zagotavlja nemoteno delovanje celotnega mišičnega sistema. Veliko nosečnic ima močne, nenadne nočne krče, najpogosteje v mečih in stopalih, ki nastopijo med ostalim tudi zaradi pomanjkanja magnezija. Poleg povečane potrebe po magneziju se v nosečnosti poveča tudi potreba po vitaminih skupine B, pri nekaterih B vitaminih celo do 60 %.

S starostjo in zmanjšanjem telesne aktivnosti so povezana tveganja za razvoj bolezni kot sta sladkorna bolezen in srčna aritmija. Magnezij prispeva k delovanju živčnega sistema in mišic. Srce je največja mišica v človeškem telesu, zato je v njem tudi več magnezija kot v drugih organih. Sodeluje pri energijski presnovi v srčni mišici in je odgovoren za sproščanje. Zaradi pozitivnega vpliva na umiritev vašega živčnega sistema, vam lahko tako magnezij posredno močno pomaga pri bolj mirnem spancu. Starejši so tudi skupina s povečanim tveganjem za pomanjkanje vitaminov skupine B.

Multi Essence Magnezij 400 + B kompleks je prehransko dopolnilo, ki vsebuje tako magnezij kot tudi vse B vitamine v visokih odmerkih. Podpira telo pri premagovanju športnih naporov in je primerno tako ta vse, ki so radi aktivni, kot tudi za tiste, ki radi mirno spijo.

Magnezij 400 + B kompleks sestavljajo vsi vitamini B, med njimi:

-Vitamin B1 ali tiamin, ki igra pomembno vlogo pri delovanju živčnega sistema in srca. Hkrati tiamin skrbi za pravilno presnovo ogljikovih hidratov in krepitev mišic.

-Vitamin B2, ki prispeva k sproščanju energije med presnovnimi procesi, kar zmanjšuje našo utrujenost in izboljša kakovost našega spanca.

-Vitamina B6, in B12, ki neposredno skrbita za imunski sistem, sproščanje energije in zmanjševanje izčrpanosti in utrujenosti.

Prehransko dopolnilo Multi Essence Magnezij 400 + B kompleks se ponaša z enostavno DIREKTNO uporabo v obliki mikrogranul, brez predhodnega raztapljanja v vodi – vsebino vrečkice preprosto streseš v usta. Tako lahko prehransko dopolnilo s prijetnim okusom grenivke uživate kjerkoli in kadarkoli – 1x na dan pred, med ali po vadbi.

Prehransko dopolnilo Multi Essence Magnezij 400 + B kompleks je v vseh lekarnah (tudi spletnih) in specializiranih prodajalnah na voljo v NOVEM PAKIRANJU 20 + 10 gratis, da boste lahko v ugodnostih magnezija uživali še dlje.

Primerno je tudi za vegetarijance in vegane. Ne vsebuje laktoze, mlečnih in sojinih beljakovin.

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembna sta raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja. Prekomerno uživanje ima lahko odvajalni učinek. To prehransko dopolnilo je primerno le za zdrave odrasle (starejše od 18 let). Shranjevati nedosegljivo otrokom.*Magnezij prispeva k delovanju živčnega sistema in mišic, k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti in normalnemu psihološkemu delovanju. Vitamin B1 (tiamin) prispeva k delovanju živčnega sistema ter k normalnemu psihološkemu delovanju. Vitamin B2 prispeva k delovanju živčnega sistema in ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Vitamin B6 prispeva k sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema in ima vlogo pri delovanju imunskega sistema, prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju, ima vlogo pri presnovi beljakovin in glikogena ter prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Vitamin B12 prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju ter k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

SPLOŠNI POGOJI