TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

7:53

NEKA ZIVIM KAKO ZIVIM

DAVOR RADOLFI

7:50

CRNA ZENA

DUSKO LOKIN

7:44

DOBRA VECER PRIJATELJI

KLAPA ISKON

7:43

STARI PRIJATELJI SE NE RASTAJU

DRAZEN ZECIC

7:35

TISUCU MILJA

MALIGANI

30. 06. 2023 14:08 | A.D

UGANI JEZIK

Ste vešči tujih jezikov? Prepoznajte, v katerem jeziku vas pozdravlja Aktual in osvojite izjemno nagrado!

Ugani jezik Foto: RA

V šoli smo se vsi učili vsaj enega tujega jezika, a marsikoga so takrat zanimale druge stvari kot skloni in nepravilni glagoli. Sedaj, ko smo starejši in modrejši, pa si marsikdo želi, da bi znal več jezikov. Na Aktualu bomo v novi nagradni igri preverjali, kako dobro poznate tuje jezike.

Vsak dan, od ponedeljka, 3. 7. do petka, 7. 7., vas bomo v etru pozdravili v drugem tujem jeziku, vaša naloga pa bo, da ugotovite, v katerem. Mogoče se prav vam nasmehne sreča in končno uresničite svojo željo po znanju novega jezika!

Za sodelovanje v nagradni igri nam od ponedeljka, 3. 7. do petka, 7. 7, na telefonsko številko 051 70 80 90 pošljite SMS z vsebino "LMA + jezik, za katerega mislite, da se predvaja v etru". V petek, 7. 7. bomo izmed vseh pravilnih odgovorov izžrebali nekoga, ki prejme glavno nagrado - Intenzivno 28-dnevno jezikovno avanturo Language Magic Adventures tujega jezika v vrednosti 1.950 €.

jezikovna-šola, language-magic-adventures, lma, radio-aktual, nagradna-igra
Učenje tujega jezika je lahko lažje in hitrejše!
RA

V 28-ih dneh spregovoriti v tujem jeziku?

Jezikovna šola Language Magic Adventures trdi, da se lahko ljudje v 28-ih dneh naučijo spregovoriti v tujem jeziku. Pravijo, da imajo njihove stranke po 28-ih dneh lahko 10 minutni govor v tem tujem jeziku.

Je to mogoče? Ali se res lahko naučiš novega jezika tako hitro, sploh odrasli?

Za odgovore na to vprašanje smo povprašali Mateja Sedmaka, ustanovitelja šole Language Magic Adventures.

Matej je v zadnjih 10-ih letih potoval po svetu in se družil s številnimi poligloti - ljudmi, ki govorijo po 5, 7 do 10 in več jezikov. Nekateri poligloti so bili njegovi mentorji, kot je recimo Steven Kauffman, ki govori kar 19 jezikov. Drugi so postali njegovi prijatelji.

Vprašali smo ga, kako lahko dosegajo takšne rezultate in tu je njegov odgovor:

“Veste, kaj sem ugotovil skozi svoje raziskave? Poligloti niso NOBENI geniji. Nimajo nadpovprečnega IQ-ja ali posebnega spomina. Imajo samo drugačne pristope k učenju jezikov. Precej drugačne, kot smo se jih učili v šoli.”

Matej celo trdi, da so odrasli 20x hitrejši od otrok v učenju jezika. Kako pa je Matej sploh prišel do teh metod in šole?

Matej je najprej sledil navodilom svojih mentorjev poliglotov in izjemno hitro naučil nekaterih tujih jezikov. Nato pa se je odločil, da ustanovi Language Magic Adventures - jezikovno šolo, da te metode naredi dostopne širši javnosti.

Do danes so njegovi programi pomagali že več kot 4.000 ljudem po vsem svetu doseči preboj v govorjenju tujih jezikov - in to pogosto že v 28-ih dneh. S tem Matej trdi, da mu je uspelo dokazati, da te nenavadne metode delujejo tako za poliglote kot tudi za vsakega izmed nas.

Te zanima več o tem, kako v 28 dneh do pogovora v novem tujem jeziku?

Language Magic Adventures v temu trenutku organizirajo brezplačno delavnico, kjer bodo predstavili njihove metode, za vse tiste ki bi se radi naučili tujega jezika po veliko hitrejši metodi.

Klikni TU, da si rezerviraš mesto na brezplačni delavnici Language Magic Adventures, z ustanoviteljem podjetja, Matejem Sedmakom.

SPLOŠNI POGOJI