TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

8:55

KA MORE JE ZIVOT

LUKA NIZETIC

8:52

TKO TO TAMO PJEVA

MEJASI

8:47

DIZEM SIDRO

OLIVER BEREKIN

8:41

NE KUNEM LJUBAV

LATINO

8:38

KO NAM BRANI

PETAR GRASO

8:34

CASA VINA

NATALIJA VERBOTEN IN GRUPA BEST

09. 06. 2023 11:48 | MH

POGLEJ IN POVEJ

Poglejte video, povejte sporočilo in osvojite lepo denarno nagrado!

Nagradna igra Foto: RA

Si predstavljate, da bi vam profesorica v srednji šoli predvajala video, vi pa bi morali za petko iz njega le prepisati sporočilo in ga profesorici poslati prek SMS? Na Aktualu bomo v poučni nagradni igri počeli prav to, le da bomo mi skupaj s podjetjem Murexin namesto petk med vas razdelili kar 1.000 €!

Vsak dan, od ponedeljka, 12.6. do petka 16.6., bomo v tem članku ter Facebook in Instagram profilu objavili poučen video o sušilnem ometu Hydroment, vaša naloga pa bo, da nam v SMS sporočilu pošljete ključno sporočilo videa, ki ga boste zasledili ob gledanju. Vsak dan, od ponedeljka, 12.6. do petka 16.6., bomo izžrebali nekoga s pravilnim odgovorom, ki bo prejel lepo denarno nagrado.

Za sodelovanje v nagradni igri nam od ponedeljka, 12.6. do petka 16.6., na telefonsko številko 051 70 80 90 pošljete SMS, v katerem napišete Aktual Hydroment + sporočilo oziroma sporočila o sušilnem ometu Hydroment, ki ste jih tisti dan zasledili v videu.

Pozor! Vsak dan bo v videu eno sporočilo več, vaša naloga pa je, da nam v SMS napišete vsa sporočila, ki te jih tisti dan zasledili v videu na rumenem listku. Nagrada je prav tako vsak dan za 50 € višja – v ponedeljek podelimo 100 €, v petek pa bo nagrada znašala že kar 300 €!

Video 5 - nagrada, ki jo podelimo v petek, 16.6. po 9. uri: 300 €

HYDROMENT– UČINKOVITA REŠITEV PROTI VLAŽNIM ZIDOVOM

Vlažni in solni madeži na površini fasade, razpadanje in odpadanje ometa, razvoj glivic in plesni, izguba toplotnoizolacijskih lastnosti zidu. To so marsikomu dobro poznani problemi. Rešuje jih sušilni omet Hydroment. Ta poskrbi, da se bodo zidovi in ometi izsuševali hitreje, da bo sanacija hitra in enostavna in da se posledice razvlaževanja ne bodo znova pokazale kot poškodbe na barvi in površini ometa. Sušilni omet Hydroment letos praznuje 30 letnico prvih referenčnih objektov.

Za kapilarno vlago, katero rešuje sušilni omet Hydroment, je značilno, da se širi iz vlažnega terena in nato pride v stik z nezaščitenim gradbenim delom. Najbolj v neugodni luči se kaže v zimskem obdobju, ker pri višjih temperaturah voda iz zidu hitreje izhlapi, v poletnem času pa je višina kapilarnega dviga vlage lahko nižja. Pogosto imamo celo vtis, da se je zid posušil. Vendar nas občutki varajo. V vročih dnevih namreč cona izhlapevanja ni na površini zidu, pač pa nekaj milimetrov pod njo, zato je površina sicer suha, zid v notranjosti pa ne. Najpogostejše poškodbe so tako vlažni madeži, izsoljevanje, luščenje barve ter odpadanje ometa.

PRIMEREN TUDI ZA POPLAVLJENE POVRŠINE

Sušilni omet Hydroment ponuja dolgotrajno rešitev proti kapilarni vlagi in je primeren tudi za sanacijo poplavljenih površin, ki so zaradi vlage postale neprimerne za bivanje. Sušilni omet Hydroment bo s svojim potencialom znova pripomogel k vzpostaviti bivalnih pogojev. Zakaj? Berite naprej.

DELOVANJE HYDROMENT SUŠILNEGA OMETA

Med mešanjem ometa Hydroment s čisto vodo se v ometu tvori velika količina por, ki so med seboj povezane s posebnimi kapilarami mikro velikosti. Te kapilare zaradi svoje ozkosti preprečujejo, da bi voda prehajala skozi plast ometa v tekoči obliki. Voda prehaja skozi izredno paropropustni omet kot para. Na tak način ne more s seboj nositi vodotopnih soli, ki ostanejo v neškodljivi raztopljeni obliki v zidu, ne prehajajo v omet in na njegovo površino ter ne povzročajo zasičenja ometa in značilnih površinskih poškodb v obliki vlažnih in solnih madežev.

10-letno JAMSTVO

Sanacije v gradbeništvu so zelo širok pojem, zato univerzalnih postopkov ni mogoče predpisovati, pa tudi sami proizvodi še ne pomenijo uspešne in učinkovite sanacije. Bistvena je pravilna vgradnja. Zato je naša velika prednost tudi hitro in strokovno svetovanje naših strokovnjakov neposredno na objektu, kjer na podlagi meritev vlage na objektu in ogledu situacije lahko svetujejo najprimernejšo obliko sanacije. Pri odločitvi o izbiri primernih izdelkov nam bi morale biti osnovno vodilo tudi reference, katere so živi dokazi o delovanju oziroma nedelovanju posameznih sistemov. Zgodba o Hydromentu je zgodba o uspehu. Pripovedujemo jo skupaj z množico zadovoljnih kustosov, župnikov in lastnikov individualnih hiš, ki so sanirali že številne zgodovinske (gradovi,…) in sakralne objekte (cerkve, župnišča, kapelice), kakor tudi številne individualne stanovanjske gradnje in gospodarska poslopja. Za vgradnjo sistema Hydroment nudimo tudi 10 letno jamstvo, v kolikor ga opravi certificirani izvajalec s strani podjetja Murexin. Če imate vprašanje, več informacij dobite na brezplačni telefonski številki: 080 2886.

Splošni pogoji