TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

16:35

DOBRO DOSLA MI U SJECANJE

BARUNI

16:29

MI MAMO SE FAJN

VICTORY

16:25

PUSTI DA TE VODI RITAM

KARMA

16:20

ANDJELI

GRUPA BEST

16:07

SOLO

LIDIJA BACIC FEAT. LUKA BASI

15:56

ZELIM TE NOCAS

BOSUTSKI BECARI

07. 12. 2019 17:15 | T. R.

Aktualov 12. rojstni dan obnorel razprodane Stožice!

V petek, 6. decembra, smo znova praznovali svoj rojstni dan. Razprodane Stožice so pokale po šivih, obiskovalce pa je pričakal spektakel brez primere.

Foto: Radio Aktual

Na Radiu Aktual vsako leto znova obeležujemo obletnico svojega delovanja na prav poseben način. V največji areni v Sloveniji, se zbere naša ekipa, ki z naborom glasbenih ikon in v družbi naših najdražjih poslušalcev, ki jih je dnevno kar 250.000, vsako leto znova poskrbimo za rojstnodnevno praznovanje kot ga še ni bilo. 

Najbolj ekskluziven nabor glasbenih legend do sedaj!

Letos so zavidljivo 12. obletnico delovanja z namiobeležili glasbeni izvajalci, ki jih v Sloveniji že dolgo nismo slišali v živo. Skupaj smo poskrbeli za spektakel, ki je jemal dih.

Praznovanje se je začelo že ob 17.00 uri, ko sta obiskovalce pred dvorano ogrevala Dean On The Mike in Anita Gošte z Aktualovo galamo

a12rd

Ob 20.00 uri se je dogajanje preselilo v notranjost dvorane, kjer sta na oder povabila prvega skritega gosta - Wernerja, ki je na dogodku snemal videospot za svojo novo uspešnico ''Kada voli srce južnjačko.''  Še malo nas loči od izida videospota, ko se boste vsi tisti, ki ste bili na dogodku, lahko zagledali v njem! Spremljajte Wernerja >>> TUKAJ in bodite med prvimi, ki ga boste zagledali ob objavi. 

a12rd

Dogodek sta povezovala naša Aktualovca Klemen Bunderla in Ajda Mlakar, ki sta poskrbela za spektakularen uradni začetek dogodka in pozdrav obiskovalcev.

a12rd
Klemen Bunderla se je pred odhodom na oder okrepčal s Chio prigrizkom.
Radio Aktual

Klemen je namreč v družbi plesalcev iz plesne skupine Focus zapel svojo uspešnico ''Na pomoč'', ki jo je priredil posebej za ta dogodek, Ajdo pa so na oder prinesli plesalci. Za njun neverjeten styling sta poskrbela salon EnainEdina ter Studio4. 

a12rd

Obiskovalce je pozdravil in nagovoril tudi župan Mestne občine Ljubljana, gospod Zoran Janković, ki je v nadaljevanju z njimi užival v spektaklu.  

a12rd

Sledil je nastop najbolj predvajane klape na radiu Aktual - Klape Kampanel, ki je s svojimi uspešnicami ''Aj ća volin te,'' ''Niko se ne smije kao ti'' poskrbela za prelep začetek dogodka. 

a12rd

Za konec se jim je na odru pridružil drugi skriti gost, ki je poskrbel za glasno navdušenje obiskovalcev. Skupaj z Markom Škugorjem so fantje iz Klape Kampanel namreč zapeli njegovo uspešnico ''Ružo bila'' in obiskovalce povabili na vseslovensko božično turnejo, na katero se je pred kratkim podal Marko, in sicer v družbi legendarnega Dražena Zečića (več o turneji lahko izveste >>> TUKAJ). 

a12rd

Sledil je nastop pevke, ki je pustila neizbrisljive sledi po vseh delčkih naše skupne države, kjer je bila kar dvakrat proglašena za najboljšo in najbolj priljubljeno pevko. Meri Cetinić je obiskovalce navdušila z legendarnimi ''U prolazu'',''Samo simpatija,'' in še mnogimi drugimi. 

a12rd

Za njo je na oder stopil glasbenik, ki ima karizmo in toplino ter strast v glasu, kot je nima nihče drug - Zlatko Pejaković. Slovenci smo znova dokazali, da ga po več kot 50-ih letih še vedno obožujemo in na pamet znamo vsako njegovo pesem. ''Tko ti spava z desne strane'', ''Rujno vino'' in pesem, ki jo je zanj napisal prijatelj Dražen Zečić - ''Ako odem prijatelji,'' so popolnoma obnorele obiskovalce, ki so glasno prepevali in se noro zabavali. 

a12rd

Sledil je nastop atraktivne dame, moderne žene in vroče zvezde Balkana - Jelene Rozge, ki je obiskovalce razgrela s svojimi ''Bižuterija'', ''Nirvana'', ''Dobitna kombinacija'' in še mnogimi drugimi. 

a12rd

Kmalu zatem pa je nastopil čas, da na oder stopi jugoslovanska ikona - glasbenica, ki velja za pravi dalmatinski biser. Jasna Zlokić je s svojimi ''Adio bella'', ''Skitnica'' in drugimi uspešnicami poskrbela za pravo norijo med obiskovalci. 

a12rd

Zatem je napočil trenutek, da Klemen in Ajda napovesta naslednje presenečenje večera. Na oder so stopili simpatični fantje iz Grupe Best, ki so v družbi Natalije Verboten zapeli svojo novo uspešnico ''Čaša vina'', kasneje pa tudi najnovejši hit, ki nosi naslov ''Anđeli''

a12rd

Sledil je poseben trenutek, in sicer sta Klemen in Ajda s pomočjo Aktualka, mornark in mornarjev ter Grege Javornika, razglasila nagrajenko, ki je prejela najlepše prvomajske in poletne počitnice, edinstveno dalmatinsko doživetje, na slovenskem vikendu v Ilirija resortu v Biogradu na moru.

a12rd

Zatem pa je napočil poseben trenutek. Obiskovalce je namreč pričakalo pravo presenečenje - na oder je stopil  še en izmed skritih gostov večera Luka Basi. Več o tem, zakaj je bil njegov prihod nekaj posebnega, pa boste izvedeli v ponedeljek, 9. decembra na radiu Aktual!

a12rd

Za njim so na oder stopili legendarni zabavljači za vse generacije - Čuki, ki so pripravili nabor tako svojih novejših, kot tudi starejših uspešnic. Slišali smo vse od ''Rdeče mašne'', pa do legendarnih ''Krokodilčkov''

a12rd

Sledilo je zadnje presenečenje večera - nastop skritega gosta Mirana Rudana, ki je Aktualu zapel vse najboljše.

a12rd

Ob njegovem nastopu je prišel tudi čas za rojstnodnevno torto, ki so jo pripravili v studiu KCAKE ter razrezali kar na odru in s pomočjo Aktualovih mornarjev in mornark razdelili med obiskovalce. 

a12rd

Zadnji nastop večera pa je bil nekaj posebnega. Na oder je stopila dalmatinska duša, človek morja in ''gušta'', brez katerega ni prave dalmatinske fešte - Mladen Grdović. S svojimi ''Evo mene moji ljudi'', ''Oči boje lavande'' in ''Nije u šoldima sve'', je poskrbel za odličen zaključek večera. 

a12rd

Hvala prav vsakemu izmed vas, ki ste se nam pridružili v tako velikem številu in poskrbeli za najlepšo rojstnodnevno pravljico daleč naokoli. Ne pozabite - v ponedeljek, 9. decembra poslušajte radio Aktual, saj vas čaka nekaj prav posebnega.

Več utrinkov z Aktualovega 12. rojstnega dne pa lahko preverite v spodnji FOTOGALERIJI >>>

Fotogalerija