OGLAŠEVANJE komerciala@rgl.si osrednja Slovenija, Štajerska, Obala 041 333 333 Dolenjska 041 858 733 Zasavje komerciala-kum@radioaktual.si
Zadnje predvajane

23:14

NE DAJ DA TE SLOME

ZECIC, DRAZEN

23:07

OPROSTI BUDALI

ROCKATANSKY

23:04

SRECA JE V NAJU

MODRIJANI

22:57

NI VISE NI MANJE

BORDO

22:54

CIJA JE ONO ZVIJEZDA

COLIC, ZDRAVKO

22:51

NA MORSKOME PLAVOM ZALU

FILM

22:46

JA PO KAFANAMA

BEBEK, ZELJKO

22:43

MOSKVA

NOVKOVIC, BORIS

22:19

KADA UMIRE LJUBAV

DRAGOJEVIC, OLIVER

22:13

STANI SRCE LUDO STANI (CMC2019)

TRI MUSKETIRA

02. 10. 2019 14:47 | Oglasno sporočilo

Znova Kulinarični dan!

Naš prvi Kulinarični dan je požel toliko pohval in navdušenja, da kuharsko uspešnico ponavljamo. Zdaj je priložnost za vse, ki se nam maja niste uspeli pridružiti: 19. oktobra se bo ves dan intenzivno kuhalo in jedlo!

Kulinarični dan Foto: Marko Vavpotič/M24

Tako kot na prvem Kulinaričnem dnevu, bomo tudi na ponovitvi priredili tri intenzivne kuharske delavnice z vrhunskimi kuharskimi mojstri in odličnimi sestavinami. Med vodeno vinsko degustacijo boste spoznali, kako pravilno ponuditi in degustirati vino, med odmori pa boste okušali dobrote izbranih slovenskih ponudnikov.

Kulinarični dan bo potekal v soboto, 19. 10. 2018 od 9. pa do 20. ure v Ljubljani (Šentvid). Cena vstopnice znaša 87 €. 

Ribja delavnica

Na ribji delavnici se boste ustvarjali z vrhunskim chefom Gregorjem Rozmanom, ki je vodja protokolarne kuhinje na Brdu pri Kranju, zagotovo pa ste ga že spoznali prek malih ekranov – v kuharski oddaji »Kuharija na kubik« na nacionalni televiziji in kot žiranta v oddaji »Moja mama kuha bolje« na komercialni televiziji. Z Gregorjem se boste naučili oluskati in očistiti ribo, nato pa jo boste z ostrim japonskim nožem filirali in pripravili na raznolike načine: surovo boste pokusili kot karpačo, iz kosti skuhali ribjo osnovo, iz filejev pa pripravili presenetljivo glavno jed. Spoznali boste seveda tudi, kako prepoznati zares svežo ribo, da se boste uspeli izmuzniti vsem trikom manj poštenih prodajalcev.

Peka na žaru

Z mojstrom peke na žaru Matejem Stipaničem boste spoznali, kako izbrati pravo meso za žar, pravilno speči steak in kako peči velike kose mesa, kaj je direktna in kaj indirektna peka, zakaj izbrati zorjeno meso, kako na žaru spečemo kar celega piščanca in še mnogo več. Ob tem pa boste na žaru pripravili tudi priloge in sočne omake.

200mv.jpg

Slaščičarska delavnica

Mojster slaščic in zaprisežen čokoholik Gorazd Potočnik, ki ga poznate iz kuharskih oddaj »Gorazdova slaščičarna« in »Pregreha brez greha« vas bo naučil slaščičarskih tehnik, s katerimi boste doma slaščice stresali iz rokava! Pekli boste, okraševali in seveda okušali, medtem pa iz prve roke izvedeli številne trike, namige, najpogostejše napake in kako jih popraviti.

092mv.jpg
Kulinarični dan
Marko Vavpotič/M24

Privoščite si dan, zapolnjen z intenzivnimi kuharskimi delavnicami, namigi vrhunskih strokovnjakov, odlično hrano in vinom ter ga zaključite s popoldanskim razvajanjem s koktajli!

• kuharske delavnice z vrhunskimi strokovnjaki
• peka na žaru z Matejem Stipaničem (Custom grill)
• slaščičarska delavnica s chefom Gorazdom Potočnikom (Gox Sladkozvočje)
• ribja delavnica (čiščenje, filiranje in priprava rib – od jušne osnove do rižote)
• vodena vinska degustacija s sommelierjem
• degustacija oljčnih olj
• odmori s prigrizki in pijačo
• zaključno druženje s koktajli
• darila sponzorjev
• nagradna igra
• ugodnosti na naslednjem kulinaričnem dnevu

Kulinarični dan bo potekal v soboto, 19. 10. 2018 od 9. pa do 20. ure v Ljubljani (Šentvid). Cena vstopnice znaša 87 €. 

Več na www.dobertek.com!



Naj bo Aktual z vami vedno in povsod!

Slike so simbolične.

Skodelica za kavo
Nakup
Aktualova majica
Nakup

Brezplačni prenos

Melodija zvonenja
Prenesi (MP3)
Budilka
Prenesi (MP3)