TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

8:19

PRIJATELJ

MANCA SPIK IN POSKOCNI

8:17

NAJLJEPSA

IVAN IVE ZUPANOVIC

8:09

AKO TE PITAJU

PETAR GRASO

7:58

KAP OD VINA

NOCNI SKOK

7:52

V NAJU SE VERJAMEM

JAN PLESTENJAK & MARAAYA

7:48

IN KO ENKRAT BOM UMRL

MAGNIFICO

7:41

GODINAMA

DINO MERLIN & IVANA BANFIC

7:37

BIRAJ TI

ZDRAVKO COLIC

7:32

ZA CILI ZIVOT

TANJA ZAGAR & KLAPA SUFIT

7:27

ANGEL

TILEN LOTRIC

16. 09. 2019 12:47 | O. S.

Ema je boks spoznala po naključju

Ema Kozin je 21-letna Ljubljančanka, ki se je z boksom srečala po naključju.

Po tekmah bo na oder stopil tudi Siddhartin Tomi Meglič. Foto: Sašo Švigelj

A vztrajnost, trdi treningi in fokus so jo pripeljali do točke, ko se bo 6. oktobra v ljubljanskih Stožicah potegovala za tri nove naslove svetovne prvakinje, za diamantno titulo WBC, za naslova IBA in IBO, obenem pa bo branila že osvojeni pas WBF.

Ema se je na boksarski sceni pojavila praktično čez noč. »Najprej je bila prestrašena kot zajec, prej je trenirala rokomet in ni imela samozavesti. Oče jo je pripeljal, ko je bila stara dvanajst let,« se spominja začetkov njen trener Rudolf Pavlin, ki je z njo že od samega začetka.

»Takrat nisem imela samozavesti, bila sem tiha, umirjena in plašna. Oče je menil, da bo to dober začetek, da se končno začnem postavljati zase,« pravi Ema, ki se z navdušenjem spominja svojih začetkov, saj je imela vedno veliko željo po tem, da ostane še boljša. Začelo se je s kolebnico in opazovanjem drugih. Nato jo je hitro zagrabilo in želja je iz tedna v teden naraščala. Slednja jo je gnala naprej in že po osmih mesecih, odkar se je prvič srečala z boksom, je odšla na prvo tekmo. »Zmagala sem. Tega občutka ne znam opisati. In to mi je dalo zagon za naprej. Že na prvi borbi sem rinila naprej in želela sprožiti čim več udarcev.«

Spoznala je svet, ki jo je osvojil
Brez discipline seveda ne bi šlo. In brez dobrega ternerja, ki mu Ema brezpogojno zaupa. Zato jo tudi Rudolf hvali, saj je bila poslušna od samega začetka. »Če ni garanja in težkih treningov, ti nič ne pomaga, niti talent,« pove Ema, ki je sicer vestna študentka na fakulteti za matematiko in fiziko, kjer si je izbrala študij finančne matematike. »Končala sem Vegovo gimnazijo in matematika mi je bila od nekdaj izjemno blizu, zato sem se tudi odločila za študij.«

Pomembna tekma zahteva pomembne priprave
Vsaka tekma zahteva veliko priprav in odrekanj, zato se tudi Ema na tekmo v Stožicah pripravlja že dobre pol leta. »Vsekakor sem se posvetila temu dvoboju. Na treningih poskušam vpeljati kakšno novost in se naučiti česa novega,« pove, kar jo vedno znova obda s pričakovanji. Zato ji je ta šport tako pri srcu. »Kar naprej študiram tehnike, se poglabljam vase, v to, kaj bi še lahko izboljšala. Pomembni so detajli in ničesar ne smem zanemariti,« pove Princeska, ki ji je vzdevek nadel Rudolf Pavlin po tem, ko je slišal Eminega očeta, kako kliče svojo hčerko.

Tekma v Stožicah se bliža
V Stožicah bo Ema Kozin 6. oktobra stala nasproti Švedinje Marie Lindberg zato pričakuje, da bo borba resnično ostra in močna. Pridite jo spodbujat na največji borilno-glasbeni spektakel tudi vi.