OGLAŠEVANJE komerciala@rgl.si osrednja Slovenija, Štajerska, Obala 041 333 333 Dolenjska 041 858 733 Zasavje 041 900 800
Zadnje predvajane

11:13

CIST EN MEJHN RADIO

KINGSTON

11:09

AJDE CAO, VIDIMO SE

STAPIC, IVAN

11:05

KAKO TE JUBIM JA

SKUGOR, MARKO

10:55

KO OSTARIM

WERNER

10:52

DAN ZA LJUBAV

SOLA, ANTONIJA

10:46

COULD I HAVE THIS KISS FOREVER

IGLESIAS, ENRIQUE VS WHITNEY HOUSTON

10:40

SVE SE MENI CINI

ROZGA, JELENA

10:36

MANJE VISE

JOLE

10:36

MANJE VISE

JOLE

10:30

ZARJAVELE TROBENTE

CRVENA JABUKA

26. 07. 2019 10:00 | N.S.

Brezskrbne počitnice v tujini

Dopustniške dogodivščine so po navadi povezane z zanimivimi in lepimi doživetji. A v tej počitniški ležernosti se hitro lahko zgodi tudi kakšna nezgoda. Če se pripeti v tujini, je dobro, da smo ustrezno zavarovani.

Foto: Vzajemna

Pomembno za vse dopustnike

Ne glede na to, katero počitniško destinacijo boste izbrali – ali bo to katera izmed sosednjih držav ali tista na drugem koncu sveta – je resnično pomembno to, da boste svoj počitniški čas preživeli z osebami, ki so vam najbolj pri srcu.
Prav tako je pomembno, da poskrbite za finančno varnost, če se vam ali vašim sopotnikom zgodi kakšen nepredviden dogodek, kot sta to na primer nezgoda ali bolezen. Pred odhodom čez mejo zato ne pozabite na Vzajemnino zavarovanje za tujino, saj boste na ta način preprečili, da bi se vaše počitnice spremenile v ene dražjih do sedaj.

Evropska kartica ni dovolj

Stroški zdravstvenih storitev v tujini so v določenih državah zelo visoki in na tisoče turistov plača enormne zneske, ker v predpočitniški mrzlici ne pomislijo na ustrezno zdravstveno zavarovanje. Na območju Evropske unije boste sicer delno kriti, če boste imeli evropsko zdravstveno kartico, vendar pa ta krije le nujne primere v javni zdravstveni mreži, vemo pa, da so na turističnih destinacijah pogosto na voljo le zasebni izvajalci zdravstvenih storitev.

Kaj ponuja zdravstveno zavarovanje za tujino

Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini omogoča kritje stroškov nujnih zdravstvenih in z njimi povezanih storitev v tujini. Mednje sodijo: nujna medicinska pomoč, nujno zdravljenje, nujni zdravstveni prevozi, nujne zobozdravstvene storitve, iskanja in reševanja zavarovanca, odvetniške storitve, prevozi zavarovanca v domovino, pomoč svojcem in številne druge oblike pomoči. Asistenčni center je dosegljiv 24 ur dnevno in ponuja pomoč v slovenskem jeziku.


Za vse avanturiste in popotnike, ki se čez leto pogosteje odpravljate v tujino, je na voljo paket celoletnega zavarovanja Multitrip za nenačrtovane in načrtovane poti. Posebnost letnega zavarovanja Multitrip so ugodne premije in visoka zavarovalna kritja. Z njim boste zmanjšali tveganje, da bi na počitnice nehote odšli brez zdravstvenega zavarovanja z asistenco v tujini. Še posebej, če se znajdete v državah, kot so ZDA, kjer so zdravstvene storitve med najdražjimi.  Vzajemnino zavarovanje Multitrip vam v paketu XXL Milijon omogoča višino kritja v vrednosti kar milijona evrov.


Zavarovanje lahko enostavno sklenete prek spleta in na ta način prejmite poseben 10-odstotni popust na zavarovanja za tujino.

AdobeStock_203661531.jpegVreme

Ljubljana

25.08.2019

22°
 • PON
  Clear throughout the day.

  16° / 29°

 • TOR
  Partly cloudy throughout the day.

  17° / 28°

 • SRE
  Possible drizzle overnight.

  17° / 29°

 • ČET
  Possible drizzle in the morning.

  17° / 28°

 • PET
  Partly cloudy throughout the day.

  17° / 29°

Aktualne radijske novice

Naj bo Aktual z vami vedno in povsod!

Slike so simbolične.

Skodelica za kavo
Nakup
Aktualova majica
Nakup

Brezplačni prenos

Melodija zvonenja
Prenesi (MP3)
Budilka
Prenesi (MP3)