TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

15:50

STARA LIPA

VILI RESNIK IN KLAPA SEMIKANTA

15:47

PIJEMO DANIMA

DJOMLA KS FT. MAMBO KINGS

15:41

ZASTO PLACES

DRAZEN ZECIC

15:37

DALMACIJO

DAVOR BORNO

15:32

MARKE NEMAM

DANIJELA MARTINOVIC

15:29

MOMACKA VECER

DUSKO LOKIN & JASMIN STAVROS

26. 07. 2019 10:00 | N.S.

Brezskrbne počitnice v tujini

Dopustniške dogodivščine so po navadi povezane z zanimivimi in lepimi doživetji. A v tej počitniški ležernosti se hitro lahko zgodi tudi kakšna nezgoda. Če se pripeti v tujini, je dobro, da smo ustrezno zavarovani.

Foto: Vzajemna

Pomembno za vse dopustnike

Ne glede na to, katero počitniško destinacijo boste izbrali – ali bo to katera izmed sosednjih držav ali tista na drugem koncu sveta – je resnično pomembno to, da boste svoj počitniški čas preživeli z osebami, ki so vam najbolj pri srcu.
Prav tako je pomembno, da poskrbite za finančno varnost, če se vam ali vašim sopotnikom zgodi kakšen nepredviden dogodek, kot sta to na primer nezgoda ali bolezen. Pred odhodom čez mejo zato ne pozabite na Vzajemnino zavarovanje za tujino, saj boste na ta način preprečili, da bi se vaše počitnice spremenile v ene dražjih do sedaj.

Evropska kartica ni dovolj

Stroški zdravstvenih storitev v tujini so v določenih državah zelo visoki in na tisoče turistov plača enormne zneske, ker v predpočitniški mrzlici ne pomislijo na ustrezno zdravstveno zavarovanje. Na območju Evropske unije boste sicer delno kriti, če boste imeli evropsko zdravstveno kartico, vendar pa ta krije le nujne primere v javni zdravstveni mreži, vemo pa, da so na turističnih destinacijah pogosto na voljo le zasebni izvajalci zdravstvenih storitev.

Kaj ponuja zdravstveno zavarovanje za tujino

Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini omogoča kritje stroškov nujnih zdravstvenih in z njimi povezanih storitev v tujini. Mednje sodijo: nujna medicinska pomoč, nujno zdravljenje, nujni zdravstveni prevozi, nujne zobozdravstvene storitve, iskanja in reševanja zavarovanca, odvetniške storitve, prevozi zavarovanca v domovino, pomoč svojcem in številne druge oblike pomoči. Asistenčni center je dosegljiv 24 ur dnevno in ponuja pomoč v slovenskem jeziku.


Za vse avanturiste in popotnike, ki se čez leto pogosteje odpravljate v tujino, je na voljo paket celoletnega zavarovanja Multitrip za nenačrtovane in načrtovane poti. Posebnost letnega zavarovanja Multitrip so ugodne premije in visoka zavarovalna kritja. Z njim boste zmanjšali tveganje, da bi na počitnice nehote odšli brez zdravstvenega zavarovanja z asistenco v tujini. Še posebej, če se znajdete v državah, kot so ZDA, kjer so zdravstvene storitve med najdražjimi.  Vzajemnino zavarovanje Multitrip vam v paketu XXL Milijon omogoča višino kritja v vrednosti kar milijona evrov.


Zavarovanje lahko enostavno sklenete prek spleta in na ta način prejmite poseben 10-odstotni popust na zavarovanja za tujino.

AdobeStock_203661531.jpeg