TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

11:53

ULICA JORGOVANA

DARKO DOMIJAN

11:49

CE SE OD SPOMINOV DA ZIVET

CUKI IN KVATROPIRCI

11:42

KONOBARU

FRANO PEHAR & TARAPANA

11:38

ANDJELE MOJ

KLAPA KAMPANEL

11:34

PROPLAKAT CE SRCE

KLAPA SUFIT

11:28

TO MI JE VSEC

NINA PUSLAR

05. 04. 2019 14:05 | RA

Slovenski vikend v Biogradu na Moru, 27.4.-5.5.

Ne zamudite največje slovenske prvomajske fešte na Jadranu!

Slovenski vikend Foto: RA

V Biogradu na Moru ob mednarodnem prazniku dela že tradicionalno poteka prireditev »Slovenski Vikend«, ki je namenjena vsem, ki si želijo obilo različnih dogodkov v okviru aktivnih počitnic in zabavnega programa.

Slovenski vikend1.jpg
Slovenski vikend
RA

Večdnevni dogodek je osredotočen na aktivne počitnice in zabavne večere. Spodbuja tudi družinsko druženje in s tem vključevanje vseh članov v organizirane dejavnosti. 

Za vas so pripravili  BOGAT  ZABAVNI  IN  AKTIVNI  PROGRAM:

Slo_vikend_2019_B1--.jpg
Zabavni program
RA

Izbira ponujenih dejavnosti je resnično raznolika in zagotovo se bo našlo za vsakogar nekaj: tek, jadranje, hoja ali kolesarjenje. Kot ravnovesje dnevnim aktivnostim so večeri namenjeni druženju udeležencev, sprostitvi, počitku in zabavam z glasbenimi gosti. Del dnevnega in večernega programa je namenjen tudi najmlajšim.

Dalmatinski večer s Klapo Bunari

Prvi dan je namenjen spoznavanju mesta, a se že zvečer za vse udeležence Slovenskega Vikenda začne prava zabava, prava dalmatinska fešta. Na rivi, v ribiškem pristanišču, bo dalmatinski večer pričaral tudi vonj rib na gradelah, ki jih bodo vsem obiskovalcem razdelili brezplačno. Zabavala vas bo vesela dalmatinska klapa Bunari.

biograd 3.jpg
Čuki na Slovenskem vikendu
Radio Aktual

Biograd RUN/Tek po ulicah Biograda 

Glede na to, da na Slovenski vikend prihajajo tudi družine, so pripravili tri etape: 1 km, 5 km in 10 km. Lepota tega teka je predvsem v trasi, ki vodi ob obali Biograda; od »rive« preko plaž in gozdnega parka Soline. Startnine ni; vsak udeleženec bo prejel majico z logotipom. Po razglasitvi najboljših in podelitvi pokalov, kjer vsi udeleženci prejmejo medaljo, sledi druženje s pogostitvijo.

18.jpg
Biograd na Moru
Promocijsko gradivo

Biograd Walk in FUN PARK

Iz samega srca Biograda se bomo odpravili do končnega cilja – do hrvaškega »Gardalanda« – »Fun park Biograd«.

Na sprehodu si bomo ogledali najlepše dele Biograda, šli mimo avtokampa Soline, ki je eden od največjih na hrvaškem ter izbran med deset najboljših. Ob avtokampu bomo po kolesarski stezi prišli do našega končnega cilja – Fun parka Biograd.

Po ogledu zabaviščnega parka se bomo v Biograd oziroma do začetne točke, v park, vrnili z organiziranim prevozom; tam nas bo čakala prava dalmatinska zakuska, ki se bo po 4,5 km dolgem sprehodu še kako prilegla.

biograd 5.jpg
Slovenski vikend
Radio Aktual

biograd 4.JPG
Slovenski vikend
Radio Aktual

Rekreativna družinska vožnja s kolesi

V času Slovenskega Vikenda si rezervirajte tudi čas za družinsko vožnjo s kolesi, ki vodi po isti trasi kot Biograd walk. Po zboru in registraciji vseh udeležencev na Rivi se bomo odpravili na slikovito vožnjo ob obali, po sprehajalni poti skozi gozd do cilja – Fun parka Biograd. Po krajšem počitku se bomo vrnili na Rivo v Biograd.

biograd 2.JPG
Slovenski vikend
Promocijsko gradivo

Biograd regata

Nepogrešljiv del aktivnih počitnic je zagotovo regata. Slovenci so znani kot strastni jadralci, ki redno prihajajo v Biograd in sodelujejo v vseh regatah. Biograd regata poteka dva dni; začne se na »rivi« s prijavo posadk in sestankom skiperjev. Regato sestavljata dve etapi, od katerih ena poteka po »Pašmanskem kanalu« in druga po »Ljubavnom kanalu«. Po zaključku regate sledi proglasitev zmagovalcev in podelitev pokalov ter večerja za vse udeležence. Zabava za vse ljubitelje jadranja je zagotovljena!

biograd 6.jpg
Regata
Radio Aktual

MTB maraton Vransko jezero 

Rekreativni MTB Maraton Vransko jezero poteka že vrsto let po krožni kolesarski stezi Vransko jezero v dolžini kar 35 km. Start maratona je v centru mesta Pakoštane proti Naravnemu parku Vransko jezero s ciljem na južni obali jezera. Rekreativni MTB Maraton Vransko jezero večinoma vodi skozi zaščiteno območje naravnega parka Vransko jezero in ornitološkim rezervatom in je v tem smislu edinstven v Evropi. Udeležencem ponuja enkratno doživetje vožnje skozi čudovito naravo. Ne zamudite priložnosti, prijavite se in sodelujte na tem zabavnem dogodku ter uživajte v neokrnjeni naravi.

mbt.jpg
MBT maraton Vransko jezero
RA

Zabavni program

Zabavni program Slovenskega Vikenda je zelo pisan. Sestavljen je iz klasičnih dalmatinskih elementov, slovenskih izvajalcev, tematskih vsebin, zabave in veselja za vse generacije, tudi za najmlajše. Letos vas bodo zabavali Klapa Bunari, Modrijani, Petkova pumpa, Amigosi, Zsa Zsa, Pravila igre, Mia Dimšić, Klapa Rišpet in Čuki.

Čuki.jpg
Čuki na Slovenskem vikendu
RA

Spoznajte Biograd na Moru

Biograd na Moru je znano turistično mesto in tudi navtični center, ki se nahaja v samem srcu Jadranske obale. S teras mnogih restavracij in barov na rivi boste imeli pogled na eno najbolj slikovitih ožin, Pašmanski kanal in otočke, ki so razsuti po njem. V času sončnega zahoda je to poseben prizor, ki ga vsekakor morate ohraniti na fotografiji. Zaradi dveh modernih marin, ki se nahajata v samem centru mesta, turistična sezona traja vse leto, zato Biograd lahko obiščete ne glede na letni čas.

Biogard1.JPG
Biograd na Moru
RA

Najbolj znane in obiskane prireditve v Biogradu n/m:

- Slovenski vikend 27.4.-5.5.2019

- Gastro Biograd 31.5.-2.6.2019

- Biogradska noč 4.8.2019

- Street music festival julij in avgust 2019

.

Prepričajte se sami, obiščete Slovenski Vikend in preživite prvomajske počitnice v veseli družbi!

.

Več informacij na:  www.slovenski-vikend.hr/sl/

.

Kako je bilo na Slovenskem vikendu lani, si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku

Videogalerija

Fotogalerija