OGLAŠEVANJE komerciala@rgl.si osrednja Slovenija, Štajerska, Obala 041 333 333 Dolenjska 041 858 733 Zasavje 041 900 800
Zadnje predvajane

16:11

KRAJ JEZERA JEDNA KUCA MALA

KOVAC, MISO

16:09

HELP YOURSELF

TOM JONES

16:06

SUZANA

KALEMBER, VLADO

15:56

MEDLEY (BAMBOLEO VOLARE DJOBI DJOBA PIDA ME LA BAILA ME)

GIPSY KINGS

15:52

ANITA

LATINO

15:47

ADIO BELLA, GOLUBICE, NADALINA, DIRIDONDA MIX

DRAGOJEVIC, OLIVER

15:42

SANJA

NOVI FOSILI

15:34

GLORIA

TOZZI, UMBERTO

15:28

MALA SOBICA

ZAGAR, TANJA

15:24

NAJBOLJE OD SVEGA

COLONIA

16. 01. 2019 12:42 | m

Ne zamudite poslovilnega nastopa vrhunskega glasbenika

Neverjetna izkušnja čaka Slovence - 10. MARCA v LJUBLJANO še ZADNJIČ eksluzivno prihaja vrhunski tenorist JOSÉ CARRERAS!

Ne zamudite poslovilne turneje legendarnega tenorja. Foto: Promocijsko gradivo

José Carreras je svetovno znani operni pevec, ki je v svoji dolgoletni karieri sodeloval s številnimi priznanimi skladatelji, orkestri in opernimi hišami po vsem svetu. Že v otroštvu je veljal za genija opernega petja in pri svojih rosnih osmih letih prvič zapel pred večjim občinstvom.

carreras 1.jpeg
Ne zamudite poslovilne turneje legendarnega tenorja
Promocijsko gradivo

Njegova priljubljenost je strmo rastla, vse dokler ga na vrhuncu kariere ni doletela huda bolezen. Ker so mu zdravniki napovedali le desetinko možnosti za preživetje, se je umaknil iz opernih odrov in posvetil zdravljenju. Po dolgotrajnem boju je bolezen premagal zahvaljujoč slovenskemu zdravniku Cirilu Rozmanu in se na operne odre vrnil še močnejši kot prej.

carreras 2.jpeg
Dr. prof. Ciril Rozman, slovenski zdravnik, ki je Joseju Carrerasu pomagal do ozdravitve, ko je ta zbolel za levkemijo.
Promocijsko gradivo

Prvič je po bolezni na operni oder stopil v Barceloni, kjer ga je v družbi še dveh prav tako vrhunskih tenoristov - Plácida Dominga in Luciana Pavarottija - občinstvo pozdravilo z dolgim aplavzom, stoječimi ovacijami in številnimi vzkliki vzpodbude.

carreras 3.jpeg
Ne zamudite poslovilne turneje legendarnega tenorja.
Promocijsko gradivo

Carreras je nato z Domingom in Pavarottijem stopil na pot še večje in še bolj odmevne svetovne slave, saj so v legendarni zasedbi Treh tenorjev navduševali občinstva polnih koncertnih hal in stadionov po vsem svetu ter klasično glasbo približali širšim množicam in tako pustili neizpodbiten pečat v svetu klasične glasbe. 

carreras 4.jpeg
Ne zamudite poslovilne turneje legendarnega tenorja.
Promocijsko gradivo

Sledila je vrsta uspešnih nastopov in prodanih albumov, zaradi katerih so Carrerasa mnogi označili celo za kralja romantičnih performansov. Njegov specifičen tenorski vokal, s katerim se rodi le eden na dva milijona moških, ima izrazito posebno ekspresivno noto, zaradi katerega velja za enega izmed najlepših tenorskih vokalov vseh časov.

Kritiki celo pravijo, da je priložnost, da v živoslišijo Carrerasov vokal, neizmeren privilegij. In v veliko čast si štejemo, da bomo tovrstnega privilegija deležni tudi Slovenci.

carresras2.jpeg
Jose Carreras, legendarni tenor
Promocijsko gradivo


Carreras bo Ljubljano obiskal 10. marca 2019, v sklopu svoje poslovilne turneje, za katero se je odločil, ker se želi še zadnjič posloviti od tistih opernih dvoran in občinstev, na katere ima najlepše spomine. Poleg tega, da ga na Slovenijo veže še posebej lep spomin na Rozmana, je bil deležen prav posebne časti - leta 2010 je imel priložnost, da kot prvi glasbenik nastopi in tudi krsti takrat novo zgrajeno dvorano Stožice.

Tokrat se vanje vrača še zadnjič v karieri - Stožice pa ga pričakujejo z velikim spoštovanjem.

Bodite del slovesa v velikem slogu tudi vi - vstopnice so na voljo na lastnih prodajnih mestih eventim, spletni strani eventim.si, spletni strani petrol-ticket.si ali na bencinskih servisih Petrol >>>Vreme

Ljubljana

18.08.2019

30°
 • PON
  Mostly cloudy throughout the day.

  16° / 31°

 • TOR
  Mostly cloudy throughout the day.

  17° / 30°

 • SRE
  Possible light rain overnight.

  17° / 28°

 • ČET
  Light rain in the morning and overnight.

  16° / 25°

 • PET
  Light rain in the morning.

  16° / 26°

Aktualne radijske novice

Naj bo Aktual z vami vedno in povsod!

Slike so simbolične.

Skodelica za kavo
Nakup
Aktualova majica
Nakup

Brezplačni prenos

Melodija zvonenja
Prenesi (MP3)
Budilka
Prenesi (MP3)