TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

5:44

NEMA MI DO NJENIH OCIJU

JASMIN STAVROS

5:39

NIKITA

ELTON JOHN

5:36

PLOVILA MALA BARKA

VINKO COCE & MARINA TOMASEVIC & KLAPA LANTERNA

5:28

GOSPE MOJA

JELENA ROZGA

5:24

LAURE NI VEC

MIRAN RUDAN

5:21

AKO NAM LJUBAV PREZIVI NOC

DJANI STIPANICEV & RENATA SABLJAK

07. 01. 2019 10:32 | m

Danes zvečer znana Ženska leta 2018!

Razglasitev spremljaj v živo!

Ženska leta 2018 Foto: Revija Zarja

Danes zvečer, 7. januarja 2019, bo revija Zarja v SNG Opera in balet Ljubljana razglasila žensko leta 2018. Kandidatk je letos devet, pravljično število modrosti. Ne le modre, letošnje nominiranke za žensko leta so tudi osupljive borke za prav in bolje.

Za naslov ženska leta 2018 se potegujejo kandidatke, ki se lahko pohvalijo s posebnimi pozitivnimi lastnostmi, prizadevanjem za boljši svet, pokončno držo ali uspešnostjo na svojem področju.

Potapljačica, ki se je rešila svojih travm tako, da se je spustila do svetovnega rekorda, Alenka Artnik; sociologinja, ki rešuje reko in povezuje ljudi na obeh straneh meje, dr. Sonja Bezjak; režiserka, ki govori o neizgovorljivem in bo izbirala oskarje, Špela Čadež; neuklonljiva novinarka s Pulitzerjevo nagrado, Anuška Delić; vodja doma starostnikov, kjer je skoraj lepše kot doma, Marjana Kamnik; pa vodja v drugem domu starostnikov, kjer odmeva otroški živžav, Polona Lah; otroška psihiatrinja, ki pri 83 letih še vedno hodi po vojnih območjih, Anica Mikuš Kos; prostovoljka Rdečega križa, ki je skoraj z lastnimi rokami obnovila hišo družini Rajk iz Podhostja pri Dolenjskih Toplicah, Nuša Rustja; in medicinska sestra, ki med neplačanim dopustom tvega življenje z Zdravniki brez meja, Mateja Stare.

Vendar le ena lahko prejme častni naslov.

Ogled Ženske leta 2018 TUKAJ od 19:00 dalje!