OGLAŠEVANJE komerciala@rgl.si osrednja Slovenija, Štajerska, Obala 041 333 333 Dolenjska 041 858 733 Zasavje 041 900 800
Zadnje predvajane

21:28

NE NE NE

RESNIK, VILI

21:18

OKANO

COLIC, ZDRAVKO

21:08

VIDIM TE U BIJELOM

TARAPANA BAND

21:04

TREBAM TE NOCAS

GAZDE

20:58

LJUBIM SAMO TEBE

VOZELJ, MARKO & MOJSTRI

20:54

MOJE PROLJECE

ROZGA, JELENA

20:50

AFRICA

PERPETUUM JAZZILE

20:13

STO BI MI

MINEA

20:10

NINANANA

ZAGAR, TANJA

20:09

MAJ (RMX 2019)

OBVEZNA SMER

23. 12. 2018 16:22 | m

Dalmatinska eleganca za praznike v Novem mestu

Veliki božični koncert Dražena Zečiča in Marka Škugorja navdušil!

Veliki božični koncert v Novem mestu Foto: event24

V petek sta v Športni dvorani Marof na razprodanem Velikem božičnem koncertu nastopila prekaljeni hrvaški pevec in tekstopisec Dražen Zečić in dalmatinski Michael Bublé - Marko Škugor, za katerega je bil to eden izmed zadnjih koncertov decembrske turneje po Sloveniji. Dogodek sta organizirala Radio Aktual in agencija Event24.

50d8e3cb89fdddf5e2cba037645205f4.jpeg
Veliki božični koncert v novem mestu
event 24

V elegantni črni obleki je na oder s skladbo Ako projdemo prepričljivo prvi stopil mladi tenorist Marko Škugor. Talentirani in simpatični pevec je publiko hitro prepričal, da poje z njim in požel bučne aplavze. Ljudje so bili dobro razpoloženi in atmosfera je bila, tudi zaradi doživetega petja Škugorja, dobrega in odličnega benda, ki je v rokah poleg standardnih instrumentov držal tudi klavirsko harmoniko in mandolino ter ravno prav balansiranega ozvočenja in kultivirane publike, že od samega začetka zelo posebna. Z drugo skladbo, ob kateri so na zaslonu za Škugorjem in bendom padale rdeče vrtnice, z naslovom Kad mi dodješ ti, pa se je Škugor spomnil Oliverja Dragojeviča.

382a92091fc13876cbcb3efbfa932858.jpeg
Veliki božični koncert- Dražen Zečić in Marko Škugor
event24

V naslednji skladbi z naslovom Zlato moje, ki jo je napisal Vinko Coce, je pevec publiko navdušil s svojim visokim in močnim falcetom ter srce parajočim vokalom. Otožna harmonika je nadaljevala s pesmijo Petra Graša - Moje zlato, ki jo je na koncu skladbe bend zapeljal v reagge vode. S skladbo Nije v šoldima sve, katere avtorja sta Mladen Grdović in Vinko Coce, pa je Škugor publiko popeljal v navijaški zanos in aplavdiranje besedilu.

cf9a1cb0df6b9d1c1c17aea76d9b772b.jpeg
Dražen Zečič
event24

Nato je spet prišel čas za avtorsko pesem, odpel je skladbo z naslovom Dalmatinska vilo in še prej povedal, da je hvaležen in vesel, da mu jo je napisal Nenad Ninčević. Sledila pesem Srce južnjačko, ki jo je prav tako napisal Ninčević. Skladbo Oci boje lavande Mladena Grdovića in Klape Puntamika je Škugor poklonil damam na koncertu, nato pa je pevec pripravil tudi manjše presenečenje, med pavzo je na oder povabil svojo sestro Saro Škugor, ki je tankočutno odpela pesem Jasne Zlokić – Ne znam koji vjetar puše.

Sledil je venček dalmatinskih in seveda tudi popularna skladba Klape Šufit Ne diraj moju ljubav pri kateri se je cela dvorana zibala in prepevala. Nato je Škugor odpel pesem, ki jo je ustvaril skupaj z Oliverjem Dragojevićem - Samo s tobom sam upoznao ljubav in nato spet skladbo Vinka Coceja - Vilo moja pri kateri so zaigrale tudi orglice. Pri Pavarottijevi skladbi O sole mio smo bili deležni krasnega soliranja na klasični kitari. Zadnja pesem, ki so jo Škugor in bend odigrali, je bila priredba skladbe ansambla Modrijani – Moja.

76de698a0ba2508132bdfd1fb9eed2fd.jpeg
Na koncertu je bila tudi Aktualova voditeljica Anita Gošte
Radio Aktual

Legendarni Dražen Zečić z bendom Grupa Banana pa se je na odru prikazal prav po zvezdniško, že s svojim prihodom na oder je požel veliko navdušenje publike, ki se ni končalo vse do zadnje skladbe. Prav tako kot Škugor je tudi Zečić prisegel na božičnemu koncertu primerno črno eleganco in najprej zapel skladbo Tvoje oči zelene. Publika je že takoj začela skandirati njegovo ime, kar se je kasneje zgodilo še nekajkrat. Zečić je nadaljeval s skladbama Ona novu ljubav ima in Ja te volio nisam.

Pevec, ki se je zdel globoko ganjen nad vplivom glasbe na publiko, je odpel še več svojih skladb, ki se jih je v njegovi dolgi karieri nabralo kar precej, med drugimi tudi duet Ima li nade za nas, Sokole, Zora, Zima, zima led, Volio bih da te vidim sretnu, Ako se dušo moramo rastati in seveda poznani Nitko nema dva života.

cf9a1cb0df6b9d1c1c17aea76d9b772b.jpeg
Dražen Zečič
event24

Proti koncu koncerta je Zečić zbranim in njihovim družinam zaželel srečen božič in srečno novo leto. Ob skladbi Stari prijatelji se ne rastaju je ponovno začela ploskati cela dvorana z Zečićem in bendom vred. Odpel je še skladbi Idi, idi in I suze su za ljude ter zaključil nepozabni koncert.

FotogalerijaNaj bo Aktual z vami vedno in povsod!

Slike so simbolične.

Skodelica za kavo
Nakup
Aktualova majica
Nakup

Brezplačni prenos

Melodija zvonenja
Prenesi (MP3)
Budilka
Prenesi (MP3)