OGLAŠEVANJE komerciala@rgl.si osrednja Slovenija, Štajerska, Obala 041 333 333 Dolenjska 041 858 733 Zasavje 041 900 800
Zadnje predvajane

17:36

PRICAJ MI O LJUBAVI

DJAVOLI

17:32

NEMA SPLITA DO SPLITA (MIX)

KESOVIJA, TEREZA

17:27

DIZEM CASU VINA

DANIJELA, GIULIANO, SEVERINA I GORAN KARAN

17:24

DODJI U MALI KAFFE

ZLOKIC, JASNA

17:23

JAZ SEM NOR

SMOLAR, ADI

17:19

NE MOGU DA TE ZABORAVIM

SKENDER, ZDRAVKO

17:13

IMALA JE LIJEPU RUPICU NA BRADI

THE FRAJLE

17:09

JA SAN ROJEN DA MI BUDE LIPO

HULJIC, TONCI AND MADRE BADESSA

17:05

JA SAM NA TE PONOSAN

TARAPANA BAND I MATE BULIC

16:57

CRYING TIME

PERIC, UROS & JODELEXPRESS

09. 11. 2018 11:44 | m

Najprestižnejši dogodek za ljubitelje vin pri nas

15. in 16. novembra v Cankarjevem domu!

15. in 16.11. vabljeni v Cankarjev dom! Foto: Promocijsko gradivo

15. in 16. novembra poteka v Cankarjevem domu Slovenski festival vin, z več kot 500 različnih vin domačih in tujih proizvajalcev. Poleg vin in veliko kulinarike, se boste obiskovalci lahko udeležili še šestih vodenih delavnic s sommelierji in enologi v dvoranah M ter okrogle mize na temo potenciala ekoloških vin pri nas. V času festivala bo potekalo še pet vinskih salonov, kot vsako leto pa je potekalo tudi ocenjevanje festivalskih vin, katerih najboljši izbor boste lahko okusili že na letošnjem festivalu.

VEČ KOT 500 VIN IN 5 VINSKIH SALONOV
V okviru festivala se bo predstavilo več kot 150 različnih vinarjev iz vseh slovenskih vinorodnih pokrajin in tujine – Italije, Makedonije, Črne gore, Srbije ... Slovenski festival vin bo tako predstavil več kot 500 različnih domačih in tujih vin, potekali pa bodo še saloni Modre frankinje, Salon ekoloških vin, Salon italijanskih vin, Salon Lidlovih mladih vinarjev in Salon distributerja slovenskih in tujih vin Mabat.

KULINARIKA
Na dogodku bo tudi kar nekaj kulinarike. Brbončice boste obiskovalci lahko razvajali na prostoru Kaval Groupa, kjer bo obiskovalcem odlične prigrizke pripravljal mladi Chef Mojmir Marko Šiftar iz restavracije Evergreen, poleg tega pa boste lahko okušali tudi odlične izdelke naših ponudnikov kulinarike. Okusili boste lahko mesnate izdelke, različne sire in druge mlečne izdelke, med, tinkturo in sirupe, vašo pot domov pa bodo pospremile odlična kave. V okviru letošnjega festivala se predstavlja tudi projekt Kulinarične Haloze, ki združuje tako kulinariko iz sestavin biodinamičnih in ekoloških kmetij Haloz, vinarje ter veliko kulture. Projekt je del blagovne znamke 'Haloze. Dežela tisočerih gričev.'

BREZPLAČNE VODENE DELAVNICE S SOMMELJIERJI
V dvoranah M bodo oba dneva potekale delavnice s priznanimi sommelierji in enologi. V petek bodo potekale delavnice Bovin Makedonija – prezentacija vrancev iz različnih lokacij, Ženski obraz(i) penečih se vin, Najbolje ocenjena vina 21. slovenskega festivala vin, in delavnica Zakaj in kako nas vino lahko očara? V soboto pa boste lahko prisluhnili okrogli mizi: Potenciali ekoloških vin v Sloveniji, potekali pa bosta še delavnici z Lidlovimi mladimi vinarji in delavnica z degustacijo: So ekološka vina zares drugačna?

LIDLOVI MLADI VINARJI 2018
V okviru projekta Lidlov mladi vinar sta Lidl Slovenija in Slovenski festival vin k sodelovanju povabila perspektivne mlade vinarje, ki delujejo v panogi pridelave vin in imajo za seboj že nekaj letne izkušnje na tem področju. Od 15. novembra jih najdete tudi na policah Lidlove vinoteke, seveda pa jih boste lahko spoznali tudi v času 21. Slovenskega festivala vin.

Vživite se v vinsko zgodbo!
Več na www.slovenskifestivalvin.si.

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno uživanje alkohola škoduje zdravju!Vreme

Ljubljana

19.03.2019

 • SRE
  Clear throughout the day.

  1° / 15°

 • ČET
  Partly cloudy starting in the afternoon, continuing until evening.

  0° / 17°

 • PET
  Clear throughout the day.

  1° / 19°

 • SOB
  Clear throughout the day.

  3° / 21°

 • NED
  Partly cloudy throughout the day.

  8° / 17°

Aktualne radijske novice

Naj bo Aktual z vami vedno in povsod!

Slike so simbolične.

Skodelica za kavo
Nakup
Aktualova majica
Nakup

Brezplačni prenos

Melodija zvonenja
Prenesi (MP3)
Budilka
Prenesi (MP3)