OGLAŠEVANJE komerciala@rgl.si osrednja Slovenija, Štajerska, Obala 041 333 333 Dolenjska 041 858 733 Zasavje komerciala-kum@radioaktual.si
Zadnje predvajane

21:35

VINO NEK SE TOCI

STAVROS, JASMIN

21:32

BAILAMOS

IGLESIAS, ENRIQUE

21:25

DI SI RASLA

KARAN, GORAN

21:16

BOL

GRUPA VIGOR

21:11

DEDICATED TO THE ONE I LOVE

MCLEAN, BITTY

21:04

SERENADA KALELARGI

KLAPA CONTRA

21:00

KAPI KISE

KLAPA SUFIT

20:13

U CAST SVIM DOBRIM LJUDIMA

ZECIC, DRAZEN

20:09

DEKLE 2019

KAAN, KARMEN

20:06

TU JE MOJ DOM

GRDOVIC, MLADEN AND BEPO MATESIC

31. 07. 2018 09:24 | m

Rumena noč v Kopru!

Koper se je minuli vikend odel v rumene barve.

Tradicionalni koprski festival je tudi letos ponudil pester kulturni, zabavni in glasbeni program ter široko paleto kulinaričnih doživetij. Na treh prizoriščih starega mestnega jedra so na svoj račun prišli tako odrasli kot otroci.

Slednji so uživali v lutkovnih in ustvarjalnih gledaliških delavnicah ter predstavah, malo večji in otroci po srcu pa so si dali duška v lunaparku. Za ples in dobre glasbe željne obiskovalce so organizatorji pripravili žanrsko bogat glasbeni program, ki se je odvijal na treh odrih. Na Istrskem so nastopili legendi primorske glasbene scene Tulio Furlanič in Marino Legovič, Luigi & Friends, Ne me jugat in Trio Mi3, v Taverni didžeji: Uno Taman, Aney F., Hito, Tomy Declerque, Ian F., Igor Mauer, Alexander Madness in Valentino Kanzyani, na Ukmarjevem trgu pa Bluesback, Prljavo kazalište, O.k. Junior, Pravila igre, Nina Pušlar, Gedore in Anika Horvat.

Tradicionalni poletni festival je tudi letos upravičil pričakovanja obiskovalcev, na njem pa so uživali tudi izvajalci. “Na Rumeni noči sem tokrat prvič. A nastopati ob morju je nakaj najlepšega, kar si lahko želiš. Ne samo jaz, cela ekipa je komaj čakala na ta Koper. Res je luštno. Lani smo bili v Portorožu in v Izoli, letos smo pa v Kopru. Super se imamo. Obala ima en poseben čar. Tudi občinstvo, ki je danes tu iz vse Slovenije, je zelo sproščeno. Se pozna, da so na dopustu,” nam je dejala Nina Pušlar.

_MG_6599-puslar_press_017.jpg

"Navdušen sem nad Koprom. Malo me spominja na Zagreb, na moje rojstno mesto. A Zagreb, ki ima morje. Počutim se kot doma na letovanju. Igrati ob morju je čisto drugače kot v notranjosti. Na obali je čisto drugačna atmosfera," nam je povedal pevec skupine Ivan Penezić, bobnar zasedbe Goran Belošević pa je dodal: "Jaz sem bil tu prvič že pred kakšnimi desetimi leti, sicer v drugem, teniškem, obdobju svojega življenja in že od takrat ga imam v prekrasnem spominu. Zelo lepo se mi je vračati sem. Sodeč po atmosferi pričakujem pravo fešto. En glasbeni spektakel."

_MG_2162-pravilaigre_press_021.jpg

Tega so si obiskovalcem trudili pričarati tudi domačini, člani zasedbe Ne me jugat. "Ta festival slovi po tem, da je tu vedno prava primorska fešta. Mi bomo dali vse od sebe, da bomo ta sloves ohranili tudi vnaprej," so nam po vaji, ko so izpilili še zadnje detajle za večerni nastop, dejali glasbeniki.

FotogalerijaNaj bo Aktual z vami vedno in povsod!

Slike so simbolične.

Skodelica za kavo
Nakup
Aktualova majica
Nakup

Brezplačni prenos

Melodija zvonenja
Prenesi (MP3)
Budilka
Prenesi (MP3)