OGLAŠEVANJE komerciala@rgl.si osrednja Slovenija, Štajerska, Obala 041 333 333 Dolenjska 041 858 733 Zasavje 041 900 800
Zadnje predvajane

02:13

FESTA MIX

JADRANSKI MAESTRALI

02:09

KAPJA VINA

ROSO, MARIO

02:03

ZLOMLJENA

RICHIE, RUSKO

21:54

HEJ BRATE MOJ

STAVROS, JASMIN

21:50

DUGO TOPLO LJETO

DJAVOLI

21:47

KISS AND SAY GOODBYE

UB 40

21:41

RECI CES MI FALA

KLAPA RISPET

21:35

RIBARI

COCE, VINKO

21:32

DALMACIJA U MOM OKU

KOVAC, MISO

21:27

ZAME ZAKANTAJ

ZAGAR, TANJA

25. 06. 2018 19:16 | m

Splavarjenje v Radečah je oživelo in navdušilo s pestrim programom!

Kraj Radeče, nekdaj osrednje pristanišče splavarjev, že 19 let zapored prireja Dneve splavarjenja ob reki Savi. Kraj se je tudi letos, na prvi počitniški vikend za tri dni spremenil v zabavišče, ko je nudil tudi celodnevno možnost uživanja v vožnji na splavu. Prizorišče pred gostiščem Pr'Veseljak je bilo ves čas polno zabave željnih obiskovalcev, glasbenikov, kulturnikov in športnikov, ki so se pomerili v Street Basket Turnirju, v malem nogometu in 14. Splavarjevem teku.

masa_balon_splavarjenje-0197.jpg

Posebna atrakcija je bil kulturni program na bližnjem radeškem gradu, kjer so organizatorji KTRC Radeče in Folklorno društvo »Brusači« Radeče pripravili Grajski večer iz plesnih in glasbenih točk. Nedaleč stran so se številni odpravili na Svinjski rt, kjer se odpira lep razgled na Radeče in center dogajanja.

masa_balon_splavarjenje-0665.jpg

Prostor je bil zapolnjen z igrali za otroke, v šotoru pa so si mikrofone podajali številni glasbeniki in DJ-ji. Zabava se je začela v petek z vseslovensko radijsko veselico Petkovo pumpo z DJ Boštjanom, vroče slovenske uspešnice so zadonele s simpatično Natalijo Verboten, na odru je bila tudi živahna skupina Tequila in priljubljeni hrvaški pevec Davor Borno.

masa_balon_splavarjenje-1130.jpg

Otroške lumparje so se odvijale z ekipo animatorjev Malibu. Razširjena ponudba letošnjega Splavarjenja v Radečah je v soboto segla tudi v tamkajšnji dom kulture, kjer je potekal SONC festival. Gre za mednarodni festival komorne glasbe, ki je poskrbel za otroško glasbeno matinejo z učenci Glasbene šole Celje. Za posebno atrakcijo sobotnega dneva pa so poskrbele radeške mažoretke (državne prvakinje) in pihalni orkester Radeče. V soboto zvečer je sledila vroča zabava z Aktualovo Galamo, Skupino Skater in hrvaško skupino Učiteljice.

082mv.jpg

Pravi slovenski dan je sledil v nedeljo, ko so obiskovalce razveseljevali člani Ansambla Šepet, za nekaj romantike v času kosila so poskrbeli Kvatropirci, potem pa je neutrudne plesalce po plesišču podil še Ansambel Zadetek, ki je s svojimi instrumenti in dobro voljo razveselil še skupino na vožnji s splavom. Vikend je minil kot bi mignil.

003mv.jpg

V odličnem vzdušju in z željo, da se druženje naslednje leto zopet ponovi.

FotogalerijaNaj bo Aktual z vami vedno in povsod!

Slike so simbolične.

Skodelica za kavo
Nakup
Aktualova majica
Nakup

Brezplačni prenos

Melodija zvonenja
Prenesi (MP3)
Budilka
Prenesi (MP3)