OGLAŠEVANJE komerciala@rgl.si osrednja Slovenija, Štajerska, Obala 041 333 333 Dolenjska 041 858 733 Zasavje 041 900 800
Zadnje predvajane

02:13

FESTA MIX

JADRANSKI MAESTRALI

02:09

KAPJA VINA

ROSO, MARIO

02:03

ZLOMLJENA

RICHIE, RUSKO

21:54

HEJ BRATE MOJ

STAVROS, JASMIN

21:50

DUGO TOPLO LJETO

DJAVOLI

21:47

KISS AND SAY GOODBYE

UB 40

21:41

RECI CES MI FALA

KLAPA RISPET

21:35

RIBARI

COCE, VINKO

21:32

DALMACIJA U MOM OKU

KOVAC, MISO

21:27

ZAME ZAKANTAJ

ZAGAR, TANJA

17. 06. 2018 19:56 | m

Soki predstavil notni zvezek in razkril skrivnost...

100. obdarjena šola bo njegova!

Marko Soršak Soki je za učence osnovnih šol in vse tiste, ki vam notni zapisi niso tuji, v preteklem tednu predstavil svoj notni zvezek 20za20, ki že v naslednjih dneh prihaja na prodajne police. In kaj je na njem tako zelo posebnega? V Sokijevem notnem zvezku, ki ga je izdal v sodelovanju s Kopija-novo, se nahaja podrobna predstavitev vseh tistih glasbil, s katerimi je Soki v sklopu projekta 20za20 opremil že 91. osnovnih šol. V njem tako izveste vse o bobnih, električni kitari, bas kitari, elektro-akustični kitari in klaviaturah. Notnemu zvezku je dodal tudi slovar izrazov, ki jih glasbeniki, kot je Soki, uporabljajo v svojem vsakdanu. Otroci bodo tako po novem vedeli, kaj pomeni izraz »intro«, »jam session«, »bridge« in se znali hitreje sporazumevati v glasbenem svetu. Iz praktičnega vidika je zvezek perforiran in učenec lahko hitro priskoči na pomoč sošolcu, ki je ta dan svoj notni zvezek pozabil doma. Soki ima kot tudi tokrat rešitev za vse tegobe!

soki otroci.jpg

Ob enem pa boste z nakupom zvezka prispevali 0,50 EUR za projekt 20za20, ki že od leta 2014 spreminja slovenske šole na bolje. Otrokom daje možnost ukvarjanja z glasbo, približuje jim bendovsko udejstvovanje in gradi prihodnje generacije slovenskih glasbenih ustvarjalcev. Po besedah Sokija se je v zadnjih 3 letih in pol potočila prenekatera solza sreče, v njegov nabiralnik pa je prispelo mnogo pisem hvaležnih učencev, staršev in učiteljev. Danes otroci že dobro vedo kdo je Soki in težko je skriti namen njegovih obiskov. Saj takšnega Božička, ki 365 dni na leto po svetu hodi z zvrhanim avtomobilom glasbil in prešernim nasmehom, otroci težko spregledajo.

soki zvezek.jpg

A zgodba 20za20 počasi lovi svoj konec. Tekoče 4. leto obdarovanj je terjalo svoj davek in Soki je na obeh novinarskih konferencah v Mariboru in Ljubljani priznal, da so ga nenehna zbiranja sredstev, obiski šol, poučevanje bobnov in redno koncertiranje pošteno utrudile. In prav zato eden najuspešnejših slovenskih glasbenikov obrača nov list in glasno pove: »100. obdarjena šola bo moja!« Soki namreč v mesecu septembru odpira vrata svoje bobnarske šole v rodnem Mariboru, kjer bo program tekel po skrbno zastavljenem načrtu avtorja projekta 20za20, ki pa sicer ne izvzema možnosti, da bo tudi po doseženi 3-mestni številki s polnim avtomobilom glasbil še vedno obiskal katero od slovenskih osnovnih šol, ki so oddale svojo prijavnico.

soki konferenca.jpg
FotogalerijaNaj bo Aktual z vami vedno in povsod!

Slike so simbolične.

Skodelica za kavo
Nakup
Aktualova majica
Nakup

Brezplačni prenos

Melodija zvonenja
Prenesi (MP3)
Budilka
Prenesi (MP3)