TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

13:21

TAJNE NASE

IVAN ZAK

13:17

NAJ ME VZAME

ZAN SERCIC

13:11

LUDO MORE

KLAPA MASLINA

13:07

OCI BOJE LAVANDE

MLADEN GRDOVIC & KLAPA PUNTAMIKA

12:57

DA ZNAS

VESNA PISAROVIC

12:53

MENJAM DANE

FRAJLE

30. 05. 2018 10:49 | RA

Kako do Roštiljade 2018?

Pripeljite se v neposredno bližino največje zabave na prostem z javnim potniškim prometom ali osebnim vozilom.

Parkirišča

Aktualovci, še malo pa bomo skupaj zažurali na največji zabavi na prostem, Roštiljadi 2018. Ker želimo, da vam dostop do dogajanja ne povzroča preglavic, smo za vas pripravili usmeritve do glavnega prizorišča dogajanja.

Na Roštiljado z javnim potniškim prometom

Peljite se z avtobusom številka 20 (Nove Stožice) in izstopite na postaji Puchova, ki se nahaja eno postajo naprej od Ministrstva za obrambo Republike Slovenije. Ko izstopite, pojdite nazaj (levo) proti semaforiziranem križišču in nadaljujte desno. Na koncu parkirišča – pred zgradbami zavijte levo in nadaljujte pot naravnost do prizorišča.

Bližnja parkirišča

V območju Kardeljeve ploščadi je 12 urejenih parkirišč, katerih skupna kapaciteta je 4.169 parkirnih mest:

Kranjčeva: 118 parkirnih mest

Žale I, II, III, IV: 360 parkirnih mest

Nove Žale: 300 parkirnih mest

Parkirna hiša v Centru Stožice: 1220 parkirnih mest

Ekonomska fakulteta: 350 parkirnih mest

FDV: 436 parkirnih mest

Modri kvadrat: 396 parkirnih mest

WTC: 750 parkirnih mest

Dunajski kristali: 239 parkirnih mest

Na Roštiljado z osebnim vozilom

Če prihajate iz smeri Kranj/letališce-Brnik (po avtocesti):   Na koncu avtoceste, na semaforju zavijete levo na Celovško cesto, peljete približno 3 km, ne greste naravnost za center, ampak levo na obvoznico za smer Maribor. Peljete po obvoznici približno 2 km, na izhodu Lj-Bežigrad zapeljete desno na Dunajsko cesto, peljete po njej okrog 700 m, in takoj za bencinsko in AMZS-jem na 3. semaforju zavijete levo, po 300 m pa lahko na vaši desni opazite Pedagoško fakulteto ter Kardeljevo ploščad neposredno ob njej. 

Če prihajate iz avtobusne/železniške postaje (iz centra Ljubljane): Ob izhodu iz stavbe železniške postaje, zavijete desno proti zahodu. Ste 400 m od Dunajske ceste. Zavijete desno na Dunajsko, vozite naravnost okrog 4 km in na 6. semaforju (MERKUR je na levi, FIAT na desni) zavijete desno, po 300 m na vaši desni lahko opazite Pedagoško fakulteto in Kardeljevo ploščad.

Če prihajate smeri Maribora/Celja (po avtocesti): Ko se približujete Ljubljanski obvoznici zavijete desno za Kranj (modre table), peljete približno 4,5 km, in na izhodu Center/Bežigrad desno. Na 1. semaforju zavijete levo na Dunajsko cesto, peljete po njej okrog 700 m, in takoj za bencinsko in AMZSjem na 3. semaforju zavijete levo, po 300 m pa lahko na vaši desni opazite Pedagoško fakulteto ter Kardeljevo ploščad neposredno ob njej.

Če prihajate iz smeri Novo Mesto/Zagreb (po avtocesti): Ko se približujete Ljubljanski obvoznici zavijete desno za Maribor, zopet čez 2 tunela, 6 km na velikem odcepu ne greste za Maribor, ampak sledite modrim tablam desno za Kranj, potem pa po približno 4,5 km na izhodu Center/Bežigrad zapustite obvoznico desno. Na 1.semaforju zavijete levo na Dunajsko cesto, peljete po njej okrog 700 m, in takoj za bencinsko in AMZSjem na 3. semaforju zavijete lev. Po 300m lahko na vaši desni opazite Pedagoško fakulteto ter Kardeljevo ploščad neposredno ob njej. 

Če prihajate iz smeri Koper/Postojna (po avtocesti): Ko se približujete Ljubljanski obvoznici zavijete levo za Kranj, nato peljete kakšnih 5 km (za Kranj ne izstopite, ampak še kar peljete naravnost). Po dodatnih 2 km vožnje greste z obvoznice šele na izhodu Lj-Bežigrad, kjer zavijete na 1. semaforju desno na Dunajsko cesto, peljete po njej okrog 700 m, in takoj za bencinsko in AMZS-jem na 3. semaforju zavijete levo, po 300 m pa obstanete na desni poleg dveh zapornic (čez 200 m je nov semafor, tam pa Pedagoška fakulteta in Kardeljeva ploščad).

Se vidimo 1. junija na Kardeljevi ploščadi v Ljubljani, kjer bomo ponovno zažurali skupaj na največji zabavi na prostem, Aktualovi Roštiljadi 2018.