TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

11:37

IZGUBIVA SE V NOC

KINGSTON

11:33

ONO NAJBOLJE

MARTIN ZUNEC

11:29

SEKUND ILI DVA

MARKO SKUGOR

11:24

TKO SAM JA DA TI SUDIM

OLIVER DRAGOJEVIC

11:20

STO SAM JA, STO SI TI

DANIJELA MARTINOVIC

11:13

BUDALA

BQL

02. 04. 2018 16:37 | m

Skupaj smo zbrali 30.000 evrov za najsodobnejši inkubator!

Akcija Mala dlan, veliko življenje je končana! Hvala vsem, ki ste pomagali pri nakupu najsodobnejšega inkubatorja!

S pomočjo poslušalcev najbolj poslušanega radia v Sloveniji – Radia Aktual – so radijski voditelji in ustvarjalci radijskih vsebin, v akciji Mala dlan, veliko življenje zbrali sredstva za nakup najsodobnejšega inkubatorja za ljubljansko porodnišnico.

Aktualovci so ponosni na vse, ki so, skupaj z njimi  sodelovali v dobrodelni akciji, s katero so uspeli zagotoviti najsodobnejši inkubator za ljubljansko porodnišnico.

IMG_0551.jpg


Dobrodelna akcija Mala dlan, veliko življenje, ki je pozivala Slovence k dobrodelnosti z ozaveščanjem o primanjkljaju življenjsko potrebnih inkubatorjev za nastanitev prezgodaj rojenih dojenčkov, je uspešno končana! Skupaj smo zbrali 30.000 evrov!

Število prezgodaj rojenih otrok kljub napredku medicine iz leta v leto narašča. Vsak deseti otrok, ki se rodi, je nedonošenček, kar samo v Evropi pomeni pol milijona takih rojstev na leto, v Sloveniji 1400.

Za prezgodnji začetek poroda še ne poznamo vzrokov, niti ga ne moremo preprečiti. Mnogi, ki so rojeni le nekaj tednov prezgodaj, potrebujejo po rojstvu predvsem dodatno toploto in potrpežljivost pri hranjenju. Med nedonošenčki pa so tudi otroci, »majhni« komaj za dlan, ki ob rojstvu tehtajo manj kot kilogram – v Sloveniji je vsako leto skoraj sto takih.

Pri rojstvu takšnega otroka je zelo pomembno imeti na voljo ustrezno medicinsko opremo, če gre kaj narobe. Ljubljanska porodnišnica je ena izmed največjih v Sloveniji, zato potrebuje še vsaj 5 dodatnih inkubatorjev, v primeru nujne potrebe po intenzivnejši oskrbi novorojenca.

Pri akciji, ki je potekala pod okriljem revije Zarja, so dlani podali tudi podjetja Pampers, Vzajemna in Sanofarm, za kar se jim iskreno zahvaljujemo.

Fotogalerija