TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

12:12

LUCIJA

MARINO

12:09

TIH DEZEVEN DAN

1X BEND

12:06

ZLATO MOJE

VINKO COCE

12:03

LUDO MORE

KLAPA MASLINA

11:56

DOKTORE

MAGAZIN

11:51

ZORICA

MEJASI

26. 02. 2018 15:57 | AA

Aktualov dan žena 2018: PROMETNA UREDITEV

Preberite pomembne informacije glede prometne ureditve, ure odprtja vrat v dvorano idr.

Obiskovalce koncerta Aktualov dan žena 2018 vljudno naprošamo, da na prireditev prispete pravočasno.

Vabimo vas, da se do koncertne dvorane v Center Stožice ZAPELJETE Z MESTNIM POTNIŠKIM PROMETOM LJUBLJANSKEGA POTNIŠKEGA PROMETA.

Vstopnica za koncert Aktualov dan žena 2018 omogoča BREZPLAČEN PREVOZ Z JAVNIM POTNIŠKIM PROMETOM LPP 3 URE PRED in 3 URE PO ZAKLJUČKU PRIREDITVE.

V času prireditve pozivamo obiskovalce, da PARKIRATE SVOJA VOZILA NA ZA TO NAMENJENIH POVRŠINAH ali pa se do prizorišča pripeljete Z JAVNIM POTNIŠKIM PROMETOM.

Ob 17:00 Aktualova Galama v živo v AVLI dvorane Stožice (vhod C, pred zelenim ringom) - tudi neposredni radijski prenos!

Ob 18:30 Odprtje vrat dvorane Stožice.

Ob 20:00 Začetek koncerta.

Prometna ureditev in vodenje prometa

Kako do Centra Stožice?

Vodenje prometa

Vojkova cesta bo na delu od Baragove ceste (v smeri Severne obvoznice) urejena v enosmerni odsek. Desni vozni pas bo namenjen liniji BUS in postajališčem, po pasu za nasprotni promet bo potekal ostali promet. Predlagana ureditev se bo vzpostavila dve uri pred prireditvijo in odstranila eno uro po končani prireditvi. Vozniki bodo o spremenjeni ureditvi obveščeni z rumenimi obvestilnimi tablami na začetku enosmernega odseka. Enosmerni ureditvi bo prilagojena tudi vsa signalizacija na izvozih na Vojkovo ulico.

Ljubljanski potniški promet

V času vseh prireditev v Centru Stožice bo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet za obiskovalce prireditev zagotavljalo brezplačen prevoz z avtobusi tri ure pred začetkom prireditve do tri ure po končani prireditvi, in sicer na vseh linijah LPP. Potniki boste ob vstopu na avtobus pokazali vstopnico za prireditev, ki bo veljala tudi kot brezplačna avtobusna vozovnica.

LPP bo ob vzpostavitvi spremenjenega prometnega režima zagotovil tudi posebno krožno linijo med okoliškimi parkirišči, ki bo potekala po naslednji trasi:

Vojkova-servisna cesta-del krožišča-mali rondo pri Stadionu-Štajerska cesta-Kranjčeva ulica-Tomačevska cesta-obračališče pri Novih Žalah (na parkirišču)-Tomačevska-Kranjčeva-Vojkova-Center Stožice.

Namen posebne linije je prevoz udeležencev prireditve s parkirišč in nazaj do parkirišč. Na delu Vojkove ceste od križišča z Baragovo ulico in južno servisno cesto (ob severni obvoznici) bo potekal enosmerni prometni režim v smeri severne obvoznice. Linije LPP bodo obratovale v skladu z ureditvijo prometa.

Linija št. 20 (spremenjena trasa) bo vozila po naslednji trasi: Vojkova, obračališče, Štukljeva (severna servisna cesta), Dunajska cesta, Baragova ulica, Vojkova cesta (redna trasa). Linija št. 13: vozi nespremenjeno.

Po končani prireditvi bodo vozili dodatni avtobusi na relacijah:

Linija 1: Vojkova – Bavarski dvor – Vižmarje – Brod

Linija 3: Vojkova – Bavarski dvor – Rudnik

Linija 5: Vojkova – Bavarski dvor – Podutik

Linija 6: Vojkova – Bavarski dvor – Dolgi most

Linija 11: Vojkova – Bavarski dvor – Zalog

Zadnji odhod avtobusa izpred Centra Stožice bo 20 minut po končani prireditvi.

Parkiranje

V območju Centra Stožice je 12 urejenih parkirišč, katerih skupna kapaciteta je 4.169 parkirnih mest:

  • Parkirna hiša v Centru Stožice: 1220 parkirnih mest
  • Kranjčeva: 118 parkirnih mest
  • Žale I, II, III, IV: 360 parkirnih mest
  • Nove Žale: 300 parkirnih mest
  • Ekonomska fakulteta: 350 parkirnih mest
  • FDV: 436 parkirnih mest
  • Modri kvadrat: 396 parkirnih mest
  • WTC: 750 parkirnih mest
  • Dunajski kristali: 239 parkirnih mest

Od zgoraj navedenih parkirnih površin je v upravljanju Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice 1.998 parkirnih mest, ki bodo obiskovalcem dve uri pred in uro po prireditvi na voljo brezplačno.

MOL je v času prireditev v območju križišča Vojkova-Kranjčeva predvidela postavitev usmerjevalnih tabel za parkirišča ob Krajnčevi ulici in Tomačevski cesti. Po zasedenosti parkirne hiše v Centru Stožice bomo postavili še ustrezne table o njeni zasedenosti.