TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

17:09

SVI ZNAJU

MALIGANI

16:57

AMEN

MIRAN RUDAN INDESIGN

16:51

MOJA MALENA

SASA KOVACEVIC

16:44

ISTI KA I TI

JURE BRKLJACA & DINO PETRIC

16:38

LJUBAV MOG ZIVOTA

VINKO COCE & ALEN NIZETIC

16:35

DOBRO DOSLA MI U SJECANJE

BARUNI

15. 12. 2017 14:56 | RA

Novorojenčki prejeli copatke za lepšo prihodnost

V Sloveniji smo 14. decembra že drugo leto zapored obeležili dan prihodnosti

Copatke je na dan prihodnosti prejelo kar 800 novorojenčkov

Na pobudo Prve osebne zavarovalnice je v ta namen od oktobra potekala vseslovenska akcija, posvečena pomenu medgeneracijske izmenjave izkušenj in sodelovanja. Številni starostniki in drugi posamezniki so se dva meseca družili ob pletenju in s skupnimi močmi napletli kar več kot 800 parov copatkov. Na dan prihodnosti, 14. decembra, so copatke s posebnimi popotnicami razdelili novorojenčkom po Sloveniji, ki so prav na ta dan prijokali na svet.

Presenečenje za mamice in novorojenčke.jpg
Presenečenje za mamice in novorojenčke

Porodnišnica Ljubljana zažarela v barvi življenja

Na dan prihodnosti je ljubljanska porodnišnica zažarela v rdeči barvi, barvi, ki ponazarja utripajoče srce in življenje. Predstavniki Prve osebne zavarovalnice so tam slavnostno novorojenčkom predali copatke, ki so bili opremljeni tudi z lepimi mislimi starostnikov.

Za pletenje so aktivirali starostnike iz DEOS centrov starejših, na prijazno pobudo pa so se jim samoiniciativno nato pridružile še mnoge posameznice iz vse Slovenije. S skupno mislijo na naš podmladek so tako napletli 200 parov copatkov, kar 600 parov pa je za pobudo sešila in podarila Vesna Knifič Levič.

Slojenčki – naša prihodnost

Janez Kranjc je na predaji presenetil tudi porodnišnico: »Naša prihodnost se rojeva v naših mislih in vizijah, ampak tista, ki največ šteje, prihaja iz porodnišnic. Zato smo v tem upanja polnem prazničnem času dr. Nataši Tul Mandić s Porodnišnice Ljubljana za projekt Slojenčki podarili 3.000,00 EUR, da bodo lahko še naprej tako skrbno bdeli nad našo prihodnostjo.«

Z mehkimi copatki so razveselili tudi mamice in novorojenčke v Celju, Kranju, Murski Soboti, Jesenicah, Novem mestu, Slovenj Gradcu, Izoli in Brežicah.

Fotogalerija