TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

0:41

DIO SRCA MOG

SINISA BISKO

0:38

DANI I GODINE

NINA BADRIC

0:34

ITALIANA

SEVERINA & FM

0:30

MALO SE POPILO

INES ERBUS

0:26

ZOVEM TE JA

DANIJELA MARTINOVIC

0:23

LE S TEBOJ

DOMEN KLJUN

01. 09. 2017 20:24 | R.A.

Koš za dober namen!

Pridi, zadeni in pomagaj! Enostavno, zabavno in hkrati dobrodelno ...

PRIDI, ZADENI in POMAGAJ!

Dobrodelni dogodek "Koš za dober namen" je oktobra lani potekal v Mariboru, na katerem je podjetje RWE, skupaj s partnerji, Društvu prijateljev mladine Maribor doniralo pet tisoč evrov za družine z otroki v stiski.

Letos v Ljubljani, skupaj z Radiem Aktual!

Tudi letos so pri podjetju RWE "zavihali rokave", in tako bo omenjeni dobrodelni dogodek zopet na sporedu, v soboto, 9. septembra, na Novem trgu v Ljubljani med 9. in 17. uro

Na turnirju v košarki 3x3 in v kategoriji U15 se bodo pomerile ekipe mladih iz vse Slovenije. Na drugem igrišču pa bodo mimoidoči lahko metali na koš za dober namen. Letošnji dobrodelno-športni projekt bo podjetje RWE organiziralo skupaj s partnerji - medijsko hišo Media24, v sklopu katere deluje tudi Radio Aktual, Košarkarsko šolo Sani Bečirović in Košarkarsko zvezo Slovenije.

Zbrana sredstva

Več košev dosežete, več denarja bo podjetje RWE doniralo Centru IRIS - Centru za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne. Zbrana sredstva bodo namenjena izboljšanju pogojev za usposabljanje in učenje otrok in mladostnikov z okvarami vida s sodobnimi rešitvami LED. Slepi in slabovidni otroci za delo potrebujejo posebej prilagojeno osvetlitev prostora, saj svet okoli sebe zaznavajo in spoznavajo drugače ter so bolj občutljivi na šibko ali premočno svetlobo. Razsvetljava lahko med drugim pomembno vpliva na razpoznavanje črk in številk, slikovnega gradiva, s tem pa tudi na uspešnost učnega procesa in posledično na aktivno vključevanje slepih in slabovidnih v družbo.

Zato, PRIDI, ZADENI IN POMAGAJ!!

Se vidimo v soboto, 9. septembra, na Novem trgu v Ljubljani med 9. in 17. uro.  

Na koš bo metal tudi naša maskota Aktualko! Držimo pesti, da jih zadene čim več! =) 

Aktualov studio je nedavno obiskal tudi SANI BEČIROVIĆ. V spodnjem posnetku prisluhnite, kaj je povedal ...

SANI BEČIROVIĆ v živo na Radiu Aktual