OGLAŠEVANJE komerciala@rgl.si osrednja Slovenija, Štajerska, Obala 041 333 333 Dolenjska 041 858 733 Zasavje 041 900 800
Zadnje predvajane

20:10

PUT ON YOUR WHITE SOMBRERO

ABBA

20:03

DANAS SI NETKO SUTRA SI NITKO

ZUNEC, SINISA

19:56

PAR JE BOZJI DAR

KARAN, GORAN

19:53

KDOR ZNA TA ZNA

KINGSTON

19:50

OH JULIE

STEVENS, SHAKIN

19:46

JEDAN U NIZU

ZAK, IVAN

19:41

ONA (RMX)

DAMIR FEAT. DADI DAZ

19:37

HOTEL NACIONAL

MERLIN, DINO

19:33

OD DUGA DO DUGA

ZECIC, DRAZEN

19:29

U TVOJIM MISLIMA

CENOV, SANDI

28. 08. 2017 09:00 | R.A.

Vozite varno!

Ne samo ob začetku šolskega leta, na otroke moramo biti v prometu še posebej pozorni vse leto. Prav zato smo pod okriljem skupine medijev Media24 pripravili posebno akcijo VOZI VARNO, (po)misli na otroke, ki bo potekala vse do sredine oktobra. Ker nam preprosto ni vseeno.

Ali ste vedeli, da se vsaka peta prometna nesreča zgodi zaradi neprilagojene hitrosti? Kar v polovici primerov so povzročitelji prometnih nesreč pešci in kolesarji, v še večji meri pa motoristi. Za večino prometnih nesreč je krivo človekovo ravnanje v prometu. Ali udeleženci v cestnem prometu upoštevamo prometna pravila?

Kaj lahko naredite sami?

Z upoštevanjem cestnoprometnih predpisov, osredotočeno vožnjo in predvsem veliko mero pazljivosti se lahko izognete številnim nevarnostim, ki pretijo na vas na cesti. In z lastno vožnjo seveda vplivate na varnost v prometu na splošno.

Ali poznate vse cestnoprometne predpise?

Če ste na to vprašanje odgovorili pritrdilno, vas vabimo, da znanje še enkrat preizkusite. Na spletni strani www.svet24.si/vozivarno smo za vas pripravili poseben KVIZ, s katerim boste poznavanje cestnoprometnih predpisov tudi preverili. Sodelujte v kvizu in osvojite eno od bogatih nagrad, ki že čakajo na vas. Če kviz rešite brez napak, že sodelujete v nagradnem žrebanju.

V KVIZU se boste lahko preizkusili od 2. septembra dalje!

Poseben natečaj za naše najmlajše: Varno v šolo z Linom

Ker je pouk o varnosti na cesti namenjen predvsem našim najmlajšim, seveda nismo pozabili na njihovo udeležbo. Vabimo vse otroke od prvega do tretjega razreda, da se nam pridružijo in sodelujejo na našem natečaju Varno v šolo z Linom oziroma izboru najboljše risbice na temo Jaz v prometu. Risbico lahko po 1. septembru naložijo na našo spletno stran s pomočjo staršev ali pa jo pošljejo po pošti na naš naslov: Svet24, Vevška cesta 52, 1260 Ljubljana Polje. Na natečaju bo zmagala tista umetnina, ki bo dobila največ glasov. Lastnik zmagovalne risbice bo svoji šoli prislužil bogato nagrado, poskrbeli pa bomo tudi za preostale sodelujoče. Pripravili smo številna presenečenja, ki že čakajo na mlade ustvarjalce!

Vozite previdno, strpno in osredotočeno!

Vozite varno, pazite na cesti in mislite na to, da so tam tudi naši mali nadobudneži. Tudi ob vaši pomoči lahko naredimo ceste prijaznejše!Vreme

Ljubljana

18.07.2018

25°
 • ČET
  Mostly cloudy starting in the afternoon.

  15° / 29°

 • PET
  Mostly cloudy throughout the day.

  16° / 29°

 • SOB
  Rain until afternoon, starting again in the evening.

  15° / 25°

 • NED
  Partly cloudy until evening.

  15° / 25°

 • PON
  Clear throughout the day.

  15° / 27°

Aktualne radijske novice