TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

15:26

ZAME ZAKANTAJ

TANJA ZAGAR

15:23

DEJ RUKN ME

ROK N BAND

15:18

NE ZABORAVI ME

LJUBAVNICI

15:14

SPLITSKA SERENADA

GORAN KARAN

15:08

FALI MENI ONA

JOLE

15:01

ARRIVA

TANJA ZAGAR

28. 08. 2017 09:00 | R.A.

Vozite varno!

Ne samo ob začetku šolskega leta, na otroke moramo biti v prometu še posebej pozorni vse leto. Prav zato smo pod okriljem skupine medijev Media24 pripravili posebno akcijo VOZI VARNO, (po)misli na otroke, ki bo potekala vse do sredine oktobra. Ker nam preprosto ni vseeno.

Ali ste vedeli, da se vsaka peta prometna nesreča zgodi zaradi neprilagojene hitrosti? Kar v polovici primerov so povzročitelji prometnih nesreč pešci in kolesarji, v še večji meri pa motoristi. Za večino prometnih nesreč je krivo človekovo ravnanje v prometu. Ali udeleženci v cestnem prometu upoštevamo prometna pravila?

Kaj lahko naredite sami?

Z upoštevanjem cestnoprometnih predpisov, osredotočeno vožnjo in predvsem veliko mero pazljivosti se lahko izognete številnim nevarnostim, ki pretijo na vas na cesti. In z lastno vožnjo seveda vplivate na varnost v prometu na splošno.

Ali poznate vse cestnoprometne predpise?

Če ste na to vprašanje odgovorili pritrdilno, vas vabimo, da znanje še enkrat preizkusite. Na spletni strani www.svet24.si/vozivarno smo za vas pripravili poseben KVIZ, s katerim boste poznavanje cestnoprometnih predpisov tudi preverili. Sodelujte v kvizu in osvojite eno od bogatih nagrad, ki že čakajo na vas. Če kviz rešite brez napak, že sodelujete v nagradnem žrebanju.

V KVIZU se boste lahko preizkusili od 2. septembra dalje!

Poseben natečaj za naše najmlajše: Varno v šolo z Linom

Ker je pouk o varnosti na cesti namenjen predvsem našim najmlajšim, seveda nismo pozabili na njihovo udeležbo. Vabimo vse otroke od prvega do tretjega razreda, da se nam pridružijo in sodelujejo na našem natečaju Varno v šolo z Linom oziroma izboru najboljše risbice na temo Jaz v prometu. Risbico lahko po 1. septembru naložijo na našo spletno stran s pomočjo staršev ali pa jo pošljejo po pošti na naš naslov: Svet24, Vevška cesta 52, 1260 Ljubljana Polje. Na natečaju bo zmagala tista umetnina, ki bo dobila največ glasov. Lastnik zmagovalne risbice bo svoji šoli prislužil bogato nagrado, poskrbeli pa bomo tudi za preostale sodelujoče. Pripravili smo številna presenečenja, ki že čakajo na mlade ustvarjalce!

Vozite previdno, strpno in osredotočeno!

Vozite varno, pazite na cesti in mislite na to, da so tam tudi naši mali nadobudneži. Tudi ob vaši pomoči lahko naredimo ceste prijaznejše!