TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

4:25

SINJORINA

MALIGANI

4:22

LUDO MORE

KLAPA MASLINA

4:16

CESARICA

OLIVER DRAGOJEVIC

4:13

LE S TEBOJ

DOMEN KLJUN

4:09

CRNA ZENO NAJLJEPSA SI ZNAJ

TOMISLAV IVCIC

4:06

LIPOTA MOG ZIVOTA

SINISA ZUNEC

3:59

KAKO TE DUSO JUBIN

ZDRAVKO SKENDER

3:55

NE PLACI ZA NJOM MAJKO

MLADEN GRDOVIC

3:52

VOLVERTE A VER

JUANES

3:49

80 E

DALEKA OBALA

23. 06. 2017 11:11 | RA

24 ur hoje, zabave in dobre volje ob Gradiškem jezeru pri Lukovici!

Zmagovalec akcije Zdrava Slovenija in specialist zdrave zaobljube, Bogdan Capuder, izpolnil svojo zaobljubo.

Bogdan je tik pred štartom delil objeme in deležna ga je bila tudi Aktualova voditeljica Tanja Seme

Se še spomnite akcije Zdrava Slovenija? Zbirali smo vaše ZDRAVE ZAOBLJUBE in izžrebali 15 srečnežev, ki so bili pod budnim očesom naših specialistov in športnih ambasadorjev. Nato pa je potekalo glasovanje za specialista zdrave zaobljube. Vaš glas je odločil, kdo si je zaslužil naziv »Specialist zdrave zaobljube« in denarno nagrado v vrednosti 2.500 eur. In izglasovali ste. Zmagal je Bogdan Capuder, ki si je zadal izziv – 24 urno hojo okoli Gradiškega jezera.

Na pot se je podal na zadnji šolski dan, 23. junija ob 4:50 zjutraj in sicer ob spremljavi godbe Lukovica, domačega ansambla Bojsi in seveda v spremstvu številnih podpornikov, ki so si vzeli čas še pred službo in z njim naredili prvi krog. Z njim se je ogrevala tudi Aktualova voditeljica Tanja Seme, za tempo pa je poskrbela Špela LeskovšekŽe na štartu se je Bogdanu pridružil tudi harmonikar Simon Bučar, ki je z njim vztrajal do dvanajste ure. 

Priprava zajtrka za najbolj zgodnje.JPG
Priprava zajtrka za najbolj zgodnje.

Akcijo je podprla tudi čebelarska zveza Slovenije in župan občine Lukovica, Matej Kotnik. »Ponosen sem na naš biser, Gradiško jezero, kmalu bomo tukaj postavili tudi središče za lovsko zvezo, sicer pa nas podpirajo tudi čebelarji. Lepo je videti složnost prebivalcev ob takem dogodku. Nisem pričakoval take mase ljudi ob petih zjutraj,« je dejal ob prihodu v cilj po prvem krogu.

Dobre volje čez dan ni zmanjkalo, ostalo je je dovolj še za veselico, ki je sledila v večernih urah. Poskrbeli so tudi za hrano in pijačo, pa za masažo in animacijo otrok,ob 21.30 pa so, kot se za kresni večer spodobi, prižgali še kres.

Zdi se, da bo tokratna zdrava zaobljuba, postala tradicionalna. Torej se naslednje leto, ob koncu šolskega leta spet srečamo ob Gradiškem jezeru.

Fotogalerija