OGLAŠEVANJE komerciala@rgl.si osrednja Slovenija, Štajerska, Obala 041 333 333 Dolenjska 041 858 733 Zasavje 041 900 800
Zadnje predvajane

14:12

NA MOM LICU TOPLE RUKE

CRVENA JABUKA

14:07

PROKLETA NEDELJA

PARNI VALJAK

13:55

NA OBALI

ZLOKIC, JASNA

13:51

S TOBOM MOGU SVE

NIZETIC, ALEN

13:47

SRCE JUZNJACKO

SKUGOR, MARKO

13:40

OSTALA SI ISTA

KLAPA MASLINA

13:36

UDAJEM SE

ROZGA, JELENA

13:32

LEDJA DO LEDJA

JOKSIMOVIC, ZELJKO

13:26

DOBRA TI NOC BIVSA LJUBAVI

CETINSKI, TONY

13:22

DONESI

LEXINGTON BAND

08. 06. 2017 12:12 | R.A.

Igrišče za golf v Smledniku v znamenju zvezd (in dežnih kapelj)

Piknik Zvezde pod klobuki je idilično okolje igrišča za golf v Smledniku letos spremenil v zelena polja, posuta z zvezdami.

Ne bomo zamolčali, da je bilo na prizorišču tudi nekaj luž, ki so poskrbele predvsem za židano voljo najmlajših, in da je lep čas grozilo, da bomo o letošnjem dogodku govorili kot o »pikniku Zvezde pod dežniki«. Konec dober, vse dobro. 

Za razliko od prejšnjih let so bili letos obiskovalcem ponujeni prav posebni klobuki z namenom, saj smo tokrat sodelovali z novoustanovljenim socialnim podjetjem ETRI – Cof Škofja Loka. Vsem, ki so prišli brez klobukov, pa tudi tistim, ki so želeli pomagati, so bili v njihovi posebni pop-up trgovini na voljo kvalitetni klobuki žal propadlega slovenskega proizvajalca klobukov Šešir Škofja Loka. Del izkupička od prodaje je šel v poseben sklad za usposabljanje in zaposlovanje invalidov in drugih ranljivih skupin na delovnih mestih, ki so ustvarjena v sodelovanju z lokalno skupnostjo, del pa v stečajno maso, iz katere bodo poplačani delavci podjetja Šešir.

zvezde plesejo
Zvezde pešejo
Mare Vavpotič in Vito Tofaj

Med nastopajočimi so bili letos v središču pozornosti Čuki, ena naših najbolj priljubljenih zasedb, ki so pred kratkim predstavili novega člana Miho Novaka in novo uspešnico Ruzak, za katero smo se v Smledniku lahko prepričali, da jo znajo tako stari kot mladi. Na odru in pod njim so se jim pridružili ter z njimi peli in plesali Dejan Vunjak, Ivan Hudnik, Učiteljice, Urška Vučak Markež, Domen Kumer, Iryna Osypenko Nemec ter mnogi drugi in vsi skupaj so poskrbeli za dodaten val pozitivne energije, ki je posameznim dežnim kapljam navkljub prevevala Smlednik. Program je z zdravo mero humorja, dobre volje in sprotno improvizacijo ter klepanjem rim vodil priljubljeni raper Trkaj, za glasbo in odlično vzdušje pa je skrbel legendarni DJ Dady, še ena zvezda stalnica našega piknika, ki je na oder pritegnil tudi Victory, Sašo Lendero, z novo uspešnico pa so navdušile tudi vse bolj priljubljene Učiteljice.

Za dodatno popestritev dogajanja in razvedrilo najmlajših so poskrbeli animatorji Minicityja, kjer so otroci spoznavali poklice in s tem veščine, povezane z javnim nastopanjem, poleg tega so izdelovali tudi klobuke, Dana je poskrbela za zanimive pobarvanke in razvajanje z njihovimi okusnimi sokovi, najmlajše sta razveseljevala tudi medvedek Bimbi sponzorja Sanofarm in Bacek Jon, ki je popestril stojnico Vitan Tradea, ves čas pa je bila gneča tudi na Mannerjevem prostoru, kjer so poleg slastnih napolitank izvajali tudi zabavno nagradno igro s kockami.

Cuki in otroci
Čuki in otroci
Mare Vavpotič in Vito Tofaj

Poskrbljeno je bilo seveda tudi za odrasle – osvežujoči Hugo Radgonskih goric, pivo San Miguel, Barcaffe je predstavil nov okus Freeze– Irish Cream, vedeževalke pa so iz njihove kave Black'n'Easy napovedovale prihodnost. Glavna pozornost pa je bila usmerjena v veliko nagradno igro podjetja Sanofarm, ki je podelil kar štiri pakete zdravja, v katerih so se skrivali Nodol za zvine, otekline in regeneracijo mišic, Psylliox za urejeno prebavo in čisto črevo ter ESI Aloe vera gel za pomiritev kože. In ne pozabimo na spletno trgovino NajNakupi.si, ki ji je uspelo pritegniti tudi pozornost mlajših, saj imajo v svoji ponudbi več kot štirideset ta hip izredno priljubljenih »fidget spinnerjev«, svetovne antistresne uspešnice, na njihovi stojnici pa je vrhunska umetnica ličenja Gaja Prestor razkrivala trike ličenja s pomočjo blagovne znamke ličil Golden Rose.

DSC_6028

Uredništvo revije Zvezde je tudi letos izbralo in nagradilo najbolj domiselne klobuke, izbor pa je bil vse prej kot lahek: za najbolj domiseln ženski klobuk so izbrali klobuk Salome, ki je nosila klobuk v obliki sladice s kremo, kuhalnico in češnjo na vrhu. Klobuk ji je izdelal oblikovalec Boštjan Polanec in predstavlja njeno trenutno strast – to je seveda kuhanje. Nagrado za najbolj izviren moški klobuk je prejel Milan Gačanovič, ki je presenetil s turbanom, narejenim iz kar 6,5 metrov blaga. Izdelal ga je sam, navdih pa je črpal v Aziji, Indiji in Šri Lanki. Za najbolj ustvarjalen otroški klobuk je bila nagrajen Klara Spolenak, hči Urše Drofenik, klobuk pa sta ustvarjali skupaj, motiv konja pa sta izbrali, ker je Klara zaljubljena vanje. Vsi so domov odšli s polnim naročjem nagrad. Letos je bila prvič podeljena tudi nagrada za najbolj simpatičnega kosmatinca in sicer je nagrado, ki jo je prispevalo podjetje Vitan trade z blagovno znamko Premium Pet, domov odnesel najmlajši član družine Štamol Droljc. Z domiselnimi klobuki in pokrivali so izstopali tudi: Lea Mederal, pevka Hajdi z družino, Damjan Murko z družino, Marijan Novina, Jagoda Batagelj z družino, Pia Pustovrh, Tone Fornezzi – Tof in mnogi drugi.

Zvezde pod klobuki12
Salome
Mare Vavpotič in Vito Tofaj

073mv


Več o dogajanju s piknika Zvezde pod klobuki si lahko preberete v naslednji številki revije Zvezde in na www.revijazvezde.si, pikantne zgodbe pa tudi v časopisu Novice Svet24 in www.svet24.si.

Pokukajte tudi v spodnjo galerijo!Vreme

Ljubljana

21.02.2018

 • PET.

  -3° / 2°

 • SOB.

  -4° / 2°

 • NED.

  -9° / -4°

 • PON.

  -11° / -3°

 • TOR.

  -13° / -1°

Aktualne radijske novice