OGLAŠEVANJE komerciala@rgl.si osrednja Slovenija, Štajerska, Obala 041 333 333 Dolenjska 041 858 733 Zasavje 041 900 800
Zadnje predvajane

02:59

SVAKI DAN JE S TOBOM POSEBAN

LETECI ODRED

02:55

ZAPLAKAT CES

GAZDE

02:52

VOLIM ZENE

LOKIN, DUSKO I JADRANSKI MAESTRALI

02:49

TANANA

JOKSIMOVIC, ZELJKO

02:45

VOLIM TU ZEMLJU NA JUGU

STAVROS, JASMIN

02:38

VSI LJUDJE HITIJO

GODEC, ALENKA

02:11

U MEDJUVREMENU

PEROVIC, MARTIN

02:07

NA PRSTIMA

UCITELJICE

02:03

SLIKA PREVAR

TEQUILA

21:55

NA TA LEP IN SONCEN DAN

KAURIC, DARE

24. 02. 2017 17:56 | R.A.

Spektakularni dogodek svetovnih latino zvezd

V Slovenijo prihaja GIPSY KINGS. Glasbeni spektakel, na katerega se je čakalo 10 let.

Sprva so zasloveli v južni Franciji, predvsem s skladbama Bamboleo in Djobi Djoba, potem so osvojili svet. Foto: R.A.

Pred nami je še en spektakularni dogodek, na katerem bodo nastopile svetovne latino zvezde, ena največjih legendarnih izvajalk rumbe in flamenko ritmov na svetu, skupina Gipsy Kings. Osem kitar, osem članov, ki skupaj ustvarjajo zapletene ritme opojne glasbe, ki omami in očara občinstvo že mnoga leta.

Ljubljana – Arena Stožice
1. april 2017, ob 20. uri

Od preprostih začetkov pa vse do ...

Od igranja na zasebnih zabavah in majhnih festivalih, se je Gipsy Kings skupina hitro prebijala na največje odre sveta s svojim živahnim igranjem kitar, strastnim petjem ter s tradicionalno latino pop glasbo flamenko ritmov. Romsko francosko skupino, čigar repertoar vsebuje žanre popa, rumbe, flamenka, ter različnih tradicionalnih narodnih pesmi, sestavljajo potomci dveh družin Reyes in Baliardo, ki so za časa državljanske voljne pobegnili iz Španije v Francijo. Začetki skupine so bili v 70. letih v majhni vasici Arles v južni Franciji, ko sta se brata Nicolas in Andre Reyes, povezala z njunima bratrancema in poimenovala skupino Los Reyes, s katero so začeli potovati in prepevati na porokah in ulicah kot romska skupina. Ker je bilo njihovo preprosto in skromno življenje konstantno popotovanje, so skupino kasneje preimenovali v Gipsy Kings.

Rekordnih 40 tednov na ameriški US lestvici!

Njihova prepoznavnost je nastopila leta 1988 z njihovim tretjim istoimenskim albumom »Gipsy Kings«, kateri je vseboval svetovne uspešnice kot so »Djobi Djoba«, »Bamboleo« in romantična balada »Un Amor«. Gipsy Kings so tako poleg izjemne prilagodljivosti, tudi internacionalno zelo dostopna skupina, kar priča 15 platinastih albumov in pa rekordnih 40 tednov na ameriški US lestvici, kar jim je prineslo zlato.

Vljudno vabljeni na spektakularni dogodek latino ritmov legendarnih zvezd, ki vas bo popeljal v svet zabave.

VSTOPNICE

Najcenejše vstopnice so v predprodaji na voljo že od 29 EUR naprej! Ker je število najcenejših vstopnic omejeno, vas vabimo, da si zagotovite svojo vstopnico še danes. Prodaja vstopnic: vsa Eventimova prodajna mesta, bencinski servisi Petrol in poslovalnice Pošte Slovenije. Kliknite TUKAJVreme

Ljubljana

27.04.2018

 • SOB
  Clear throughout the day.

  10° / 22°

 • NED
  Partly cloudy until afternoon.

  11° / 19°

 • PON
  Mostly cloudy throughout the day.

  8° / 18°

 • TOR
  Rain until afternoon, starting again overnight.

  9° / 18°

 • SRE
  Mostly cloudy throughout the day.

  10° / 18°

Aktualne radijske novice