TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

0:34

NE DAMO TE PISMO NASA

TOMISLAV BRALIC & KLAPA INTRADE

0:31

SEKUND ILI DVA

MARKO SKUGOR

0:27

TEK IZ NAVIKE

DORIS DRAGOVIC

0:23

PARTIGIANO DI AMOR

DARE KAURIC

0:20

KRENI

KOKTELSI

0:16

PRAZAN STAN

E.T.

17. 12. 2016 21:32 | E.A.

2017 obdarjenih otrok v 17 mestih

Aktualovci smo z Mercatorjevo praznično karavano obiskali Zasavje, Gorenjsko, Belo Krajino, Štajersko in Primorsko ter razveselili 2017 otrok v 17 mestih.

Aktualovca Matej Kirn Starič in Klemen Bunderla

V Mercatorju so se zaposleni odločili, da se bodo povezali s 17-imi lokalnimi skupnostmi in 17. decembra obdarili 2017 otrok v 17 slovenskih krajih. Da prižgejo iskrice v očeh otrokom, jih presenetijo z obiskom Božička in njegovega spremstva, jim priredijo otroško predstavo. Že v petek so pripravili pakete, ob zori naslednje dne pa je Mercatorjeva praznična karavana krenila na pot.

Z njimi se je odpravil tudi Matej Kirn Starič, ki se je v živo oglašal v eter Aktuala in Mercatorjeve zaposlene podprl v Škofji Loki, Črnomlju, Trbovljah, Ljubljani in Izoli!

Blaž Slanič, Matej Kirn Starič, Filip Kržišnik

Poleg akrobatov Filipa in Blaža so akcijo podprli tudi mnogi drugi znani slovenci. Ne spreglejte fotogalerije!

V enem dnevu obiskali celo Slovenijo

Mercatorjeva praznična karavana je šla v pet različnih smeri po Sloveniji. To je pomenilo 5 tovornjakov, 5 avtobusov, 5 Božičkov, 5 otroških predstav, 2017 daril in mnogo Mercatorjevih zaposlenihter podpornikov akcije, ki so se odpravili na 5 začrtanih poti.

V Zasavju so obiskali Zagorje, Hrastnik, Trbovlje, na Gorenjskem Škofjo Loko,  Jesenice, Radovljico in Tržič, v Beli krajini Ribnico, Kočevje, Metliko in Črnomelj, na Štajerskem Ljutomer, Gornjo Radgono in Ptuj, na Primorskem pa Izolo, Ajdovščino in Postojno.

012mv-1.jpg
Otroška predstava Gledališča Smejček v Škofji Loki

Viktorija Radojević, direktorica marketinga v Mercatorju, je o praznični karavani povedala: »Gre predvsem za povezovanje ljudi, ki želijo nekaj narediti. Preseči smo želeli zgolj kupovanje daril, čeprav smo trgovci, in se ob praznikih vrniti k pravemu obdarovanju. Pri tem je najpomembnejša energija, čas, ki ga nameniš drugemu in skupno doživetje. Delček prazničnega vzdušja smo želeli soustvariti tudi v drugih krajih po Sloveniji in pripraviti otrokom presenečenje, predvsem pa se družiti in veseliti z njimi. Njihovi nasmehi so bili darilo za nas«.

Vid Valič, Klemen Bunderla
Vidu Valiču se je v studiu pridružil tudi aktualovec Klemen Bunderla

Srce ste odprli tudi poslušalci Aktuala

Mercatorjevo praznično karavano ste na radiu in Facebooku lahko spremljali v živo. Iz improviziranega prazničnega studia v Mercator centru Šiška je Vid Valič z gosti med 12. in 16. uro povezoval dogajanje in spremljal, kaj se dogaja v krajih, ki jih je obiskala karavana. 

Vsak posameznik, ki je podprl akcijo in vsebino delil po družabnih omrežjih, je s tem prižgal lučko za dobro popotnico otrokom, ki se bodo rodili 1.1.2017. Za vsako lučko je Mercator dodal pleničko, torej dobijo rojeni na prvi dan v letu Lumpi pleničke za vse leto.

Aktualovci, hvala za podporo. Kdo od znanih Slovencev se je pridružil akciji in kaj smo zavili v darila pa poglejte v fotogaleriji!

Fotogalerija