TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

6:19

HOCEM LE TEBE

MODRIJANI IN ISAAC PALMA

6:16

ZENA

DANIJELA

6:09

NEDODIRLJIVA

KLAPA KAMPANEL

6:06

NE DAMO TE PISMO NASA

TOMISLAV BRALIC & KLAPA INTRADE

5:54

SAMO MORE TO ZNA

MLADEN GRDOVIC

5:49

RUZA S JUGA

SINISA ZUNEC

15. 11. 2016 13:30 | Radio Aktual

Ekološki mlečni izdelki v slovenskih šolah in vrtcih!

Na Aktualu nas je obiskala Sandra Turnšek, direktorica Mlekarne Krepko, z njo se je pogovarjal Klemen Bunderla.

intervju KREPKO Foto: R.A.

Dolgoletna uspešnost podjetja Mlekarna Krepko je zagotovo plod dobrega dela, je ena najmanjših mlekarn, a zato visoko specializirana.

Gospa Turnšek je v pogovoru s Klemnom Bunderlo spregovorila o tradicionalnem kefirju, ki je na trgu že več kot 20 let in ki s svojo čudežno formulo oprosti še tako velike pregrehe. Če ga namreč zaužijemo zvečer, se zjutraj prebudimo razstrupljeni, vitalni in mladostni.

Prejemnica nagrade Taste of the year 2009 in 2016

Mlekarna Krepko je tudi prejemnica nagrade Taste of the year 2009 in 2016 in tudi prva, ki je v Sloveniji uvedla ekološke mlečne izdelke v šole in vrtce. Njihove izdelke, predvsem Kefir pa lahko uživajo tudi vegani. Namreč kefirjeva zrna iz katerega ga še vedno edini v EU izdelujejo so skupek mikroorganizmov, priprava pa poteka tako, da se kefirjeva zrna položi v mleko. Med procesom fermentacije bakterije in kvasovke iz kefirjevih zrn predelajo osnovne sestavine mleka v biološko večvredne in lažje prebavljive snovi. Zato ga lahko pijejo vegani, vegetarijanci in celo tisti z laktozno intoleranco. Tudi Kajmak Mlekarne Krepko je svojevrsten izdelek. V sebi nosi značilnosti masla in sira, njegov okus pa se lahko kosa s tradicionalnem kot ga poznamo v deželah bivše Jugoslavije. 

Spodaj lahko poslušate intervju.

KREPKO 1

KREPKO 2

KREPKO 3