TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

9:51

AJMO PRIJATELJI

NOCNI SKOK

9:44

GDJE SI BILA CIJELU NOC

LATINO

9:39

ZELIM TE NOCAS

BOSUTSKI BECARI

9:36

ME BOS SE LJUBILA

MARKO VOZELJ IN MOJSTRI

9:32

SAMO NJOJ CU PIVAT

KLAPA RISPET

9:27

MOJA LJUBAV STARA

KLAPA GODIMENTI

07. 05. 2019 09:38 | RA

Slovenska vojska in Radio Aktual - močnejši skupaj!

Regijske vaje 2019 Foto: RA

Maj mesec ni le mesec ljubezni, ampak je tudi mesec Slovenske vojske, ki ga slovenske vojakinje in vojaki želijo praznovati skupaj z vsemi nami pod geslom: Močnejši skupaj!

Zato smo skupaj s Slovensko vojsko skozi cel mesec maj za vas pripravili nagradno igro, v kateri se boste lahko potegovali za zelo zanimive nagrade: polet z vojaškim helikopterjem (2.6. na dnevu odprtih vrat vojašnice v Cerkljah ob Krki) ali plovba z vojaško ladjo (drugi teden v juliju).

In kako do nagrade?

Vsako teden v maju boste lahko poslušali pogovor s poveljniki sil Slovenske vojske in nato odgovarjali na zastavljeno nagradno vprašanje. 

V torek, 28.5. po 14-ti uri pozorno poslušajte pogovor s poveljnikom 15. polka vojaškega letalstva, Bojanom Brecljem. Po končanem pogovoru vam bomo zastavili nagradno vprašanje: "Naštejte eno od zadnjih dveh vaj v nizu letošnjih Regijskih vaj!" Odgovor pa pošljite preko SMS-a na 4567s ključno besedo AKTUAL presledek ISKANI ODGOVOR.

V sredo, 29.5. po 14-ti uri izmed pravilno poslanih odgovorov izžrebamo nagrajenca, ki prejme polet z vojaškim helikopterjem.

Regijske vojaške vaje

6. maja se letos na območju Republike Slovenije začenjajo regijske vojaške vaje pod skupnim geslom "Močnejši skupaj".

SV-640x287.jpg
Slovenska vojska je pričela z regijskimi mednarodnimi vojaškimi vajami
Facebook Slovenska vojska

Na mednarodnih vajah se bodo skupaj s pripadniki SV urili pripadniki vojska 25-ih partnerskih in zavezniških držav. Na ta način se krepi usposobljenost in pripravljenost sodelujočih vojsk, vaje pa so tudi priložnost za osebno, strokovno, tehnično in taktično povezovanje, s čimer se gradijo učinkovitejše in bolj odzivne sile za zagotavljanje varnosti in ohranjanje miru.

V času vaj bo med 6. majem in 22. junijem povečan promet vojaških vozil ter vojaških zračnih in vodnih plovil. Večina vojaških dejavnosti se bo odvijala na in v okolici letališč Cerklje ob Krki, Divača in Rakičan, na Osrednjem vadišču SV Postojna, v mariborski in v okolici ankaranske vojašnice.

Prva v nizu Regijskih vaj je Takojšen odgovor oz. Immediate Response, zadnji vaji pa sta Jadranski udar in Hiter odgovor.

Premiki vojaških konvojev so večinoma načrtovani po avtocestnem križu od mejnih prehodov z Italijo, Avstrijo, Madžarsko in Hrvaško do naštetih lokacij na način, da bodo čim manj moteči za ostale udeležence prometa, ki se jim slovenski vojaki vnaprej zahvaljujejo za razumevanje in jim zagotavljajo, da bodo usposobljeni in pripravljeni priskočili na pomoč, ko jih boste poklicali. Močnejši skupaj!

Slovenska vojska svoj dan praznuje 15. maja. Letošnja osrednja slovesnost bo v torek, 14. maja, ob 16.15. v vojašnici v Cerkljah ob Krki. Vojaki bodo tega dne vojašnico odprli za obiskovalce, ker želijo praznovati skupaj, saj smo skupaj močnejši

Ob praznovanju Slovenska vojska tradicionalno odpira vrata svojih vojašnic in tako približuje svoje delo vsem, ki ga želijo podrobneje spoznati. Vojakinje in vojaki so prepričani, da smo močnejši le skupaj, saj so in ostajajo Slovenska vojska:

Slovenski vojakinje in vojaki obiskovalce tudi letos vabijo na dneve odprtih vrat:

Pravila sodelovanja