TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

12:17

JEDNA NOC

IVAN ZAK

12:12

LUCIJA

MARINO

12:09

TIH DEZEVEN DAN

1X BEND

12:06

ZLATO MOJE

VINKO COCE

12:03

LUDO MORE

KLAPA MASLINA

11:56

DOKTORE

MAGAZIN

Anita Gošte

Avto in lasje

Ob naslovu ste morda najprej pomislili na kakšno ljubosumno dekle, ki je našlo kak las v avtu svojega fanta. Ampak kombinacija v naslovu nima takšne logične povezave.
Pred nekaj dnevi sem kupila novi avto. Ker mi avto predstavlja zgolj sredstvo, ki me popelje s točke A do točke B, sem z nakupom dolgo odlašala, a na koncu popustila nenehnemu, a dobronamernemu priganjanju moje mami, da se bom na štajerski avtocesti enkrat razstrelila kot kak samomorilec. Avto je bil že nekaj časa potreben posebne »nege« in vložkov (pa stroškov), na koncu pa so me še sodelavci prijazno opozarjali, da v njegovi bližini vonjajo bencin, ki je vsepovsod pustil kar nekaj madežev. Včasih s kakšno odločitvijo zelo odlašamo, potem pa pridemo do spoznanja, da nas vsaka sprememba na neki način osvobodi in napolni s pozitivnim vznemirjenjem in veseljem. Z novim avtom sva se zaljubila. Všeč mi je zunaj, znotraj, iz vseh kotov in gledišč, da ne omenjam edinstvenega vonja po novem. Saj pravijo – to je najboljši parfum, kar jih obstaja na tržišču.
V svojem življenju sem morda včasih preveč zakoreninjena, preveč dam na občutek varnosti, zanesljivosti, lagodnosti. Koliko let sem imela željo, da skrajšam dolge lase. Ko sem prišla k frizerju in namignila na spremembo, me je frizer Edo najbrž začutil, da dejansko še nisem pripravljena na spremembo in tako so do zdaj šle le »špičke«. Ampak ko je človek sam pripravljen na spremembo, ko sprejme odločitev, se začnejo dogajati lepe stvari. V življenju z danes na jutri ni treba premakniti gore – dovolj je, če dvignemo zgolj kamenček. Potem pa, saj veste … kamen na kamen palača. In v tej palači srce drugače igra, misli so vse pozitivnejše in življenje preprosto čudovito. Katera pa bo vaša naslednja sprememba?

Zapisi v Aktualovem blogu predstavljajo osebno prepričanje avtorja, ki ne izraža nujno mnenja uredništva ter uredniške politike medijske hiše RGL d.o.o., izdajateljice radijskega programa Aktual.