OGLAŠEVANJE komerciala@rgl.si osrednja Slovenija, Štajerska, Obala 041 333 333 Dolenjska 041 858 733 Zasavje 041 900 800
Zadnje predvajane

01:32

THE WINNER TAKES IT ALL

FOX, SAMANTHA

01:28

VALENTINO I RENATO

NOVI FOSILI

01:24

NE NE NE

ROK N BAND

01:13

DANICE

DOBRIC, ZLATKO

01:09

JEDAN U NIZU

ZAK, IVAN

01:04

MARINA

NAPOLI, FRANCESCO

00:57

DONESI

LEXINGTON BAND

00:53

TAMNI JORGOVAN

RUNDEK, DARKO IN EKIPA

00:50

BRIGA ME

RESNIK, VILI

00:47

SUZE I SMIJEH 1984

POPOVIC, DANIEL

Klemen Bunderla

Preveč uspešni

Uspeh … Kaj točno je to? Nekomu je uspeh družina, vikend na morju, zadnji izdelek z obgriženim jabolkom, poznam pa nekoga, ki mu je bil uspeh že, če je vstal iz postelje in naredil nekaj korakov po vrtu. Če je uspeh lahko nekaj tako subjektivnega, pa je želja po uspehu vsem zelo enaka.

In prav ta je lahko tako frustrirajoča, da je lahko pogubna. Pretirana želja po uspehu lahko prinese vse prej kot to. Če imaš srečo, ti samo ne uspe, če imaš pa manj sreče, je pretirana želja po uspehu lahko pogubna.

Nedolgo tega sem imel priložnost videti eno dekle, ki si je blazno želela uspeha. Hotela je končno začeti kariero igralke. Končno zato, ker pri 30 letih nekako loviš zadnji vlak, da te v tem poklicu prepoznajo in da dejansko lahko še … Uspeš. Sploh, če si ženska. Vem, krivično!

Prišla je na avdicijo in po opisu, izkušnjah in izgledu je bila popolna za eno od glavnih vlog. Prišel je njen čas. Mogoče ena zadnjih, ji je pisalo v očeh. Vse bo dala od sebe. In to preveč. Punca je v prizoru tako pretirava, dramatizirala in se gnala za vlogo, da je preprosto odletela. Po samo 5 minutah! Odšla je. Nevedoč, da ni prišla naprej. Na avdicijah ti običajno nikoli ne povedo, kako ti je šlo. Vsaj takoj ne. Niti ti ne povedo, kaj si naredil narobe. In tako greš, kot je odšla ona in ne veš.

A bo, ko izve, da ne bo nič – spet! - še trmasto poskušala ali pa bo zavrgla očitni talent in začela z ničle v službi, ki je ne ceni in ljubi? Vloga, če bi se manj „metala ven“, bi bila njena! Prisežem! In takih bolj ali manj mladih, ki si želijo in se (preveč) ženejo za uspehom je ogromno. In lepo je biti ambiciozen, ampak preveč je pogubno, nesrečno.

In zato čestitam! Prebral si do konca! Tudi to je že lahko uspeh! ;)

Zapisi v Aktualovem blogu predstavljajo osebno prepričanje avtorja, ki ne izraža nujno mnenja uredništva ter uredniške politike medijske hiše RGL d.o.o., izdajateljice radijskega programa Aktual.Naj bo Aktual z vami vedno in povsod!

Slike so simbolične.

Skodelica za kavo
Nakup
Aktualova majica
Nakup

Brezplačni prenos

Melodija zvonenja
Prenesi (MP3)
Budilka
Prenesi (MP3)