TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

10:12

STARA LIPA

VILI RESNIK IN KLAPA SEMIKANTA

10:09

SOKOLE

DRAZEN ZECIC

10:04

DALMACIJO SRCE OCA MOGA

IVANA KOVAC & KLAPA BUNARI

9:57

DZULI

DANIEL POPOVIC

9:54

NAPALA ME S LEDJA

BEGINI

9:51

AJMO PRIJATELJI

NOCNI SKOK

Tanja Seme

Slovenija ni samo Bled in Piran

Po navadi si prav na račun podaljšanega vikenda ali praznikov vzamemo nekaj več časa za obiskovanje lepot Slovenije. Kljub temu, da je naša država precej majhna, pa je čar raziskovanja ravno v tem, da na tako majhni površini odkrijemo toliko različnih znamenitosti, skritih lepot in čudovitih pokrajin.

Sama sem s svojo družino med prvomajskimi prazniki bila povabljena v Belo krajino, ki me je popolnoma očarala. Ne samo lepote te pokrajine tudi odprtost in prijaznost ljudi, ki tam živijo. Ponosni so na vsak košček zemlje, kjer živijo, še najbolj pa na njihovo Kolpo, ki vsako leto privabi ogromno miru in počitka željnih turistov.

Če pa ste med tistimi, ki jih pohajkovanje po naši lepi deželi ne zanima najbolj, lahko še vedno naredite dobrih 35 km, če se odpravite na pot ob žici.

Pot spominov in tovarištva, ki jo lahko imenujemo tudi povojni pomnik na čase, ko je Ljubljano obdajala bodeča žica, je mestni rekreacijski obroč, ki vsako leto na začetku maja privabi več kot 30.000 udeležencev.

Pohod za vse starostne skupine – od vrtcev do odraslih – je speljan po nezahtevni 35 km dolgi progi, na kateri je organiziranih osem kontrolnih točk. Začetek poti je prepuščen individualni odločitvi, kakor je odločitev posameznika tudi, kolikšen del poti bo prehodil. Vsaka kontrolna točka je namenjena zbiranju žigov, za celotno prehojeno pot pa udeleženci prejmejo posebna priznanja.

Prav te poti smo se prvi vikend v maju udeležili tudi Aktualovci in ugotovili, da je to resnično pot prijateljstva in pot združevanja. Kilometri so za vse enaki, časa prehojene poti, pa ne določa nihče. Toliko, kot si ga vzamemo, tako dolgo se bomo družili, veselili, smejali in delili trenutne občutke.

Pot ob žici je bila le še en dokaz več, da smo Aktualovci res najbolj povezana radijska družina v Sloveniji.

Zapisi v Aktualovem blogu predstavljajo osebno prepričanje avtorja, ki ne izraža nujno mnenja uredništva ter uredniške politike medijske hiše RGL d.o.o., izdajateljice radijskega programa Aktual.