OGLAŠEVANJE komerciala@rgl.si osrednja Slovenija, Štajerska, Obala 041 333 333 Dolenjska 041 858 733 Zasavje 041 900 800
Zadnje predvajane

12:24

KAD TI SRCE NE PIVA

KARAN, GORAN

12:20

STAND BY ME

SEAL

12:16

LJUBLJENA

DEJAN STOJANOV FEAT. TANJA ZAJC ZUPAN

12:09

MOSKVA

NOVKOVIC, BORIS

11:56

SLUCAJNO

KOVACEVIC, SASA

11:50

STO TI DADOH

COLIC, ZDRAVKO

11:43

TICKET TO HEAVEN

DIRE STRAITS

11:38

VRATI ME

BADRIC, NINA

11:34

OD RODJENDANA DO RODJENDANA

SEVERINA

11:34

OD RODJENDANA DO RODJENDANA

SEVERINA

Mitja Grajzar

Plameni v raju

Zadnjič sem si po dolgem času privoščil promocijski koncert, ki so ga ob izidu novega albuma v ljubljanskem SiTi Teatru za povabljene organizirali Big Foot Mama. Ker sem z njimi praktično gor rasel, so mi bili vedno pri srcu in z veseljem ugotavljam, da tudi po dvajsetih letih še vedno zvenijo pristno in odlično.

Zgodbe so malenkost bolj zrele, jasno, saj so v povprečju fantje stari okrog 45 let, imajo družine in tako naprej, a vseeno ostajajo glavna nit oziroma inspiracija njihovih komadov dekleta, ženske, torej medsebojni odnosi – na kar nakazuje že naslov albuma – Plameni v raju.

Glavni pisec besedil Alen Steržaj je že v intervjuju za Dnevnik tako ali tako dejal, da črpajo zgodbe iz njihovih lastnih življenj – torej se je marsikaj tudi njim v resnici zgodilo na način, kot je predstavljeno v skladbah. In jasno, z njimi se lahko poistoveti marsikdo.

Kot rečeno, veseli me, da so v vseh teh letih odkar jih poslušam ohranili svoj pristen, tako imenovan BFM zvok, ko tudi z zaprtimi očmi lahko po nekaj taktih ugotoviš, da gre za Big Foot Mamo. In po obisku sodeč, navdušujejo tako mladino, ki v času prvega albuma iz leta 1995 še niti ni bila na svetu, do die-hard fanov, ki so z njimi še vedno in praktično od začetka.

Čeprav gledališče morda ni najbolj primeren kraj za rock koncert, saj smo sprva sedeli, kot bi bili v kinu. Na koncu pa je bilo ozračje že tako razgreto, da so spravili na noge še tako pregovorno zavrte Slovence.

Prvi singl, ki so ga z novega albuma izdali tudi na radijske postaje nosi naslov Sanja se ti ne, srčno pa upam, da se opogumijo še za kakšnega, saj imajo še najmanj tri skladbe po moji lastni laični oceni velik potencial, da postanejo uspešnice. Verjetno pa tudi sami komaj čakajo, da nov material preizkusijo na publiki na turneji po Sloveniji. Datume koncertov preverite na njihovi spletni strani.

Jaz sem svoj odmerek pristne slovenske rock glasbe dobil in zaenkrat lahko rečem »Rock On!«

Zapisi v Aktualovem blogu predstavljajo osebno prepričanje avtorja, ki ne izraža nujno mnenja uredništva ter uredniške politike medijske hiše RGL d.o.o., izdajateljice radijskega programa Aktual.Vreme

Ljubljana

22.04.2018

23°
 • PON
  Mostly cloudy throughout the day.

  10° / 21°

 • TOR
  Clear throughout the day.

  10° / 24°

 • SRE
  Rain overnight.

  11° / 22°

 • ČET
  Rain in the morning.

  8° / 17°

 • PET
  Partly cloudy throughout the day.

  6° / 21°

Aktualne radijske novice