OGLAŠEVANJE komerciala@rgl.si osrednja Slovenija, Štajerska, Obala 041 333 333 Dolenjska 041 858 733 Zasavje 041 900 800
Zadnje predvajane

23:25

NE VJERUJ VINU

GALINA, JURAJ & IGOR DELAC

23:21

NA KANTUNU

ZGONC, MARJAN IN KLAPA MEDITERAN

23:17

BAMBINA

ROK N BAND

23:12

TUKAJ ZA TE

KVATROPIRCI

23:06

HEAL THE WORLD

JACKSON, MICHAEL

23:03

LE ZAKAJ SI ZALOSTNA

101 KA

22:55

KADA ZENA ZAVOLI

CETINSKI, TONY

22:53

MY BABY JUST CARES FOR ME

MICHAEL, GEORGE

22:50

HIR AJ KAM HIR AJ GO

MAGNIFICO BALCOUNTRY QUARTET

22:46

JA ODAVDE ONA S JUGA

KALEMBER, VLADO

Tanja Seme

Jaz pa grem v šolo...

Prvi šolski dan. Za ene prvi, prvič, za druge prvi že šestič, devetič, dvanajstič… Kdo bi štel? No, jaz sem štela. Nisem štela koliko še do počitnic ali pa do prvega šolskega dne. Štela sem, koliko prvih šolskih dni v novem šolskem letu me še čaka. Ja res je, šola mi ni najbolj dišala. Pa sploh ne vem zakaj? Nisem bila slaba učenka. Pravzaprav sem bila kar dobra…no, prav dobra ;)

A periodni sistem in enačbe, ki jih še danes ne razumem, so mi res bile v napoto. Pa tudi če bi jih razumela, bi mi najbrž še vedno smrdele, kot tista učiteljica iz srednje. Pravzaprav mi je vedno bolj jasno, zakaj mi matematika res ni dišala.

Ampak pustimo mojo šolsko preteklost. Bolj pomembno od vsega je, da to šolsko leto prvič čez prag velike ustanove znanja in modrosti stopa moja prvošolka. Dolgo ni bila prepričana ali se šole veseli ali ne. Potem pa sva šli skupaj v lov za torbo in potrebščinami. Vse sva kupili…skupaj. Skupaj uredili in pripravili za ta pomemben dan njenega življenja.

Komaj je že čakala, da spozna nove prijatelje, učiteljico in da vsem pokaže mavričnega samoroga na novi šolski torbi. Manjkali so nama le še novi čeveljčki. Pardon…balerinke. Našli sva jih v prodajalni čisto blizu doma in ko jih je prodajalka že spravljala v vrečko je vprašala: »A so za v vrtec?« Pogledali sva jo in ponosno priznali, da so za novo šolsko leto.

»Ohhhh, ti božčki mali. Le kaj jim je pri teh letih tega treba? Šola ni vrtec, kjer se brezskrbno igrajo. Pa tako majhni so še. Boste videli, ko bo šla v drugi razred…tam bo šele hudo…« je hitela in v eni sapi povedala vse najslabše kar se otroku v zvezi s šolo lahko zgodi.

Bila sem besna in ob enem razočarana, da pred otrokom, ki ni čisto prepričan kaj ga čaka, a se tega vseeno veseli, kvazi take neumnosti in ga spravlja v strah. A moje male nadobudnice to ni prestrašilo. »Komaj čakam, da jih obujem za prvi šolski dan«, je veselo vzkliknila, vzela vrečko s čevlji in odšla ven. Pogledala sem prodajalko in pred nasvidenje samo še dodala: »Jaz tudi!«

Zapisi v Aktualovem blogu predstavljajo osebno prepričanje avtorja, ki ne izraža nujno mnenja uredništva ter uredniške politike medijske hiše RGL d.o.o., izdajateljice radijskega programa Aktual.Vreme

Ljubljana

17.06.2018

17°
 • PON
  Partly cloudy starting in the afternoon, continuing until evening.

  15° / 28°

 • TOR
  Partly cloudy throughout the day.

  16° / 29°

 • SRE
  Mostly cloudy starting in the afternoon.

  17° / 30°

 • ČET
  Rain throughout the day.

  13° / 23°

 • PET
  Partly cloudy overnight.

  9° / 20°

Aktualne radijske novice