OGLAŠEVANJE komerciala@rgl.si osrednja Slovenija, Štajerska, Obala 041 333 333 Dolenjska 041 858 733 Zasavje 041 900 800
Zadnje predvajane

19:57

RAZMAZENA

ROZGA, JELENA

19:54

ZATO PLESI ZDAJ (CAN T STOP THE FEELING)

TROLI

19:50

VREME NOVIH LJUBAVI

CENOV, SANDI

19:40

MALA ZVIJER

GRUPA VIGOR

19:36

MOJA

BASI, LUKA I LJUBAVNICI

19:31

ONO NESTO NASE

BEBEK, ZELJKO

19:27

FJAKA

COLONIA

19:17

SANJAJ ME

ANETTE

19:07

CINIM PRAVU STVAR

GIBONNI

19:02

IMA LI NADE ZA NAS

ZECIC, DRAZEN IN ANDJELA

Anita Gošte

Človekova suverenost je v znanju!

Budilka 5:30. Glava takoj ponudi meni obveznosti za torek. Jeeee, torek! Uredim se, odpeljem v Ljubljano po služben avto in domov po sodelavca Klemna Bunderlo, ki se še vedno ni znebil copatka iz mavca na njegovi desni nogi.

Najina torkova misija je Novo mesto, kjer poučujeva radijce, kako učinkovito, hitro, prijazno in jezikovno ustrezno poslušalcem v etru podajati najrazličnejše informacije, misli, dovtipe. Moja misel pa uide na začetke, ko nisva poznala nikogar, ko še nisva slišala nikogar, potem pa potegni iz človeka njegove najboljše, morda še neodkrite potenciale ... Ampak, ker nisva zelenca v znanju, izkušnjah in odnosih, nama je kar hitro uspelo.

Če sva na začetku individualno predavala vsak svoje področje, Klemen moderatorskega, jaz jezikovnega oz. fonetičnega, pa zadnjih nekaj tednov ubirava drugačen sistem. Tudi otroci ali pa odrasli se naveličajo ene in iste igre, utečenosti, avtomatizma. Učne ure imava skupne, osredinjava se na samo prakso, dejanski program, ki ga odvodijo, s tem, ko sva dva in sva pozorna na vse »detajle«, pa učencem poženeva v kri tudi malo več adrenalina, zavedanja odgovornosti in pričakovanja rezultatov.

Pred kratkim sva po objavi na družabnih omrežjih, kako vesela se peljeva na Dolenjsko, dobila komentar »Kajbilojetegatreba?!«. Ne, to ni »kar ena« obveznost, to je obveznost, ki jo opravljava z velikim navdušenjem. Etapno. Ne gre le za zaznan napredek govorcev, ampak tudi najin. Drug od drugega se učimo in se bogatimo. Okvir je približno isti, vsebina in način podajanja le-te pa je tisto, kar nas dela drugačne in še bolj suverene. In človekova suverenost je prav v znanju!

Zapisi v Aktualovem blogu predstavljajo osebno prepričanje avtorja, ki ne izraža nujno mnenja uredništva ter uredniške politike medijske hiše RGL d.o.o., izdajateljice radijskega programa Aktual.Vreme

Ljubljana

22.03.2018

 • PET
  Partly cloudy until afternoon.

  -4° / 8°

 • SOB
  Clear throughout the day.

  -4° / 10°

 • NED
  Partly cloudy in the evening.

  -3° / 11°

 • PON
  Mostly cloudy until afternoon.

  -1° / 10°

 • TOR
  Mostly cloudy throughout the day.

  -1° / 8°

Aktualne radijske novice