TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

11:41

COVJEK OD LEDA

TONY CETINSKI

11:37

IZGUBIVA SE V NOC

KINGSTON

11:33

ONO NAJBOLJE

MARTIN ZUNEC

11:29

SEKUND ILI DVA

MARKO SKUGOR

11:24

TKO SAM JA DA TI SUDIM

OLIVER DRAGOJEVIC

11:20

STO SAM JA, STO SI TI

DANIJELA MARTINOVIC

Mitja Grajzar

Akademskih deset

Ne maram zamujanja. Razumem, da se kdaj lahko pripeti nekaj na kar ne moremo vplivati, višja sila ampak to je po navadi izjema. Organizacija je ključ! To se verjetno prenese še od staršev, tudi moj oče je denimo vedno točen oziroma še raje pride pet minut prej. Če se kaj izrednega zgodi, pa še vedno lahko vsaj pokličemo in javimo mar ne? Je res tako težko malo predvidevati vnaprej?

Recimo: v centru Ljubljane boste skoraj vedno naleteli na gnečo med sedmo in deveto zjutraj in tretjo in peto popoldne. Torej, če imate ravno v tem času nujne opravke, pojdite toliko prej ali pa magari peš, če se tako lažje izognete gneči. Meni se sliši preprosto, verjamem pa, da je marsikdo pač drugače »zvezan« in mu ta organizacija povzroča probleme. Potem pa smo pri »Akademskih 10«. V smislu moji kompleksi so pomembnejši od tvojega časa. Dovolj sem pomemben, da me lahko malo počakate.

V tem mesecu je tako naneslo, da sem bil na nekaj prireditvah in razen na eni sem opazil zanimivost – bil sem presenečen nad tem, kako prazna dvorana je še pet minut pred uradnim začetkom. Kljub jasni označitvi ure začetka dogodka, so ljudje povsem brezbrižno in počasi prihajali v dvorano tudi deset minut po uri. Res je, da se je dogodek pričel s približno dvajset minutno zamudo – organizator je seveda čakal ljudi, ker se je prireditev tudi snemala in jasno pol prazen parter pač ne gre posneti.

Kot rečeno dobrih deset minut po uradnem začetku se je dvorana dovolj napolnila, da so z nekaj presedanja zapolnili tudi t.i. luknje v občinstvu in nato končno začeli prireditev dvajset čez uro. V tem času, sem bil jaz eden od redkih, ki je že pridno sedel na svojem sedežu 40(!) minut. 

Torej, nismo malo čakali na glavno zvezdo večera, ampak je zvezda čakala, da se razvajeno občinstvo počasi in lagodno primaje do svojih sedežev, ki jih sploh niso tako poceni plačali. (Razen, če je bilo pol dvorane povabljencev – ti pa bi sploh morali izraziti hvaležnost, da so lahko dogodek obiskali brezplačno, vsaj s tem, da so točni).

Kako torej ljudi prepričati, da bodo bolj točni? Najlaže tako, da vas po začetku dogodka enostavno ne spustijo več noter. Če ste zamudili pač sebi pripišite, pa še ostalih z nastopajočimi vred ne boste motili. Jaz sem zelo za. Ne pozabite - zamujanje je izraz nespoštovanja tistih, ki pridemo pravočasno!

Zapisi v Aktualovem blogu predstavljajo osebno prepričanje avtorja, ki ne izraža nujno mnenja uredništva ter uredniške politike medijske hiše RGL d.o.o., izdajateljice radijskega programa Aktual.