TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

23:15

RANO JE RANO

DANIJELA MARTINOVIC

23:10

TI SI MI U KRVI

ZDRAVKO COLIC

23:05

IN KO ENKRAT BOM UMRL

MAGNIFICO

23:03

SUGAR SUGAR

ARCHIES

22:58

MLIJEKO PROLIVENO

GIBONNI

22:53

LJUBE SE DOBRI, LOSI, ZLI

MAGAZIN

Simon Prelesnik

Ploščata Zemlja

Priznam, da včasih sam sebe ujamem, kako po netu (ko nimam nobenega pametnejšega dela) brskam po raznih »neverjetnih zgodbicah«, ki jih je na internetu polno. Ampak tole, kar se mi je zgodilo nazadnje, je pa višek! Nič-hudega-sluteči Simon tako brska in pride do spletne strani društva, ki zagovarja stališče, da je Zemlja ploščata.

V prepričanju, da gre za kakšen Monthy-pythonski humor z veseljem kliknem in začnem brati. Ampak ni fora! NI!!! Dejansko obstajajo ljudje, ki v letu 2017 verjamejo, da je Zemlja ploščata in da se Sonce, planeti in vse kar je še drugega v vesolju, vrti okoli Zemlje. Pa kakšne dokaze uporabljajo za dokazovanje tega! Ljudje! Pa kdo pri zdravi pameti bi dejansko verjel temu! »Ker vse slike iz vesolja prikazujejo, da je Zemlja samo plošča!« AAAAA?????

Itak, bedaki! Kolikor moj mali um premore znanja, vem, da fotografija NI 3D, ampak samo 2D! in v 2D prostoru zeloooo težko prikažeš kroglo! »Ker če grem na neko ravnino, je zemlja ravna in nikjer ukrivljena!« »Ker Nasa sploh nikoli ni pristala na luni.« »Ker so mali zeleni marsovčki naredili kroge na njivi od mojega strica in zaradi tega daje krava Liska že 3 tedne zeleno mleko!«

Mislim, ljudje… Resda nisem najbolj brihtna betica na tej naši kugli (hehehe), ampak neke osnove znanja o gravitaciji pa le imam. Sploh pa se ne morem sprijaznit s tem, da dejansko narod čisto nič svoje glave ne zna uporabit! Pa saj je vse preverljivo! »Kako?«, bodo vprašali zarotniki. Enostavno! Z osnovnimi zakoni fizike! Samo naučiti se jih je treba. Pa ne pravim, da sem jaz neki guru, ampak so mi pa vsaj osnove jasne… 

Ma saj ne vem, kaj naj sploh napišem. To je pa res tako neumno in imbecilno razmišljanje, da ga sploh ne morem in ne znam več komentirati. Pa vendar se vrti! Plošča. Ne, trikotnik. Ne, limonada  pri »šiptarju«. Mah sigurno se nekaj vrti. Nekje. Predvsem v glavah cveta inteligence, ki promovirajo takšno razmišljanje. Kako ste s takšno pametjo sploh lahko bili najhitrejša semenčica?!? …ali tudi v to ne verjamete? Ja, itak. Spontani samovžig.

Zapisi v Aktualovem blogu predstavljajo osebno prepričanje avtorja, ki ne izraža nujno mnenja uredništva ter uredniške politike medijske hiše RGL d.o.o., izdajateljice radijskega programa Aktual.