TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

6:09

NEDODIRLJIVA

KLAPA KAMPANEL

6:06

NE DAMO TE PISMO NASA

TOMISLAV BRALIC & KLAPA INTRADE

5:54

SAMO MORE TO ZNA

MLADEN GRDOVIC

5:49

RUZA S JUGA

SINISA ZUNEC

5:44

NEMA MI DO NJENIH OCIJU

JASMIN STAVROS

5:39

NIKITA

ELTON JOHN

Klemen Bunderla

Hočem plakat, ki bo trgal gate!

Stojim na semaforju, čakam zeleno in gledam plakat za nov slovenski film. In z Marsa se vidi, da je to SLOVENSKI film. Aja, Anina provizija je to, da bomo na isti valovni dolžini. In naj ne bo pomote - če kdo, sem jaz med prvimi v vrsti za dober slovenski film, ampak nekaj mi vseeno ne da miru. Zakaj hudiča in za nič na svetu ne moremo narediti en res hud plakat?! Takega, da trga gate!

Gledam tega za tole provizijo, pa pustimo njegovo dejansko vsebino, ker je ne poznam in bom navsezadnje zato še bolj objektiven, torej … Gledam tale bogi, žalosten plakat. Zdi se mi, da je tale Ana na plakatu prejšnji dan malo preveč popila. Ali pa jo nekdo cel film lovi, psihira.

Skratka, kar hočem povedati, je, a imamo Slovenci kakšno alergijo na seksi, na fatalno, alergijo na hudo estetiko. A more biti vedno môra, depra. Na naslovnici gledam Vesno Milek, ki je bila zame že od nekdaj ena najbolj hudih babnc pri nas. Inteligenca v super embalaži, ki je znala biti ostra in hkrati skrivnostna. Gledam poosebljeno fatalko na plakatu, ob katerem se mi zdi, da se je nekdo res potrudil, da bo imela čim več plasti podočnjakov.

Razumem, da nimamo holivudskega budžeta za film, ampak “dojaja” plakat pa res ni drago naredit. Prosim in želim si en plakat za slovenski film, ki me bo res potegnil v kino. Ki res narajca! Naj bo na naslovnici Iva Krajnc v najboljši možni luči! Tako prepričljiva in - še vedno prikladno zgodbi filma - zapeljiva, da ne bodo samo kolone pri rdeči tiste, ki stojijo. Naj bo na plakatu v prvem planu Klemen Janežič s takim pogledom, da ne bodo samo ceste mokre!

Me ne briga, če je drama! Tudi drama je lahko lepa za oči, groza je pa tako ali tako zelo, zelo seksi. Tako da - začnimo peticijo za hude plakate slovenskih filmov, poudarimo lepoto, ki jo premoremo in nehajmo kvariti, kar je dobro.

In naj že enkrat… Ups, zelena je! Morem naprej ...

Zapisi v Aktualovem blogu predstavljajo osebno prepričanje avtorja, ki ne izraža nujno mnenja uredništva ter uredniške politike medijske hiše RGL d.o.o., izdajateljice radijskega programa Aktual.