TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

9:34

ISTI KA I TI

JURE BRKLJACA & DINO PETRIC

9:31

VJERUJ MI JEDINA

LJUBAVNICI

9:24

STA MI LJUBE OCES KAZAT

KLAPA RISPET

9:21

BOLJA OD NAJBOLJE

IVAN ZAK

9:14

CE TE KDAJ SPUSTIM IZ ROK

ISAAC PALMA

9:08

ZORA JE

NEDA UKRADEN

Tanja Seme

Bil je kot Guido iz Avtomobilov

Kolikokrat ste že komu, ki je rabil pomoč, dejansko pomagali? Npr.: Če je padel po tleh, če ni mogel sam po stopnicah ali čez cesto, če so bile nosilne vrečke pretežke… No, kolikokrat? Ali drugače…kolikokrat je kdo pomagal vam? Govorim seveda o popolnem neznancu.

Ne bom pozabila, kako hvaležen je bil dostavljavec pic, ko sem mu prihranila hojo po stopnicah v tretje nadstropje, kar bi se marsikomu zdela mala malica, a za priletnega gospoda je bil to na nek način izziv. Upokojenec, ki se je očitno odločil, da bo svoje upokojenske dni še malo popestril kot raznašalec pic in si s tem vsaj malo izboljšal kvaliteto življenja, ki mu ga njegova mizerna »penzija« seveda ni omogočala. Človek je celo priznal, da se mu je v vseh šestih letih, od kar razvaža pice, to, da mu nekdo prihranil hojo po stopnicah, zgodilo le trikrat. A pustimo to.

Tega, kar se je zgodilo meni in moji družini pred dobrim tednom…tega res ne bi pričakovala. Nedeljski večer, konec vikenda in pot proti domu po Štajerski AC. Kar naenkrat pa…POK! O, ne…guma! Rešitev? Odstavni pas in premlevanje, kaj zdaj. Medtem, ko so se mimo nas vozili avtomobili, avtobusi, tovornjaki z zares veliko hitrostjo, (to opaziš šele, ko dejansko obstaneš) smo upali, da nas bo presenetil kakšen osvetljen kombi Družbe za avtoceste, a ga nismo dočakali.

Nas je pa presenetilo nekaj čisto drugega. Le nekaj minut po obstanku na odstavnem pasu, se je za nami ustavilo še eno osebno vozilo. Prijaznega mladeniča je zanimalo, če smo dobro, kaj se je zgodilo in kako lahko pomaga. Uauuu, ali so na tem svetu res še ljudje, ki ustavijo zato, da pomagajo? Seveda se pomoči nismo branili in ker je bil mladenič povrhu še vulkanizer, nam je celo na svojo željo zamenjal počeno pnevmatiko. Ja, prisežem! Zamenjal jo je tako hitro, kot Guido v animiranki Avtomobili.

To, kako smo mu bili hvaležni, pa se sploh ne da opisati. Bila je nedelja, zunaj tema in minus 10 stopinj. Ker smo mu bili neizmerno hvaležni in ker se nam navaden HVALA ni zdel dovolj, smo poskrbeli, da bomo to srečanje še ponovili, vendar v veliko boljših in lepših okoliščinah. 

Zapisi v Aktualovem blogu predstavljajo osebno prepričanje avtorja, ki ne izraža nujno mnenja uredništva ter uredniške politike medijske hiše RGL d.o.o., izdajateljice radijskega programa Aktual.