TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

0:01

SUNCE MI OD TEBE DOLAZI

KLAPA RISPET & MISO KOVAC

23:58

VALENTINO I RENATO

NOVI FOSILI

23:55

DIZEM SIDRO

OLIVER BEREKIN

23:52

AKO NE ZA NAS

MARTIN ZUNEC

23:48

KAJA

PLAVI ORKESTAR

23:43

JA SAM LAZLJIVA

DENIS & DENIS

Simon Prelesnik

Krščen Matiček in tristo kosmatih!

Nisem eden tistih, ki bi cele dneve preživel pred TV-jem. Ok, pred računalnikom mogoče, ampak pred TV-jem pa ne. In pred dnevi čisto slučajno prižgem televizijo in vidim nek resničnosti šov. V njem same kletvice!

»Pejt u pipppp«, »goni se u kupiiiiip«, »piiiip ti mater«, itd. Adijo pamet! Moj prvi komentar je bil: »Piiiiiip! Pa te niso normalni!«. Ampak potem pa, ko slišim eno kletvico, ki jo ne razumem zaradi piskov (»piiiiip da ti piiiiiip u piiiiiip«), kot pravi slovenski zagovednež začnem o tem razmišljati! Zakaj piski? Zakaj je treba uporabljati piske? Dajmo piske ven! Dajmo možnost, da narod pove tisto kar hoče!

Če je vsebina neprimerna za televizijo, oz. za ta programski čas, potem kaznujte televizijo! Ne pa kaznovat gledalcev, ki so s piski prikrajšani za avtentičnost slovenskega IQ-ja! Če nisi dovolj star, da bi slišal pravo besedo, ki se skriva za piskom, potem nimaš kaj gledat televizijo v tem času in marš spat! Če pa si (smo) dovolj stari, potem bi pa radi slišali, kaj narod govori! Morali bi razmišljati drugače.

Piski so potrebni zato, da »kao« prikrijejo kletvice, ker nekatere ljudi motijo ali pa so premladi. Če te moti, potem glej kaj drugega. Če si premlad, nimaš bit kaj tako pozno pokonci in starša, ki se pritoži zaradi tega, da otroci ne smejo slišati preveč kletvic, takoj prijavite na socialno! Ker njihovi otroci še ne spijo v terminu, ki JE PRIMEREN za kletvice! Odstranite piske! So nepotrebni! Čista hinavščina.

Ti isti otroci in ti isti čistuni gledajo osrednje informativne oddaje, kjer je orožje, posilstva, ubijanje, bombe, itd. Ampak beseda »KUpiiiiip«! O ne! To pa ne! Za to pa še ni dovolj star! Dovolj je star za to, da gleda bombne napade, ampak za tole pa ne! S tem ga bomo pa pokvarili! Lepo vas prosim. Mislim, da je tukaj logika čist zgrešena. Ali sem pa samo jaz (še enkrat več) čuden.

Mah, piiiiip.

Zapisi v Aktualovem blogu predstavljajo osebno prepričanje avtorja, ki ne izraža nujno mnenja uredništva ter uredniške politike medijske hiše RGL d.o.o., izdajateljice radijskega programa Aktual.